Wasbaar incontinentie ondergoed - Heren

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Wasbaar incontinentie ondergoedWasbaar incontinentie ondergoed - heren

 


Bijna iedereen weet het inmiddels wel: incontinentiemateriaal is een belasting voor het milieu. De productie van de absorberende korrels, het papierpulp en de verpakking – onze wereld was beter af wanneer we dit product niet nodig zouden hebben. Komt nog bij dat we de pants, slips of inleggers slechts één keer gebruiken. Dan gaan ze de prullen bak in. Waarna de verwerking ook weer vervuiling geeft en veel energie kost.

Dan ligt het voor de hand om eens te kijken of het mogelijk is producten te maken die we niet na één keer hoeven weg te gooien. En die zijn er: wasbaar incontinentie ondergoed. Ze zijn er voor mannen en vrouwen, voor jongens en meisjes. Mooi en modieus ondergoed, voornamelijk van katoen, net zoals u nu draagt.

 


 

Wasbaar ondergoed mét een extra opname


Het enige verschil met normaal ondergoed is dat bij wasbaar incontinentie ondergoed in het kruis een materiaal is verwerkt dat in staat is urine op te nemen en tijdelijk op te slaan. De meeste producten kunnen maximaal 150 milliliter urine opnemen, over een periode van 4 uren. Ze zijn dus ideaal voor mensen die af en toe kleine hoeveelheden verliezen.

Mensen die grote scheuten verliezen of een groot deel van de blaasinhoud, kunnen met de producten die op dit moment op de markt zijn, niet uit de voeten. De opname is voor hen te laag, zij zullen last van lekkage krijgen.

De producten van UnderWunder en CARETEX zijn dus uitermate geschikt voor mannen die nadruppelen, vrouwen die bij het lachen of sporten af en toe iets verliezen, of kinderen die net te lang wachten met naar de wc gaan en dan wat druppels in hun broek krijgen.

De urine wordt netjes in het materiaal opgenomen, bij vrouwen en meisjes iets meer onder in het broekje, jongens en mannen hebben de opname voornamelijk aan de voorkant. De urine trekt niet helemaal door het product heen, zodat de buitenkant nooit nat wordt. Een beschermlaag voorkomt dit.

 


 

Wasbaar incontinentie ondergoed, gewoon in de machine


Aan het eind van de dag kunt u de broekjes gewoon bij de was doen en, afhankelijk van het product dat u kiest, op 40 of 60 graden wassen. De urine zal uit het broekje worden gewassen. U droogt het op een wasrek. Daarna is het wasbaar incontinentie ondergoed net zo schoon en fris als elk ander broekje.

Niet onbelangrijk: wasbaar incontinentie ondergoed is tegenwoordig net zo mooi en modieus als gewoon ondergoed. De producten bestaan voor het grootste deel uit katoen. Het zijn zachte broekjes die prettig aanvoelen en geen irritatie geven. Het is van de buitenkant niet te zien dat u incontinentieondergoed draagt. U kunt het dus gerust in de kleedkamer van uw sportvereniging dragen.

Voor jongens hebben we witte onderbroekjes, maar ook een stoere blauwe boxer of een boxer met een leuke print met aapjes. Voor meisjes is er een donkerblauw hipster-model met roze biesjes of met hartjes. Voor de dames hebben we verschillende modellen in witte of zwarte uitvoering. De heren hebben keuze uit witte, grijze of blauwe boxers.

 


 

Wasbaar incontinentie ondergoed: een keuze voor duurzaam


We hebben het al gezegd: wegwerpluiers zijn een aanslag op het milieu. Het verwerken van deze producten vraagt een groot deel van de capaciteit van de vuilverwerking. Gemeentes doen proeven om het gescheiden op te halen en er een aparte stroom van afval van te maken, met de hoop dat innovaties ervoor gaan zorgen dat de luiers volledig verwerkt kunnen gaan worden, in plaats van verbranden. Helaas is het nog niet zover.

Wasbaar incontinentie ondergoed verlicht de druk op de vuilverwerking. Dit ondergoed hoeft pas aan het eind van zijn levensduur te worden verwerkt. En dat is veel eenvoudiger dan wegwerp incontinentiemateriaal. De wasbare producten zijn grotendeels van katoen en bevatten slechts een klein beetje kunststof.

Het is mede hierom dat steeds meer mensen kiezen voor wasbaar incontinentie ondergoed. Het is schoon, net zo veilig en het ziet er goed uit. Het feit dat het gewoon ondergoed is, maakt het minder confronterend om deze producten te gebruiken. Hoe fabrikanten ook hun best doen, het is heel moeilijk om wegwerpproducten eruit te laten zien als normaal ondergoed.

Feit blijft helaas wel dat wasbaar incontinentie ondergoed alleen kan worden gebruikt bij lichte incontinentie. Het werkt bij nadruppelen, verlies van druppels en iets meer, maar bij groter verlies, is de opname te laag. Wanneer de incontinentie zich in negatieve zin ontwikkelt, zullen veel gebruikers toch overstappen op wegwerpmaterialen. Al zijn er ook wasbare producten met een veel grotere opname verkrijgbaar.