DryNites

 1. Huggies DryNites - Matrasbeschermers 812445
  Huggies DryNites - Matrasbeschermers

  Huggies DryNites - Matrasbeschermer zorgt ervoor dat het matras bij een ongelukje niet nat wordt. De onderlegger heeft op elke hoek een stevige plakstrip waardoor het goed op zijn plaats blijft. Dat maakt dit product ook geschikt voor volwassenen die last hebben van verschuivende onderleggers. Het absorberende deel is ongeveer 80 bij 70 centimeter. Het heeft een waterdichte achterzijde.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 2907047

  Verpakking: 7 stuks

1 item

Van hoog naar laag sorteren

DryNites: alles wat u wilt weten over bedplassen bij kinderen

 

1. DryNites: een gids voor het slapengaan

2. Mythes over bedplassen

3. Voorbereid op bedplassen

4. Oorzaken van bedplassen

5 Oplossingen en behandelingen voor bedplassen

6. Bedplassen? Tips voor jongens!

7. Bedplassen? Tips voor meisjes!

8. Wat is de verklaring voor bedplassen?

9. Oplossingen voor logeerpartijtjes

10. Advies aan ouders

 

 

1. DryNites: een gids voor het slapengaandrynites bed

Een goede bedtijdroutine kan uw kind helpen zich te ontspannen en voorbereiden op de nacht. Het is belangrijk om zelf een bedtijdroutine te bedenken die bij uw gezin past.


Probeer in elk geval de volgende elementen in te bouwen:

Lekker badderen - Een bad voor het slapengaan zorgt ervoor dat uw kind op een speelse manier kan ontspannen. In een warm bad met wat badschuim de gebeurtenissen van de dag doornemen, is een perfecte manier om te ontspannen.

Kalmeer de zenuwen - Een kind dat bang is ’s nachts in bed te plassen, kunt u kalmeren door het te strelen en te knuffelen.

Goede nachtkleding - DryNites Nachtbroekjes bieden een uitstekende bescherming voor een goede nachtrust. Ze zijn zo ontworpen dat ze eruit zien als gewoon ondergoed en uw kind kan ze gemakkelijk onder zijn of haar pyjama dragen.

Dim de lichten - Maak de slaapkamer van uw kind knus door de lichten te dimmen en lees uw kind voor, zing liedjes of geef het een knuffel voor het slapengaan, allemaal goede manieren om de aandacht af te leiden van het bedplassen.

Nog wat te drinken - Geef uw kind vanaf een uur voor bedtijd niet teveel te drinken (zeker geen frisdrank of cafeïne-houdende dranken). Zorg er wel voor dat uw kind gedurende de dag genoeg vloeistof binnenkrijgt.

Een plas voor het slapengaan - Moedig uw kind aan om voor het slapengaan nog even naar de wc te gaan, omdat dan de kans op een ongelukje kleiner is, bovendien zal het kind zich gesterkt voelen door het idee dat het een positieve stap heeft gezet op weg naar een drogere nacht.

Vrolijke gedachten – Denk positief. Ga het niet hebben over het ongelukje van de vorige keer. Richt u in plaats daarvan op de plezierige dingen rond bedtijd, zoals tijd hebben voor elkaar, lachen, praten en ontspannen.

Als zich toch een ongelukje voordoet

Wees erop voorbereid dat uw kind ‘s nachts misschien toch in bed plast en houd een schone pyjama, DryNites en schoon beddengoed paraat, zodat het verschonen in een oogwenk gebeurd is.

Als uw kind van slag is door het ongelukje, kalmeert u het tijdens het verschonen met warme handdoeken, zachte geluiden en gedimd licht. Kinderen die bang zijn om in bed te plassen hebben veel geruststelling nodig, daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en gaan ze blijer en ontspannener naar bed.

terug naar top

 

2. DryNites: Mythes over bedplassenhuggies drynites

Een heleboel zogenaamde ‘waarheden’ over bedplassen zijn in feite volkomen onwaar. Laten we een aantal van de meest gangbare mythes ontrafelen:

MYTHE: Bedplassen is een gedragsprobleem.
WAARHEID: Bedplassen doen kinderen niet expres en hoewel er meerdere oorzaken voor kunnen zijn, vallen gedragsproblemen daar niet onder.

MYTHE: Iemand heeft de schuld.
WAARHEID: Bedplassen is niemands schuld, het is iets waar een kind geen controle over heeft. Er zijn meerdere redenen voor bedplassen maar er zijn er maar weinig waar een ouder of kind invloed op kan uitoefenen.

MYTHE: Het is een serieuze aandoening.
WAARHEID: Bedplassen komt veel voor, bijna 10% van alle 4-tot-15-jarigen plast weleens in bed. Daar zijn vele oorzaken voor en meestal is er geen reden tot bezorgdheid.

MYTHE: Je moet je kind na 4 uur ’s middags niets meer laten drinken.
WAARHEID: Dit zou de situatie kunnen verergeren, want te weinig drinken kan uitdroging tot gevolg hebben. Te weinig drinken kan er ook voor zorgen dat de blaas minder vocht kan vasthouden (tot het gevoel van een volle blaas ontstaat).

Het kan er juist voor zorgen dat een kind eerder tijdens de slaap urineert. Dit kan het bedplassen erger maken aangezien het kind plast zonder dat er een plaswekker naar de hersenen gaat om hem of haar te wekken wegens een volle blaas. Zorg ervoor dat uw kind gedurende de dag genoeg te drinken krijgt en regelmatig naar de wc gaat, om de blaas te trainen. Een kind een uur voor het slapengaan minder laten drinken kan helpen, maar geef een kind dat dorst heeft altijd te drinken.

MYTHE: Er is een kant-en-klare remedie tegen bedplassen.
WAARHEID: Er is geen kant-en-klare remedie tegen bedplassen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen, zoals absorberend ondergoed gebruiken van (bijvoorbeeld) DryNites, positieve aanmoediging geven en beloningsschema's opstellen. Als u zich zorgen maakt kunt u contact opnemen met uw huisarts, wijkverpleegkundige of de schoolarts die u kunnen doorverwijzen naar een specialist voor diagnose en behandeling van het probleem. In alle situaties is het belangrijk om de wensen en het welzijn van het kind te erkennen, door een tactvolle houding en bemoedigende woorden zal het kind zich gesteund voelen.

MYTHE: Door het dragen van DryNites gaat het bedplassen langer door
WAARHEID: Er is geen bewijs dat het gebruik van absorberend nachtgoed het proces van zindelijkheid hindert of vertraagt. DryNites zullen het bedwateren van uw kind niet doen stoppen, maar ze kunnen u beiden helpen deze fase discreet en met vertrouwen te doorlopen.

 terug naar top


3. huggies drynitesVoorbereid op bedplassen


Met een goede voorbereiding kunt u de gevolgen van bedplassen zoveel mogelijk beperken.

Ten eerste moet u iedere avond een extra paar pyjama’s, een handdoek en een paar DryNites klaarleggen zodat u snel en met zo min mogelijk gedoe kunt reageren.

DryNites Bedmats is een ander fantastisch middel dat beschermt tegen ongelukjes en het verschonen vergemakkelijkt wanneer zich een ongelukje voordoet. Ze zijn speciaal ontworpen om onopvallend over het matras te doen en hebben een effectieve, absorberende werking.

Afhalen en wassen
Haal na een ongelukje het beddengoed zo snel mogelijk af. U zou een wasmand klaar moeten hebben staan om de natte spullen, inclusief pyjama, in op te bergen tot de volgende morgen. Of u moet de spullen liever meteen in de wasmachine willen doen.

Het matras schoonmaken
Als u geen bedonderlegger heeft gebruikt, of het ongelukje doet zich net voor naast het beschermde gebied, kan het matras nat zijn geworden. Als eerste zou u een oude handdoek of lap tegen het natte oppervlak moeten drukken om al het overtollige vocht op te nemen. U dient dat proces te herhalen, met zoveel mogelijk lappen als nodig, tot de natte plek is verdwenen.

Ieder matras heeft weer andere reinigingsvoorschriften en u zou ze waar mogelijk moeten naleven. Het belangrijkste is dat u het matras niet natter maakt dan nodig, dus concentreert u zich op het schoonmaken van de vlek.

DryNites biedt uitkomst

DryNites zijn er ook om u te helpen. DryNites nachtbroekjes bieden een uitstekende nachtelijke bescherming waardoor de vicieuze cirkel van zorgen wordt doorbroken en iedereen een goede nachtrust heeft. Bovendien zijn ze discreet en kunnen ze gebruikt worden als gewoon ondergoed waardoor het kind met meer zelfvertrouwen de nacht ingaat.

terug naar top


4. Oorzaken van bedplassendrynites for boys


Er zijn meerdere oorzaken voor bedplassen. Door een idee te hebben van de mogelijke oorzaken kunnen ouders en kinderen gerustgesteld worden dat het een veelvoorkomend probleem is, en het allerbelangrijkste, dat het kind er niets aan kan doen. Hier zijn een aantal oorzaken:

* Erfelijk
U zou het misschien niet verwachten maar erfelijke factoren spelen een grote rol bij bedwateren. Als een van de ouders als kind in bed plaste, heeft zijn of haar kind 40% kans dat ook te doen. Als beide ouders in bed plasten, kan de kans stijgen tot 70%.

* Gemiste signalen
De hersenen zouden een signaal moeten krijgen wanneer ’s nachts de blaas vol is, zodat we de plas ‘ophouden’, wakker worden en naar het toilet gaan. Bij sommige kinderen wordt deze connectie niet gemaakt waardoor de hersenen niet reageren op he signaal van een volle blaas. Vaak lost zich dit vanzelf op maar sommige kinderen hebben een behandeling nodig, zoals een, om het proces te stimuleren.

* Een kleine blaasinhoud
Sommige kinderen hebben een blaascapaciiteit (het volume dat de blaas kan bevatten voordat een gevoel van een volle blaas ontstaat) die kleiner is dan gemiddeld, wat kan resulteren in frequent toiletbezoek overdag en problemen ’s nachts. Help uw kind om de blaascapaciteit te vergroten door het aan te moedigen overdag veel te drinken (voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er een richtlijn van 1000 tot 1.400 ml per dag, het equivalent van 8 glazen per dag).

* Gebrek aan hormonen
Wanneer we gaan slapen scheidt onze hypofyse meer van een antidiuretisch hormoon (ADH) af, dat de productie van urine in de nieren afremt zodat we niet wakker hoeven te worden om te urineren. Bij sommige kinderen wordt ’s nachts simpelweg te weinig van dit hormoon geproduceerd, en dus plassen ze in bed.

* Constipatie
Het is bewezen dat sommige kinderen door constipatie een fase van bedplassen beleven. Dit is omdat de verstopte darm letterlijk op de blaas ‘leunt’ waardoor de blaas geleegd wordt voordat deze vol is. In dit geval is het belangrijk eerst de constipatie aan te pakken omdat daarmee zeer waarschijnlijk het bedwateren verholpen wordt.

* Urineweginfectie
Soms kan een urineweginfectie de oorzaak zijn van bedplassen, dus contacteer uw huisarts als uw kind pijn heeft bij het plassen of veel vaker naar de wc moet dan gewoonlijk.

* Het is niemands schuld
Elk van deze redenen kan een verklaring zijn voor het bedplassen van uw kind en het is belangrijk erom te denken dat het niemands schuld is. U kind kan er niets aan doen dat het in bed plast, maar met steun, aanmoediging, geduld en, indien nodig, een vorm van behandeling, hoeft u niet lang meer te wachten op droge nachten.

terug naar top 


5. DryNites: Oplossingen en behandelingen voor bedplassen

plaswekkertraining


Het is heel gewoon als u zich ontmoedigd, gefrustreerd en bezorgd voelt over het bedplassen van uw kind. Nachtelijke ongelukjes ontwrichten nu eenmaal ieders nachtrust. Gelukkig bestaat er een scala aan oplossingen en behandelingen voor bedplassen.


Houd vast aan een goed ritueel
Een consequent volgehouden ritueel helpt uw kind om ’s nachts droog te blijven. Probeer altijd een rustig moment van samenzijn in te bouwen, en een laatste plas voor de lichten uitgaan.

Leg het uit
Zeker op jonge leeftijd begrijpen kinderen vaak niet waarom ze hun bed nat maken, dus leg uit wat er gebeurt. Maak duidelijk dat het niet hun schuld is en stel ze gerust dat ze op een dag wel droog zullen blijven.

DryNites nachtbroekjes

nachtbroekjes zijn een effectief hulpmiddel bij bedplassen. Discreet onder nachtkleding en ontworpen om eruit te zien als gewoon ondergoed, bieden ze onafhankelijkheid en zelfvertrouwen bij het naar bed gaan. DryNites nachtbroekjes kunnen gelijktijdig met andere behandelingen gebruikt worden en bieden ongeëvenaarde nachtelijke bescherming, waardoor uw kind meer kans heeft op een goede nachtrust.

Wanneer u merkt dat de DryNites van uw kind een paar nachten achtereen droog blijven, probeer het dan eens een nacht zonder. Als uw kind ’s nachts een ogelukje heeft, ga dan weer over op de DryNites en probeer het later nog een keer. Bedenk dat bedplassen een veelvoorkomend verschijnsel is bij kinderen tot een jaar of vijf of ouder.

Houd bij hoeveel uw kind drinkt
Het is belangrijk dat uw kind gedurende de dag voldoende te drinken krijgt. Frisdranken en coffeïne-houdende dranken kunt u echter het best vermijden, zeker vlak voor het slapengaan. Hoewel het kan helpen om vanaf een uur voor het slapengaan de vochtinname te minderen, mag u een kind met dorst nooit wat te drinken onthouden. Moedig regelmatig toiletbezoek aan: tussen vier en zeven keer per dag is normaal.

Training met een plaswekker
Een plaswekker kan een effectieve remedie zijn, mits uw kind gemotiveerd is en in staat zelf met het alarmsysteem om te gaan, zonder uw hulp. De plaswekker bestaat uit een sensor die alarm geeft bij vochtigheid (en een volle blaas), die ofwel op het matras wordt geplaatst, ofwel aan het ondergoed wordt bevestigd. Het alarm geeft het kind een seintje dat het de plas moet ophouden en naar de wc moet gaan. Na verloop van tijd zullen de hersenen van het kind zonder alarm de connectie gaan maken tussen het gevoel van een volle blaas en wakker worden. Deze methode heeft wat tijd nodig en heeft een slagingspercentage van 70%, maar het is niet voor iedereen de beste oplossing.

Medische ondersteuning
Wanneer u bepaalde vragen heeft over het bedwateren van uw kind, vraag dan uw huisarts of verpleegkundige om advies.

In sommige gevallen zullen artsen een antidiuretisch middel voorschrijven (beschikbaar als pil of zuigtablet) waardoor de hoeveelheid urine die ’s nachts wordt geproduceerd wordt gereduceerd en de aandrang ’s nachts dus vermindert. Deze pillen kunnen handig zijn in bepaalde situaties, bijvoorbeeld wanneer uw kind uit logeren gaat, en soms worden ze ook voor langere periode voorgeschreven. Het middel werkt echter niet bij ieder kind.

Alternatieve therapieën
Aanvullende therapieën zoals hypnotherapie, acupunctuur, homeopathie en chiropractie kunnen ook ingezet worden tegen bedplassen, hoewel er weinig bewijs is dat deze therapieën effectief zijn. Bespreek met uw arts de behandelmogelijkheden.

terug naar top

 

6. Bedplassen? DryNites tips voor jongens!drynites for boys

Jongens zijn meer geneigd tot bedplassen dan meisjes, bij jongere kinderen gaat het in 60% procent van de gevallen om jongens. Deskundigen weten niet precies waarom dat zo is, maar uit sommige onderzoeken komt naar voren dat meisjes eerder controle hebben over de blaas dan jongens. Daarom heeft DryNites speciale nachtbroekjes voor jongens.

Stel je verwachtingen bij
Sommige kinderen doen er wat langer over voor ze ’s nachts droog blijven. Bedenk dat bedplassen veel voorkomt, met name onder jongens. Zelfs kinderen die overdag zindelijk zijn, kunnen nog een tijdlang ‘s nachts in bed blijven plassen.

Toon begrip
Veel jongens die het idee hebben dat ze alleen staan in dit probleem voelen zich angstig en verdrietig en anders dan anderen. Het kan ook zijn dat ze het bedwateren proberen te verbergen voor familie en vrienden. Als u uw kind laat merken dat u begrijpt wat hij doormaakt, is hij minder vatbaar voor schuldgevoelens en zal hij zich gesteund voelen.

Wees opbeurend
Nachtelijke ongelukjes zorgen geheid voor angst en verdriet. Op dat moment kunt u uw kind met opbeurende woorden geruststellen en negatieve gevoelens bezweren. Het is erg belangrijk dat u hen duidelijk maakt dat het niet hun schuld is. Bedplassen is een veelvoorkomend probleem bij jongens en steun van de ouders is onontbeerlijk om kinderen over dit probleem te helpen.


DryNites nachtbroekjes voor jongens

DryNites nachtbroekjes zijn speciaal ontworpen om eruit te zien als gewoon ondergoed, ze zijn discreet en zeer absorberend en dragen bij aan een goede nachtrust van uw kind. Ze zijn uitgerust met een dun, super-absorberend laagje dat vocht van de huid weghoudt, bescherming tegen lekken en een waterdichte buitenkant. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat ze eruitzien en aanvoelen als gewoon ondergoed en discreet gebruikt kunnen worden, wat bijdraagt aan het zelfvertrouwen van uw kind ’s nachts.

terug naar top

 

7. Bedplassen? DryNites tips voor meisjes!drynites for girls


Hoewel jongens iets meer de neiging hebben tot bedplassen, kunnen nachtelijke ongelukjes ook bij meisjes voor emotionele ontregeling zorgen.


DryNites nachtbroekjes voor meisjes

De deskundigen weten niet precies hoe het komt, maar sommige onderzoeken doen vermoeden dat meisjes eerder controle over hun blaas hebben dan jongens. Daarom heeft DryNites speciaal voor meisjes andere nachtbroekjes ontworpen. Ze zijn speciaal ontworpen om eruit te zien als gewoon ondergoed, Dry Nites nachtbroekjes zijn discreet en zeer absorberend en dragen bij aan een goede nachtrust van uw kind.

Voorbereiding op een logeerpartijtje
Hoewel een eerste nacht uit logeren een afschrikwekkend vooruitzicht mag lijken als u een kind heeft dat in bed plast, kan uw kind heus genieten van een logeerpartijtje, mits u de goede voorbereidingen treft. Als uw kind zenuwachtig is, geef het dan een heleboel aanmoediging en leg uit dat het met uw hulp mee kan delen in de pret.

Behalve dat u eraan denkt DryNites nachtbroekjes in de logeertas te doen, zijn er ook een aantal stappen die uw kind kan nemen tegen ongelukjes. Herinner uw kind eraan dat het een uur of twee voor het slapengaan minder vocht inneemt en op zijn minst een laatste plas doet voor het licht uitgaat. Ook is het een goed idee om uw kind aan te sporen de nacht tevoren vroeg naar bed te gaan, want tijdens een logeerpartijtje slapen kinderen meestal minder goed dan thuis.

Oefening baart kunst
U kunt al deze stappen voorafgaand aan het logeerpartijtje thuis oefenen zodat uw kind zich met meer zelfvertrouwen kan redden als het uit logeren is. Met toestemming van uw kind is het ook een goed idee om het bedwateren te bespreken met de volwassene waar uw kind bij gaat slapen, zodat hij/zij hulp kan bieden in uw afwezigheid.

Als uw kind er erg tegenop ziet om een nacht ergens anders te slapen, kunt u voorstellen dat het eerst een keer vriendjes uitnodigt om bij hem/haar te komen logeren.

terug naar top8. Wat is de verklaring voor bedplassen?


Als u een beetje weet hoe de nieren en de blaas functioneren, zult u beter begrijpen hoe bedwateren kan gebeuren.

Hoe het lichaam urine aanmaakt
De nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van al het bloed dat in ons lichaam circuleert. Tijdens dit proces worden sommige vloeistoffen en voedingsstoffen weer door het bloed opgenomen, terwijl overtollig water en afvalstoffen geconcentreerd worden om urine te vormen.

De urine gaat dan via buizen, urineleiders genoemd, naar de blaas, een gespierde, rekbare, ballonachtige zak. De blaas heeft twee functies: ten eerste het opslaan van urine, en ten tweede het afvoeren van urine via een andere buis, de urinebuis.

Nachtelijk bedplassen
Terwijl we slapen geeft de hypofyse hogere doses van een antidiuretisch hormoon (ADH) af dat de nieren een signaal geeft de productie van urine te vertragen. Sommige kinderen maken nog niet genoeg van dit hormoon aan waardoor de nieren door blijven gaan met het produceren van urine op hetzelfde niveau als overdag – een van de redenen waarom ze in bed plassen.

Het zou ook kunnen dat hun hersenen simpelweg niet reageren op signalen van de blaas. In beide gevallen merkt het kind niet dat de blaas vol is, het blijft doorslapen en leegt onopzettelijk zijn of haar blaas.

terug naar top9. Oplossingen voor logeerpartijtjes


Als uw kind al een tijdje in bed plast, heeft u waarschijnlijk manieren gevonden om hier dagelijks thuis mee om te gaan. Er zijn echter momenten denkbaar dat deze routine verstoord wordt.

Zo kunt u met de meest veelvoorkomende situaties omgaan:

Voorbereiden op logeerpartijtjes
Wanneer kinderen een jaar of vijf, zes zijn, gaan ze het leuk vinden om bij elkaar te logeren. Hoewel dit een afschrikwekkend vooruitzicht mag lijken als u een kind heeft dat in bed plast, kan uw kind heus genieten van een logeerpartijtje, mits u de goede voorbereidingen treft. Als uw kind zenuwachtig is, geef het dan een heleboel aanmoediging en leg uit dat het met uw hulp mee kan delen in de pret.


Kinderen kunnen een paar stappen nemen ter bescherming tegen ongelukjes als ze uit logeren zijn. Omdat DryNites nachtbroekjes ongeëvenaarde bescherming geven, bieden ze een perfecte oplossing voor uw kind om onafhankelijk en discreet met de situatie om te gaan. Herinner uw kind eraan dat het een uur of twee voor het slapengaan niet teveel meer moet drinken en nog een laatste plas moet doen voor de lichten uitgaan.


Oefen al deze stappen thuis voorafgaand aan het logeerpartijtje zodat uw kind zich met meer zelfvertrouwen kan redden als het uit logeren is. Met toestemming van uw kind is het ook een goed idee om met de volwassene in wiens huis uw kind gaat slapen het bedwateren te bespreken, zodat hij/zij hulp kan bieden in uw afwezigheid.


Als uw kind er erg tegenop ziet om een nacht ergens anders te slapen, kunt u voorstellen dat het eerst een vriendje uitnodigt om bij hem/haar te komen logeren zodat uw kind kan ervaren hoe het omgaat met een ongelukje.

terug naar top

 

10. Advies aan oudersadvies aan ouders


Bedwateren bij oudere kinderen kan een boel stress en onrust geven, zowel voor de ouders als het kind, zeker als u het gevoel heeft dat u er al alles aan doet om uw kind te helpen het probleem de baas te worden.

Maar het is erg belangrijk om geduldig met de situatie om te gaan en dat u uw kind in deze fase laat merken dat u er bent voor hulp en steun. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen meer grip te krijgen:

Stel uw verwachtingen bij
Zelfs als kinderen ouder worden, hebben ze geen controle over nachtelijke ongelukjes. Bedwateren kan vele oorzaken hebben en ongelukken kunnen nu eenmaal gebeuren, ongeacht wat u en uw kind doen om ze te voorkomen, dus blijf geduldig en steun uw kind. Geef niet op als een bepaalde aanpak niet meteen werkt. Soms heeft het gewoon meer tijd nodig.

Bereid u samen voor
Bereid u samen voor op een eventueel ongelukje door een extra pyjama, een handdoek en een paar DryNites klaar te leggen op een plek waar u gemakkelijk bij kunt. Op die manier kunt u beiden snel en rustig een ongelukje afhandelen. Een andere goede bescherming bij ongelukjes zijn DryNites mats die discreet op het matras gelegd kunnen worden voor een effectieve absorberende werking en het verschonen van het bed vergemakkelijken.

Moedig een kalme bedtijdroutine aan
Naar bed gaan in een goede gemoedstoestand zal uw kind helpen zich te ontspannen en goed te slapen. De angst en stress rond bedwateren wordt opgebouwd naarmate de bedtijd nadert, dus zorg ervoor dat uw kind zich kan vermaken met kalmerende bezigheden die het helpen ontspannen. Zet de tv en computerspellen uit en moedig een ontspannend bad aan en wat rusttijd om te lezen of de dag door te nemen.

Zorg goed voor uzelf
Het is volkomen begrijpelijk dat u zich voornamelijk richt op de behoeften van uw kind. Maar gebroken nachten en zorgen om de situatie eisen ook van u een tol dus het is belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt. Neem de tijd om uit te rusten en doe dingen die u helpen ontspannen zoals wandelen of vrienden zien.

Lijd niet in stilte
U bent niet alleen. Veel gezinnen maken hetzelfde mee als u en contact met lotgenoten kan een goede hulp zijn. Praat met uw dokter of een andere gezondheidscoach als u steun nodig hebt. Als u uw gevoelens deelt met een vriend of familielid kan dat u ook helpen om u beter te voelen over de situatie, dus krop de boel niet op.

terug naar top