Attends Slip

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Attends slipattends slip

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

SAP: geeft de extreme absorptie aan Attends slip

Attends slip: ideale oplossing bij zware incontinentie

Attends slip voor optimale fixatie

Het assortiment van de Attends slip

Attends Slip Active: met plastic

Attends Slip Regular en de Plus

 

Attends heeft een uitgebreid assortiment slips. Het heeft de Regular-lijn, waarvan de Plus de hoogste opname heeft. En er is de Slip Active, die net wat anders werkt dan normale slips. Dit product is ontwikkeld voor actieve mensen. Hierover later meer.

Laten we beginnen met de vraag wat een slip nu eigenlijk is? En wat onderscheidt de slips van Attends met die van andere fabrikanten?

Aan de basis van elk absorberend, wegwerp incontinentiemateriaal staat een strook gevuld met watten. Aan de bovenzijde zit een materiaal dat urine snel doorlaat en daarna droog blijft. Aan de onderzijde zit een ondoordringbare laag die de urine tegenhoudt. Bij moderne producten ademt deze laag. Met dit ademen krijgt de huid frisse lucht en kan het warmte en vocht afvoeren. De kans op irritaties aan de huid neemt hierdoor af. Het is dankzij dit soort innovaties dat materialen tegenwoordig veel effectiever en comfortabeler zijn.

 

 


 

SAP: geeft de extreme absorptie aan Attends slip


Tussen de boven- en onderlaag zit een laag met wattenpulp. Dit is vergelijkbaar met de watten die u in de badkamer gebruikt. De watten nemen iets urine op. Maar zoals u weet: wanneer u water in een watje laat lopen, kunt u het er heel gemakkelijk weer uitdrukken.

Watten zijn dus niet het ideale materiaal om urine op te nemen. Dat gebeurt door de super absorberende polymeren (SAP). Dit zijn witte korrels die heel grote hoeveelheden vloeistof kunnen absorberen.

Je hebt maar een paar theelepels van deze korrels nodig om enkele liters water op te nemen. Dit gebeurt in enkele seconden. Wat overblijft is een soort gel die droog aanvoelt. Ook onder druk komt het water er niet meer uit. De enige manier om het eruit te krijgen is door het heel lang te verwarmen zodat het vocht eruit kan dampen.

De watten in een Attends slip hebben eigenlijk alleen maar als functie om een product structuur en stevigheid te geven. De SAP wordt in de watten gelegd zodat het verspreid over het product blijft zitten.

 


 

Attends slip: ideale oplossing bij zware incontinentie


Wanneer mensen enkele druppels urine verliezen, zullen ze niet snel naar een slip grijpen. Er zijn dan tal van inleggers die ruim voldoende absorptie hebben om het probleem op te lossen. Vaak kiezen mensen dan ook voor een pants, ook wel incontinentiebroekje genoemd. Deze broekjes vragen nauwelijks meer aandacht dan het eigen ondergoed. Je trekt het aan en ’s avonds gooi je het weer weg.

Wanneer mensen (veel) meer urine verliezen, zijn ze aangewezen op grotere inleggers. Broekjes kunnen veel opnemen, maar hun capaciteit is niet voldoende voor het verlies van een hele blaasinhoud en meer. En misschien kunnen ze wel één blaasinhoud absorberen, bij twee wordt het penibel.

Dan is de slip een heel goede oplossing, bijvoorbeeld de slip van Attends. Een slip heeft als grote voordeel dat het zeer grote hoeveelheden urine kan opnemen. Dat is noodzakelijk voor mensen die zelf niet meer naar de wc gaan. De slips van Attends gaan tot een opname van wel 3.5 liter. Dat klinkt als een extreem hoge opname en dat is het ook.

Maar we moeten er wel iets bij aantekenen. Bij 3.5 liter is dit product volledig verzadigd. Er kan dan niets meer bij. Het is opgebold en als je erin knijpt zullen er waarschijnlijk nog druppels uit vallen. U wilt nooit zoveel urine in uw product hebben. Wanneer u een opname van 3 liter ziet, trek er dan een derde vanaf. U kunt in zo’n product veilig 2 liter kwijt. Maar dan wilt u het zeker gauw vervangen.

 


 

Attends slip voor optimale fixatie


Desalniettemin heeft een Attends slip dus een superieure opname. Daarnaast is de slip een product dat je heel goed kunt aanbrengen en fixeren. Je zet slips zelf vast met plakstrips. Daarmee zorg je dat het incontinentiemateriaal strak rond de benen zit. De elastieken vallen perfect in de liezen en het zit mooi tegen buik en rug. Daarmee kun je het zo vastzetten dat er nergens nog een opening is.

Wanneer je plotseling een grotere hoeveelheid urine verliest, heeft dit geen kans om via de benen weg te lopen. Daarnaast is het een betaalbaar product. In vergelijking met incontinentiebroekjes zijn ze relatief goedkoop.

Het is dus heel belangrijk om slips goed vast te zetten. Dit kan zowel staand als liggend. Bij de liggende methode ga je op het bed liggen en legt de slip uitgespreid onder billen. Zigzaggend trek je de slip tussen de benen door. Zorg dat de elastieken in de liezen vallen en trek de slip goed op. Dan sla je de voorste zijflappen van de Attends slip naar achteren en trekt de achterste flappen naar voren. Vervolgens zet je de plakstrips vast. De onderste mogen recht naar elkaar. De bovenste gaan schuin naar beneden, om de bovenrand van de slip strak vast te zetten.

 


 

Het assortiment van de Attends slip


De Attends Slip Active is er voor mensen met een actieve levensstijl die een sterk absorberend product nodig hebben, dat zorgt voor droogheid en waarop ze kunnen rekenen. De slips zijn meerdere malen goede vast te zetten met de plakkers. Dit kleefsysteem zorgt voor flexibiliteit en bewegingsvrijheid.

De Attends Slip Active heeft een ander plaksysteem dan andere slips. Het heeft heel kleine zijflappen, met daaraan vast een band die naar voren wordt getrokken. Op elke band zit een brede plakker die je gemakkelijk kunt plaatsten. Andere slips hebben bijna allemaal aan beide zijden 2 plakkers. Het voordeel van het systeem met de band is dat je de slip snel kunt vastzetten. Daarbij heb je weinig materiaal op de heup, wat het product minder warm maakt.

Ook belangrijk om te weten: de Slip Active heeft een plastic buitenzijde. Beter gezegd: dit product heeft een volledig afgesloten buitenzijde. Veel incontinentiematerialen hebben tegenwoordig een ademende buitenkant. Ook is deze opgeruwd, zodat hij wat zachter aanvoelt. Dit wordt dan cottonfeel genoemd, maar met katoen heeft het niks te maken. Er is een groep die, ondanks de nadelen, bewust kiest voor deze afgesloten variant. Een nadeel is dat het warm wordt en dat er minder luchtcirculatie is. Dit kan nadelige gevolgen voor de huid hebben.

 


 

Attends Slip Active: met plastic


Mensen kiezen er desondanks voor, omdat ze zeker willen weten dat een product geen urine kan doorlaten. Fabrikanten drukken ons op het hart dat de luchtgaatjes zo klein zijn dat er nooit vloeistof doorheen kan komen. Toch nemen sommigen het zekere voor het onzekere. Zij hebben bij de slips met plastic buitenzijde gewoon een beter gevoel.

Een andere reden is dat plastic prettig over een laken glijdt. Wanneer je in bed ligt is het fijn als je zonder weerstand kunt omdraaien. De kans dat een product verschuift en lekkage veroorzaakt, is dan ook kleiner.

Dit is wat Attends zelf over de Attends Slip Active zegt: “De Attends Slip Active biedt een perfecte pasvorm, discreet comfort en maximale bescherming tegen lekkage als gevolg van de anatomische vorm. De huidvriendelijke textielachtige smalle vleugels laten meer lucht toe bij de huid. De slip heeft vormen die goed aansluiten op het lichaam. Dit zorgt voor extra comfort voor de drager. Lekkage barrières bieden extra bescherming aan de randen. Attends Slip Active zijn verkrijgbaar in middelgrote en grote maten en in de absorptieniveaus 8, 9 en 10.”

 


 

Attends Slip Regular en de Plus


Deze slip wordt aanbevolen voor mensen die nog redelijk mobiel zijn, maar die extra veiligheid nodig hebben. De 4 fixatiebanden zorgen voor een perfecte pasvorm. Attends Slip Regular 9 is verkrijgbaar in 4 maten, waaronder Small en Extra Small voor kinderen die de gewone luiers zijn ontgroeid of die luiers met een veel hogere absorptie nodig hebben.

Attends Slip Regular Plus wordt aanbevolen voor mensen met weinig of geen mobiliteit. De unieke vorm, vooral aan de achterkant van de slip, maakt het product geschikt voor mensen die veel liggen of langdurig in een stoel zitten. De Regular Plus is verkrijgbaar in drie maten: Medium, Large en Extra Large. Dit is de enige Attends slip die ook verkrijgbaar is in een extra grote maat.

De Attends Slip Regular Plus heeft ook een plastic buitenzijde.

Alle slips hebben een dubbel absorberende kern met super absorberende korrels. Het QuickDry stof heeft een zeer sterke zuigkracht voor een optimaal droge huid. De bewezen QuickDry technologie geeft een snelle vochtinname, een veilige, omsluitende binding van de urine. Het heeft een huidvriendelijke pH-waarde van 4,5.