TENA Pants

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
 1. Tena Pants Plus XXS
  TENA Pants Plus XXS

  Discrete bescherming voor kinderen en volwassenen met een smalle lichaamsomvang. TENA Pants Plus XXS heeft een perfecte pasvorm door de unieke elastieken om middel en benen. Geschikt voor kinderen en volwassenen met een heupomvang van 40-70 cm en een lichaamsgewicht van 35-60 kg. De TENA Pants Plus XXS is een zeer comfortabel incontinentiebroekje met een grote absorptie en het biedt een maximale zekerheid. Geschikt voor zowel jongens als meisjes. Ook voor de nacht. Het heeft een opname van bijna 1,5 liter. Verkrijgbaar in de maten: XXS, XS, S M, L en XL.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 792215

  Verpakking: 14 stuks

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

Producten 1-20 van 36

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

tena slip active fit

TENA Pants – steeds meer een incontinentiebroekje voor mannen en vrouwen

 

Dit leest u in dit artikel:

 

TENA Lady Pants

TENA Lady Pants Discreet

Tena Lady Pants Night

Over absorptie van TENA pants

En hoe kunnen TENA Pants zoveel opnemen?

Pants voor heren

Pants voor vrouwen

Wie gebruiken TENA Pants?

 Het is zonder twijfel het meest gekochte incontinentiemateriaal op internet: pants. Waarbij TENA met afstand de belangrijkste fabrikant is. En dat is niet zo vreemd als je weet dat dit bedrijf voorop loopt met ontwikkelingen die de incontinentiebroekjes krachtiger, comfortabeler en meer toegesneden op de gebruiker maken.


TENA was een van de eerste die incontinentiebroekjes met een heel hoge opname produceerde en het bedrijf volgde snel toen Depend broekjes speciaal voor mannen en vrouwen maakte. En heel snel werd dit verkoopsucces.


Waarom? Omdat mannen en vrouwen andere wensen hebben met betrekking tot hun producten. En omdat het gewoon fijn is als een fabrikant een product speciaal voor jou maakt. Dit zagen we ook er speciale inleggers voor mannen op de markt kwamen. Dit was direct een heel groot succes.


(Zelfs al maak je twee identieke producten, als je op de een zet ‘voor mannen’ en op de andere ‘voor vrouwen’, dan zullen mannen altijd het product voor hen kiezen, en vrouwen ook.)Verschillen tussen TENA Pants voor mannen en vrouwen

Er zijn overigens ook duidelijk zichtbare en onzichtbare verschillen tussen de incontinentiebroekjes voor mannen en voor vrouwen.


1. De pasvorm


TENA heeft voor mannen op dit moment twee soorten broekjes op de markt: de Active Fit en de Premium Fit.


tena men premium fitDe Premium Fit is de opvolger van de TENA Men Level 4, een grijs gestreept broekje in de maat M/L. Het nadeel was dat het alleen in deze maat te krijgen was. De vervanger Premium Fit heeft twee maten: de Medium en de Large.


Het is een incontinentiebroekje met een ‘klassieke snit’. Het lijkt het meest op de gewone herenonderbroek. Net geen boxer, maar zeker geen slip. De stof is zacht en het draagt heel prettig en comfortabel. Het broekje kan een liter urine opnemen. We vertellen straks hoe dit wordt vastgesteld en wat dit u zegt.TENA Men Active Fit


De TENA Men Active Fit is een donkerblauw broekje. Het is gemaakt voor actieve mensen: voor mannen die bijvoorbeeld wandelen of tennissen.

Tena Men Active Fit Medium is een broekje met een zogenaamd heupmodel. Het zit wat lager op de heupen, terwijl de meeste andere incontinentiebroekjes worden opgetrokken tot in de taille. Het model is vergelijkbaar met ondergoed van het zogenaamde midi-model. De beenopeningen zijn iets ruimer dan bij vrouwen.


TENA Lady Pants

tena lady pants


Vrouwen hebben uiteenlopende soorten ondergoed. Van de grotere en kleinere slips, tot boxers en strings. Niet alle modellen lenen zich om er een incontinentiebroekje van te maken. Een string heeft te weinig stof op de billen om voldoende absorptie creëren. Voor een kleine slip geldt hetzelfde.

 


Voor de damesbroekjes wordt meestal een model gebruikt dat iets hoger op de heup valt. Maar wel met de mooi afgewerkte randje, een goede pasvorm en een vrouwelijke snit. De ontwikkeling gaan steeds verder en de hoop is dat de broekjes voor vrouwen op een dag niet van normaal ondergoed te onderscheiden zijn.

 


Bijvoorbeeld de TENA Lady Pants Plus. Dit is een beschermend broekje, ontworpen om zo min mogelijk op te vallen, met een subtiele vrouwelijke kleur: perzik. Het heeft, in tegenstelling tot de normale incontinentiebroekjes, een normale taillehoogte en een nauwe pasvorm. Dat voelt als ondergoed, zit als ondergoed en het ziet er zelfs uit als ondergoed.


TENA Lady Pants Discreet


Dan is er de TENA Lady Pants Discreet-lijn. Ook deze heeft het doel onder kleding onzichtbaar te zijn. Het materiaal is dunner, de taille lager en de pasvorm supervrouwelijk. Ook dit broekje lijkt sterk op gewoon ondergoed.


Dit broekje is speciaal ontworpen voor vrouwen, in veel gevallen senioren, die zelfstandig en actief leven. Het broekje is hoger uitgesneden: het zit hoger op het been. Ze zijn wat smaller dan “gewone” incontinentiebroekjes: tussen de benen zit minder materiaal om een comfortabel gevoel te geven.


Tena Lady Pants Night


tena lady pants night

Tena Lady Pants Night is een heel mooi broekje speciaal voor de nacht, maar het is natuurlijk ook geschikt voor overdag. Het belangrijkste verschil met andere pants is dat het aan de achterzijde iets hoger is, waardoor de kans op lekken via de rug sterk afneemt.


Als u op uw zij of rug ligt, zal de urine naar beneden lopen, wat in beide gevallen het gebied van de billen is. Je wilt dus dat het broekje daar goed gefixeerd rond de rug zit. Een hogere elastieken band zorgt hiervoor.


Het broekje heeft een voor- en achterkant. De achterzijde herkent u aan een paars labeltje, zoals u dat ook in gewoon ondergoed aantreft. Het heeft een opname van 880 ml.

Over de opname zouden we nog iets over vertellen…


Over absorptie van TENA pants


Bij alle producten in onze winkel ziet de absorptie staan, in milliliters of liters. Bijvoorbeeld 1500 ml (= 1.5 liter) of we schrijven er iets bij als ‘opname: bijna 4 liter’.


Vaak horen we van klanten dat zij deze hoeveelheden er niet in krijgen en dat de fabrikanten ze wel weer voor de gek zullen houden. (Want de getallen die wij gebruiken, krijgen we van de fabrikanten, wij meten het niet zelf.)


Deels hebben de klanten gelijk: deze hoeveelheden kun je zelf nooit in een product krijgen. Waarom niet?absorptie tena pants


Fabrikanten stellen de absorptie van een product vast aan de hand van de dompelproef. Je neemt een pants en weegt hem. Dan wordt het product ondergedompeld in een bak met water en vervolgens opnieuw gewogen. Het verschil in gewicht, is de opname. Hierbij is 1 liter urine ongeveer 1 kilo.


Zo’n luier komt natuurlijk doorweekt uit de bak met water. U zou zo’n nat en zwaar product niet aan willen hebben; het zal zonder twijfel gaan lekken. Maak dus voor uzelf een berekening en trek van de cijfers die wij geven 30 tot 50% af. Dus een pants met een opname van 1 liter, kan in de praktijk 500 tot 700 ml opnemen, maar net waar u zich prettig bij voelt.


En hoe kunnen TENA Pants zoveel opnemen?


Het is inderdaad niet vanzelfsprekend dat moderne incontinentieproducten zoveel urine kunnen opnemen. 25 jaar gelden deden we het nog met katoenen luiers die moesten worden uitgewassen en die vrij snel vol waren. Ook de eerste wegwerpluiers waren beperkt in absorptie, omdat dit moest worden gedaan door de wattenpulp.


Zoals u weet, kunnen watten wel iets vocht vasthouden, maar niet veel. En als je er in drukt, loopt het er zo weer uit.


Dat is nu gelukkig niet meer geval en dat is te danken aan de korrels die in moderne luiers zijn verwerkt. Deze Super Absorberende Polymeren (SAP) zijn heel kleine witte korreltjes die zeer grote hoeveelheden urine kunnen opnemen en omzetten in een gel. Deze gel voelt droog aan en ook ongewenste geurtjes worden erin opgenomen.


Een eierdop met SAP kan probleemloos twee liter water absorberen. Dat verklaart de enorme opnames in bijvoorbeeld de TENA Slip Ultima (ruim 4 liter). Voor mensen die veel verliezen en/of die maximale zekerheid van een product eisen, zijn deze luiers een zegen. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken dat hun product niet voldoende opneemt om droog de nacht door te komen.


Er worden in moderne producten nog steeds watten gebruikt, maar nu om een product volume en structuur te geven. In de watten liggen de korrels zodat die op hun plaats blijven en daar waar nodig absorptie geven. En dan komen we vanzelf bij het volgende punt.2. De absorptie


Mannen hebben op een andere plaats absorptie nodig dan vrouwen. Op de eerste plaats hebben alle TENA Pants over het hele product opname. Dat is ook nodig, want als je in bed ligt, kan de urine naar de billen of de buik lopen en daar moet het gewoon snel en goed worden opgenomen.

Maar de grootste concentratie van SAP zal bij mannen meer vooraan moeten worden geplaatst, terwijl vrouwen bij de opening van de plasbuis de meeste absorptie nodig hebben.


TENA weet dit en doet dit. Zo weet je als gebruiker zeker dat het product is gemaakt om jou extra te helpen waar dat nodig is.3. De kleur


Voor mensen die incontinentiemateriaal moeten gaan gebruiken, is dit een groot probleem. Er volgt bij iedereen een lastige periode van acceptatie en het zoeken van een oplossing, waarmee je je weer veilig en zeker gaat voelen. Dit kan soms jaren duren.


Veel mensen vinden het lastig om afscheid te nemen van hun eigen ondergoed en het in te ruilen voor een inlegger of een slip. Dit is ook de reden waarom pants zo populair zijn: ze lijken op het eigen ondergoed. De stap naar een incoproduct wordt met een broekje zo klein mogelijk gehouden.


En de stap wordt nóg kleiner als u ook nog een incontinentiebroekje in de kleur van uw eigen ondergoed kunt vinden. Depend was de eerste die dit doorhad: dat bedrijf ging broekjes in de kleuren grijs (voor mannen) en perzik (voor vrouwen). TENA volgde iets later.


Pants voor heren

tena pants active fit


De meest populaire kleuren voor herenondergoed zijn wit, zwart, blauw en grijs. TENA komt hierin tegemoet door pants in deze kleuren te maken. De witte pants bestaan al heel lang, dat zijn de uniseks broekjes. Die hebben geen opname speciaal op plekken waar mannen en vrouwen dat nodig hebben. Maar maagdelijk wit zijn wel.

De TENA Men Active Fit is donkerblauw. De Premium Fit heeft het grijze streepje van zijn voorganger overgenomen.


In andere landen maken fabrikanten incontinentiebroekjes in nog meer verschillende kleuren en prints. Het is te verwachten dat we dit ook in Nederland gaan zien. Zeker wanneer zorgverzekeraars steeds minder geneigd zullen zijn om pants te vergoeden en de gebruikers zodoende als consument hun wensen kenbaar gaan maken.


Wat die wensen zijn, kunnen we wel invullen: broekjes met een grote opname en desondanks dun en discreet, een zeer comfortabele pasvorm en in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Het leidt geen twijfel dat dit de toekomt van incontinentiebroekjes zal zijn.


Pants voor vrouwen


tena lady pants

Vrouwen kunnen natuurlijk ook kiezen voor de witte incontinentiepants. Maar er zijn ook broekjes speciaal voor hen in de kleuren perzik en wit met elegant bloemetjes dessin.


Het materiaal van de broekjes voor dames is heel zacht en comfortabel. Hierin zijn de laatste jaren grote stappen gezet. Het is te verwachten dat deze ontwikkelingen nog wel even doorgaan en dat we steeds beter in staat zijn de eigenschappen van katoen na te maken.4. De verpakking


Omdat TENA Pants steeds meer in de winkel en op internet worden gekocht, wordt ook steeds meer aandacht geschonken aan de verpakking van de producten. Waar die in het verleden medisch aandeden, zie je nu steeds meer verpakkingen die de aandacht trekken. Zo stapte Abena onlangs over van een degelijke overwegend witte verpakking met één of twee kleuren, naar verpakkingen met foto’s van mensen erop. Omdat mensen nu eenmaal graag naar mensen kijken.


TENA schaaft ook voortdurend aan de verpakkingen, waarbij ze natuurlijk rekening houden met wat mannen en vrouwen mooie verpakkingen vinden. Mannen krijgen op dit moment stoere, blauwe prints. Vrouwen hebben zachtere kleuren, met veel rood en paars.


Wie gebruiken TENA Pants?


wie gebruiken tena pants


Incontinentiebroekjes worden gebruikt door mensen die last hebben van urine en/of ontlastingsincontinentie. Bij ontlasting moet worden gezegd dat het lastig kan zijn om de broekjes na een verlies te verwisselen.


Normaal gesproken trek je de broekjes uit door ze op de naad open te scheuren. Dan kan door het gewicht van de ontlasting een deel van het broekje tegen het been vallen. Het is dus zaak om het product bij vervanging goed te ondersteunen.


Bij urineverlies zijn incontinentiepants voor bijna iedereen een oplossing. Van licht tot matig urineverlies zijn er mee op te vangen. Bij zeer zwaar verlies wordt dit lastiger omdat je dan vaker zult moeten verwisselen. Ook kan het een probleem zijn om een grote volledige blaasinhoud op te vangen. De capaciteit van een pants kan dan onvoldoende zijn.


TENA Pants zijn dus bij bijna alle maten van ongewenst urineverlies bruikbaar.En wie zijn dat dan, die TENA Pants gebruiken:


• Mensen met een zekere mobiliteit die onafhankelijkheid belangrijk vinden

• Mensen met een slechte handfunctie

• Mensen die gewoon liever een broekje dragen

• Mensen die bezig zijn met een toilettraining

• Mensen met een verstandelijke handicap die zelf naar het toilet kunnen


Of TENA Pants voor u de ideale oplossing is, kunnen wij niet zeggen. U zult het zelf moeten proberen. Als u de financiële mogelijkheid heeft, koop dat van verschillende soorten een pak en probeer het uit. U kunt dan in verschillende omstandigheden de broekjes testen. En u weet snel welk product het best bij uw leven past.
Wat zijn TENA Pants?

TENA Pants zijn incontinentiebroekjes van het merk TENA. Jarenlang waren er de witte broekjes voor zowel mannen als vrouwen. Later kwamen daar de gekleurde broekjes voor de verschillende seksen bij. De dames hebben broekjes in het zwart, crème of wit met elegant dessin. De heren hebben broekjes in blauw of grijs. Ook de modellen zijn anders.

Welke soorten TENA Pants zijn er?

Er zijn de witte incontinentiebroekjes die oplopen in absorptie. De Normal is de laagste absorptie, de Maxi de hoogste. Het is te verwachten dat er binnenkort nog een sterkere bij komt. Dan zijn er de broekjes speciaal voor mannen en vrouwen. Deze heten niet ‘TENA Pants’, maar ze zijn het in feite wel.

Hoe gebruik je TENA Pants?

TENA Pants zijn incontinentiebroekjes die je draagt als normaal ondergoed. Het is wel belangrijk dat je de randen goed in de liezen laat vallen om doorlekken te voorkomen. Na gebruik scheur je de zijnaden open om het broekje gemakkelijk te verwisselen.

Hoeveel nemen TENA Pants op?

Dat begint bij bijna een liter en loopt op tot 2.5 liter. Die hoeveelheid haal je nooit, omdat een broekje bij 1.5 liter al aardig vol zit. Het is verstandig om ze dan te verwisselen. Er zijn slips en inleggers die wel tot 4 liter gaan. Bij een broekje kan dat niet, omdat deze dan zou afzakken door het gewicht.

Welke TENA Pants moet je kiezen?

Dat hangt op de eerste plaats af van de absorptie die je nodig hebt. Kies nooit te weinig opname, maar het is ook niet nodig altijd voor de hoogste absorptie te gaan. Vervolgens is de maat belangrijk. TENA geeft informatie over welke maat (small, medium, large, extra large) correspondeert met welke heupomvang en confectie voor dames of heren.