Abena Let

 1. ABENA Let Anatomic
  Abena Let Anatomic

  Abena Let Anatomic is een inlegverband, in de vorm van een zandloper. Dus smal in het midden en breder aan voor- en achterzijde. Maximaal ademende folie houdt de urine tegen maar laat de huid ademen. Speciale TopDrylaag zorgt voor schoon en fris gevoel. Abena Let Anatomic is tevens te gebruiken als kraamverband. Met Nordic Ecolabel - hét meest duurzame alternatief. Dit product heeft een opname van 500 ml.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 1000021345

  Verpakking: 30 stuks

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Abena Abri-Letabena abri-let

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Abena Abri-Let bij de bevalling

Waarin verschilt de Abena Abri-Let van “normale inleggers”?

Het assortiment van Abena Abri-Let

Abena Abri-Let Normal

Abena Abri-Let Maxi

Abena Abri-Let Anatomic

Abena Abri-Let Super Airlaid

Hoe gebruikt u de Abena Abri-Let?

 

Abena Abri-Let is een lijn van inleggers voor extra absorptie. Dat zijn inleggers die je bijvoorbeeld gebruikt in een slip (luier voor volwassenen), pants (incontinentiebroekje) of in een grotere inlegger.

Ze worden ingezet om de absorptie te verhogen, waardoor er meer urine kan worden opgenomen. Ze worden ook gebruikt om urine te absorberen en dan te verwisselen, nog voordat de slips of pants nat zijn geworden. U kunt deze producten dan langer gebruiken.

Het is wel belangrijk dat u in acht neemt dat een slip, pants of inlegger een beperkte tijd kan worden gebruikt. Het is hygiënisch en beter voor de huid om minimaal elke twaalf uur een nieuw en schoon product te nemen.

Of twaalf uur voor u verantwoord is, hangt natuurlijk af van de mate van verlies en of u ook ontlasting verliest. Verpleegkundigen zullen u aanraden om maximaal 6 uur hetzelfde product te dragen. Maar we weten dat mensen in de praktijk langer wachten.

 

 


 

Abena Abri-Let bij de bevalling


De Abena Abri-Let Mini, Normale en Anatomic worden ook veel gebruikt als kraamverband. Na een bevalling hebben vrouwen vaak nog last van verlies van vocht, bloed en urine. Dat moet op een hygiënische manier worden opgevangen en opgenomen. Deze producten zijn hier zeer voor geschikt. U kunt ze vaak vervangen, op een kraambed is dat meerdere keren per dag.

Uiteraard is de Abena Abri-Let ook geschikt bij ontlastingsincontinentie. Na elk verlies kunt u gemakkelijk de inlegger verwisselen. De grotere inlegger, de slip of pants blijven zo in veel gevallen schoon en hoeven niet te worden gewisseld. Het voordeel hiervan is dat u de grote en duurdere producten minder vaak hoeft te verschonen. Dat scheelt dus in de kosten.

Ook is het makkelijker om even de relatief kleine Abena Abri-Let te verwisselen dan de grote slip of pants uit te trekken. Uiteraard zal het niet iedereen lukken om met een inlegger voor extra absorptie de pants of slip schoon te houden. Dit hangt af van het type ontlasting en hoe lang u ermee doorloopt.

 


 

Waarin verschilt de Abena Abri-Let van “normale inleggers”?


Het eerste dat opvalt is de vorm: rechthoekige inleggers. Terwijl de normale inlegger, zoals Abena Light en TENA Lady allemaal naar het lichaam zijn gevormd. Alleen de Abri-Let Anatomic heeft de vorm van een zandloper. Wat ook opvalt is dat de plakstrips ontbreken. Alleen de Mini kan worden vastgezet.

Maar het belangrijkste verschil is dat er vocht door de inlegger heen kan lopen. En dat is op het eerste oog vreemd. Want je wilt toch niet dat een inlegger doorlekt? Jawel, dat is precies de bedoeling. Wanneer u dit verband gebruikt voor extra absorptie, dan zal het volledig verzadigd raken. Op dat moment moet het de overtollige urine kwijt. Dit lekt dan via de onderzijde door in de slip, de pants of de inlegger.

Wanneer de inlegger afgesloten zou zijn, dan zoekt de urine zijn weg via de zijkanten. Daar loopt het tegen de benen. Langs de benen kan het heel gemakkelijk wegsijpelen, met een lekkage in de broek tot gevolg. U wilt dus nooit dat urine naar de zijkant weglekt, maar alleen door het product in het volgende product.

 


 

Het assortiment van Abena Abri-Let


De lijn bestaat uit 5 verschillende inleggers. Ze hebben verschillende afmetingen, verschillende vormen en bestaan uit verschillende materialen. We lopen ze allemaal even door.

 

Abena Abri-Let Mini


De Mini heeft dezelfde afmeting als de Normal: 14 x 39 centimeter. Het is een rechthoekige inlegger. Aan de onderzijde heeft hij een plakstrip. Die kan worden vastgezet in het grotere product dat u gebruikt. Zo zit het goed op zijn plaats en kan het urine opnemen op de plek waar dit nodig is.

De Abena Abri-Let Mini heeft een opname van 500 milliliter, wanneer u hem helemaal onder water zou dompelen. Als hij voor het grootste deel is verzadigd, zal hij urine gaan doorlekken naar het onderliggende product. Dit gaat via de zijkanten, want de onderlaag is ondoordringbaar. Die ademt, maar laat geen urine door. Dit product is daarom minder geschikt voor extra absorptie. Het wordt meer gebruikt als kraamverband.

 


 

Abena Abri-Let Normal


De Normal ziet er op het eerste oog precies zo uit de Mini: dezelfde maat en aan de bovenzijde hetzelfde materiaal. Maar er zijn twee verschillen: de plakstrip aan de onderzijde en het feit dat de Normal wel via de onderkant urine kan doorlekken. Dat maakt hem zeer geschikt voor extra opname.

De opname kan maximaal 500 milliliter zijn. Hou er wel rekening mee dat het product dan helemaal verzadigd is. Als u het incontinentiemateriaal waar het in ligt nog droog wilt houden, moet u veel eerder gaan verwisselen.

 


 

Abena Abri-Let Maxi


De Maxi is heeft dezelfde functie als de Mini: extra opname van urine. Hij heeft geen plakstrip en laat dus urine aan de onderzijde door. Sterker nog: er is geen verschil tussen boven- en onderkant. Het grote verschil met de mini is de maat en de absorptie. De Maxi is 15 bij 60 centimeter en hij kan 1300 milliliter opnemen. Ook dit is weer de maximale opname. We zullen even uitleggen hoe dat wordt vastgesteld.

Dat gaat heel eenvoudig door het product onder te dompelen in een bak met water. De Abena Abri-Let zuigt zich vol met water en daarna wordt het gewogen. De toename in gewicht is de opname. Het is dan een drijfnat product. Voor extra opname zou dit kunnen omdat u er nog een slip, inlegger of pants onder draagt. Maar ideaal is het niet. U zult geneigd zijn om het eerder te vervangen.

 


 

Abena Abri-Let Anatomic


Dan hebben we de Anatomic. Deze meet 20 x 44 cm en heeft een opname van 500 milliliter. Hij lijkt daarmee erg op de Mini en Normal. Het grote verschil is de vorm: die van een zandloper. Breed aan de boven en onderzijde, maar wat smaller in het midden. Dat is precies waar het product tussen de benen doorgaat. Daarom de naam: anatomisch gevormd.

Ook deze inlegger heeft aan boven en onderzijde hetzelfde materiaal en kan dus over het hele oppervlak urine doorlaten naar de onderliggende slip, pants of inlegger. Hij is ook zeer geschikt als kraamverband, waarbij er rekening mee moet worden gehouden dat hij niet geschikt is voor het verlies van grote hoeveelheden urine, wanneer er geen product overheen wordt gedragen.

 


 

Abena Abri-Let Super Airlaid


Als laatste is er de Super Airlaid. Dit is een flinterdun product, iets kleiner dan de Mini en de Normal. Het is echt maar maximaal 2millimeter dik. Het kan dan ook een stuk minder opnemen: 140 milliliter. Een groot verschil met de andere producten is dat de Super SAP-korrels bevat. Dit zijn super absorberende polymeren die urine omzetten in een gel. Eenmaal omgezet, kan het er niet meer uit. Ook geurtjes worden hierin opgesloten.

 


 

Hoe gebruikt u de Abena Abri-Let?


Heel eenvoudig. Wanneer u deze producten gebruikt voor extra absorptie, dan weet u waarschijnlijk hoe ze te gebruiken. U heeft al een slip, pants of inlegger aan. In deze producten legt u de Abena Abri-Let.

De inlegger zal als eerste in aanraking komen met de urine. Wanneer u het basisproduct langer wilt kunt gebruiken, zult u er snel bij zijn om de Abri-Let te verwisselen. Gebruikt u het ’s nachts, dan zal de Abena Abri-Let zich eerst volzuigen en dan de overtollige urine doorgeven aan het product dat eronder zit. Zo heeft u meer opname is de kans op lekken een stuk kleiner.

Gebruikt u de Abena Abri-Let als kraamverband, zorg dan dat u het goed kunt vastzetten in nauwsluitend ondergoed of een fixatiebroekje. Zorg ook dat u de producten regelmatig verschoond. Zeker bij wonden en gevoelige plekken wilt u dit niet te lang in contact laten zijn met urine en/of fecaliën.