Absorin Luiers

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin luiers voor volwassenenAbsorin luiers voor volwassenen

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Absorin luier: een volledig gamma

De luier als basis voor tal van producten

Absorin luier: SAP is het geheim

De verschillende luiers van Absorin

Absorin luier: Absorin Slip

Absorin luier: Absorin Sanette

Absorin luier: Absorin Finette

Absorin luiers voor mannen

Absorin Comfort Mincy: de envelop

 

Luiers van Absorin, het is een bekende naam in de wereld van de incontinentiematerialen. Absorin kwam rond het jaar 2000 volop terecht in de schappen van de apotheek en medisch speciaalzaak. Op dat moment werd het door zorgleverancier Medeco geïntroduceerd. Absorin biedt een volledig assortiment absorberende incontinentiematerialen, van slips, tot pants, inleggers voor lichte en zware incontinentie en onderleggers.

Absorin luiers voor volwassenen behoren tot de meest bekende en meest gebruikte. Maar eerst even over de term “luiers”. Waar hebben we het nu eigenlijk over? Een luier is in feite een product dat in staat is om urine en/of ontlasting dat ongewenst wordt verloren, tegen te houden en op te vangen. Er zijn dus tal van producten die als luier betiteld kunnen worden.

 


 

Absorin luier: een volledig gamma


In een heel ver verleden deden mensen dit met bladeren en doeken. Later werden het katoenen doeken, totdat in de jaren vijftig een Amerikaanse moeder de voorloper van onze huidige wegwerpluier ontwikkelde. De eerste en grootste doelgroep waren baby’s, maar al snel werden producten voor volwassenen ontwikkeld.

De wegwerpluier zoals we die vandaag de dag zien, is in feite een strook gevuld met wattenpulp en absorberende korrels. Deze strook kan heel kort zijn, voldoende lang om bij de uitgang van urineleiders druppels op te vangen. Maak vaak heeft hij een lengte die voldoende is om te reiken van net onder navel tussen de benen door tot boven de billen.

Vervolgens kun je van zo’n absorberende strook, ook wel pulpmat genoemd, vanalles maken, zoals een inlegger. Tegenwoordig krijgt dit product een anatomische vorm, wat betekent dat het deel dat tussen de benen zit, dunner is. Er zijn inleggers speciaal voor mannen. Deze worden in het ondergoed aan de voorzijde geplakt. Het verband zit dan strak tegen de penis, zodat druppels die worden verloren direct worden geabsorbeerd.

 


 

De luier als basis voor tal van producten


Aan de absorberende pulpmat kun je een Absorin luier voor volwassenen maken, zoals we die van baby’s kennen. In de wereld van incontinentiematerialen voor volwassenen heet dat een “slip”. Het is in feite een absorberende strook met daaraan vast zijflappen die rond de heupen worden geslagen. De voorste flappen sla je naar achteren, de achterste flappen gaan daar overheen, en de plakstrips worden vastgezet.

Vervolgens kan de absorberende strook ook als basis dienen voor een pants, ook bekend onder de naam incontinentiebroek. Bij dit product zijn er een elastisch band voor rond het middel en elastieken rond de benen aan vastgezet. Incontinentiepants zijn veelgebruikte producten bij ongewild urineverlies. Ze zijn er met een relatief lichte opname tot veel zwaarder. Wanneer mensen meerdere keren per dag de gehele blaasinhoud verliezen, dan is de opname van een pants niet voldoende. Dan kiezen mensen voor een slip of zwaardere inlegger.

 


 

Absorin luier: SAP is het geheim


Maar wat is nu hét grote verschil tussen de luiers van vroeger en die we nu gebruiken? Dat zijn de super absorberende polymeren (SAP). Dit is een kunststof die zich vol kan zuigen met urine, zonder dat dit er nog uit kan komen. Er ontstaat een gel die voor 99% uit water bestaat maar die toch droog aanvoelt. Het is een heel bijzondere gewaarwording om te zien hoe een theelepel van deze polymeren een halve liter water opzuigen.

Het is dit product dat aan Absorin luiers (en die van andere fabrikanten, want allemaal gebruiken ze SAP) zijn bijzondere opname geeft. En die absorptie is in de afgelopen decennia sterk toegenomen. Dankzij doorgaande ontwikkeling in de industrie, zijn we nu zover dat er luiers worden ontwikkeld die in staat zijn vele liters urine op te nemen.

Zo kan deze Absorin luier voor volwassenen, de Absorin Comfort Slip Night Ultra, maar liefst ruim 4 liter opnemen. We moeten daarbij wel aantekenen dat u deze hoeveelheid er zelf niet in zal krijgen. Althans, niet bij normaal gebruik. Dit cijfer wordt door de fabrikanten zelf vastgesteld door een product helemaal onder te dompelen in het water en het daarna te wegen. Het verschil tussen ondergedompeld gewicht en droog gewicht, is de opname.

Hier is natuurlijk wel wat op af te dingen. Een producten dat uit een badje met water wordt gevist, is drijfnat. Zo nat heeft u een luier zelf nooit, als het goed is. Wanneer er dus wordt gezegd dat een Absorin luier 1 liter kan opnemen, trek er dan 30 tot 50% vanaf. Deze luier kan dus veilig een halve liter opnemen. 700 milliliter krijgt u er waarschijnlijk ook nog wel in, maar dan houdt het wel op. Op dat moment wordt de kans op doorlekken te groot. Het is tijd om de luier te vervangen.

 


 

De verschillende luiers van Absorin


Zoals gezegd heeft Absorin een volledig gamma aan incontinentiematerialen voor volwassenen. We nemen het met u door…

 

Absorin Pants


Absorin Pants zijn absorberende broekjes te dragen als normaal ondergoed; het is in feite een absorberend verband en broekje in één. Absorin Comfort Pants is er in de maten XS t/m XL en komt in verschillende absorptiecapaciteiten. De Comfort Pants is zeer geschikt voor actieve, zelfredzame mensen. Eenvoudig aan te trekken, ook voor de wat grotere tot obese gebruiker.

Absorin Comfort Pants heeft een katoenwitte kleur. De kleurcodering en maataanduiding staan duidelijk maar discreet vermeld op het product. Wanneer de urine-indicator op de buitenzijde van de Absorin Comfort Pants van kleur verandert, is het product verzadigd.

Mensen die voor pants kiezen, kiezen vaak voor gemak en een veilig gevoel. Het zou goedkoper zijn om een inlegger in het ondergoed te bevestigen. Maar sommige mensen vinden dat onhandig en ze voelen zich er niet veilig bij. Een broekje biedt dan uitkomst: je trekt het gemakkelijk aan. En na gebruik scheur je het los en gooit het in zijn geheel weg.

 


 

Absorin luier: Absorin Slip


Absorin Comfort Slip is een eendelig, absorberend systeem voor mannen en vrouwen dat gefixeerd wordt met multi-grip fixatiestrips. Absorin Comfort Slip wordt gebruikt bij matig tot zeer zwaar urineverlies en bij ontlastingsverlies. Het incontinentiemateriaal van de Absorin Comfort Slip is beschikbaar in zes confectiematen en 4 oplopende absorptiecapaciteiten.

•    Absorin Comfort Slip Day voor matig urine- en ontlastingsverlies. Dit product wordt veelal overdag gebruikt.
•    Absorin Comfort Slip Day/Night voor matig tot zwaar urineverlies tijdens de dag en nacht.
•    Absorin Comfort Slip Night/Heavy voor veel urineverlies tijdens de nacht.
•    Absorin Comfort Slip Night Ultra, voor een zeer grote opname.

 

 


 

Absorin luier: Absorin Sanette


Absorin Sanette Comfort is een lijn van inleggers, gemaakt voor matige tot zeer zware incontinentie. Ze zijn ook is het geschikt voor licht tot matig verlies van fecaliën. Absorin Sanette is het best te gebruiken met een fixatiebroekje of een boxershorts die goed aansluit, zeer rekbaar is en die hoog kan worden opgetrokken.

Absorin Sanette Ultra, Heavy en Night lenen zich om de nacht mee door te slapen, zonder te hoeven verschonen. Zij hebben een zeer grote opname. Absorin Sannette is gemakkelijk te verschonen. Het is zeer betaalbaar en het zorgt voor veel zekerheid, doordat er verschillende typen zijn die aansluiten bij de individuele wensen van de gebruiker.

De Sanette heeft een voor- en achterkant. De achterkant is wat breder en hoger. Dat is nodig, bijvoorbeeld voor mensen die ontlasting verliezen. Maar ook voor mensen die in een rolstoel zitten. Zij zijn dan onder de billen beter beschermd. Sowieso is het voor mensen die veel zitten prettig wanneer ze meer materiaal en dus meer opname op de billen hebben, want urine zal vaak naar beneden en naar achter (dus richting billen) lopen.

 


 

Absorin luier: Absorin Finette


Absorin Comfort Finette is een lijn van inlegverbanden voor dames die last hebben van het verlies van druppels, scheutjes en een beetje meer. De anatomisch gevormde Finette sluit goed aan rond het lichaam en zorgt voor meer comfort. Ook geeft de lange, brede plakstrip aan de achterkant een goede hechting met het ondergoed, waardoor het product altijd op zijn plaats blijft.

De structuur in de bovenlaag zorgt ervoor dat de urine snel over de hele lengte van het product wordt verspreid en opgenomen. In de inlegger wordt de urine opgesloten en worden luchtjes geneutraliseerd. De verticale zijkanten zijn zacht en elastisch en zorgen dat de inlegger goed aansluit op de vormen van het lichaam.

 


 

Absorin luiers voor mannen


Voor mannen zijn er verschillende modellen:

•    Het kuipje
•    Het zadel
•    De envelop


De Absorin Comfort Level II is het zadel, waarbij het smalle deel tussen de benen wordt geplaatst. Het brede zit over de penis. Hier zit de meeste opname, precies waar het nodig is.

Absorin Comfort Level 2 is speciaal ontwikkeld voor mannen met licht urineverlies. Dun en discreet anatomisch gevormd herenverband dat goed te dragen is in normaal goed aansluitend ondergoed. Speciaal ontwikkeld voor mannen met lichte incontinentie van een paar druppeltjes tot een flinke scheut. Opname: een halve liter.

 


 

Absorin Comfort Mincy: de envelop


Dit is een zeer onbekend product voor mannen en dat is misschien de reden dat het veel minder wordt gebruikt dan het model zadel. Absorin heeft twee “envelopjes”: de Absorin Mincy Normal en de Mincy Light. De eerste heeft een grotere opname: 681 ml tegen 500. Ook is de normal iets groter: 30 x 8 cm tegen 24 x 8 centimeter. De vraag is nu: wat is dit voor product en wat zijn de voordelen?

Absorin Mincy is een soort zakje, dat is dichtgevouwen. De zijflappen worden weggeduwd, zoals u op het plaatje ziet. Dan vormt zich een soort kommetje waar de penis wordt ingelegd. Deze zit zo ingepakt, wat een veilig en zeker gevoel geeft. Het is nu haast onmogelijk dat urine uit het verbandje lekt.

Het product heeft een stevige plakstrip die goed in de onderbroek is vast te zetten. De plakstrook is 12 bij 4 centimeter en zit in het midden van de achterkant van de inlegger. Gebruik altijd nauw aansluitend ondergoed. Hierdoor blijft het product beter op zijn plaats en is de kans op lekker kleiner. Vouw het product open. Zorg dat de penis en scrotum volledig door het product worden omsloten. Dan kan er geen lekkage ontstaan.