Absorin Comfort Pants

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin Comfort pantsAbsorin Pants

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Absorin Comfort pants: SAP geeft de absorptie

Absorin Comfort Pants kunnen liters opnemen

Wie gebruiken Absorin Comfort pants?

Hoe moet ik een Absorin Comfort pants gebruiken?

Het assortiment Absorin Comfort Pants bestaat uit...

 

Wat wij op onze klantenservice meestal horen wanneer we mensen vertellen over inleggers, slips en heupbandsystemen: “Kan ik niet gewoon een incontinentiebroekje gebruiken?”

En meestal kan dat. Al is het wat duurder dan andere producten; een groot deel van de mensen die zelf hun incontinentiemateriaal kunnen kiezen, geven de voorkeur aan een pants, ook wel incontinentiepants genoemd. En in veel gevallen kiezen ze voor Absorin Comfort pants. We leggen u uit waarom.

Om te beginnen: wat is een pants eigenlijk? Het ligt erg voor de hand om een onderbroek te maken die urine kan opnemen. Toch waren de eerste incontinentiematerialen doeken en bladeren. Later werden dat verbanden en de luier zoals we die van baby’s kennen.

Pants werden pas later ontwikkeld, vooral omdat het een complex product is om te produceren. Er moeten grote hoeveelheden elastiek in het broekje worden verwerkt, om het de elasticiteit te geven die nodig is om het stevig rond het lichaam te laten zitten. Hierom is een pants ook een stukje duurder dan andere producten.

 


 

Absorin Comfort pants: SAP geeft de absorptie


Een pants is dus in feite verband met daaraan vast een elastisch broekje. Dit is eigenlijk hetzelfde als een slip ( luier die je met plakstrips vastzet): dat is een verband met zijflappen. Een flex is een verband met een heupband eraan.

De belangrijkste eigenschappen van incontinentiematerialen zitten binnen in dat verband. Dat zijn de super absorberende polymeren (SAP). Deze korrels zorgen voor de superieure absorptie die we van moderne incontinentieproducten kennen. Ze zitten in alle Absorin Comfort pants, maar ook in alle andere incontinentiematerialen van alle fabrikanten.

SAP is dé vinding waarmee we tegenwoordig in staat zijn de gevolgen van incontinentie dragelijker te maken dan enkele jaren geleden.

SAP neemt de urine razendsnel op en verandert het in een gelachtig materiaal. Deze voelt droog aan, ook als je erin drukt. Je hebt maar een eetlepel van de witte korrels nodig om een liter water binnen enkele seconden te absorberen. De korrels zitten verspreid over het verband. Een fabrikant kan ervoor kiezen om ze in producten voor dames wat meer centraal in de pulpmat te leggen en bij heren meer aan de voorzijde. Zo krijgt elke gebruiker de absorptie op de plek waar dat nodig is.

 


 

Absorin Comfort Pants kunnen liters opnemen


SAP maakt het dus mogelijk om vele liters urine op te nemen. Een Absorin Pants Super Large bijvoorbeeld, kan wel 2200 milliliter opnemen, dat is ruim twee liter! U moet wel weten dat dit getest is door een product te wegen, onder water te houden zodat het zich helemaal volzuigt en dan opnieuw te wegen. De toename in gewicht is de absorptie.

Zo’n verzadigd product zal u niet dragen, dus de twee liter haalt u zelf niet. Trek er een derde tot de helft vanaf, om een reëel cijfer te krijgen. In dit geval is de opname dus zeker een liter. Gaat er dan nog een volle blaasinhoud (ongeveer 300 ml.) bij, dan zit het product echt vol.

De zegeningen van SAP zijn talrijk. We kunnen nu heel snel veel urine wegvangen en op laten gaan in een droge massa. De huid heeft dus maar heel kort contact met de urine. En dat is maar goed ook, want in urine zitten bijtende stoffen die schade aan de huid toebrengen.

Dankzij SAP hebben nu veel minder mensen last van een schrale en gevoelige huid. Dankzij SAP zijn er ook veel minder vervelende geurtjes. Die worden samen met de urine in de gel opgesloten.

 


 

Wie gebruiken Absorin Comfort pants?


Een pants is een ideaal product voor mensen die last hebben van het verlies van druppels, scheutjes, scheuten of meer. Het wordt overdag gedragen, maar ook ’s nachts. Over het algemeen gaan mensen die pants gebruiken zelf nog wel naar de wc. Bij volledige incontinentie heeft een pants te weinig opname.

Waarom ze geen pants maken die bijvoorbeeld 4 liter kunnen opnemen, zoals incontinentieslips kunnen?

De Absorin Comfort pants wordt op zijn plaats gehouden door het elastiek. Dit is zeer elastisch en geeft stevigheid, maar bij grote hoeveelheden urine kan het toch gaan afzakken, zeker bij beweeglijke mensen. Bij een liter heeft u een kilo in uw Absorin pants zitten. Als u daarmee loopt, zal het broekje toch wat gaan verschuiven. En dit is niet de bedoeling.

Een incontinentiemateriaal moet altijd goed gefixeerd rond het lichaam blijven zitten. Zo voorkomt u lekkage. Daarom gaan pants tot 2.5 liter opname, maar niet tot de 4.5 liter die incontinentieslips aankunnen.

 


 

Hoe moet ik een Absorin Comfort pants gebruiken?


Een Absorin Comfort pants is een heel eenvoudig product om te gebruiken. U trekt het simpelweg aan als een onderbroek. Belangrijk is wel, dat u zorgt dat de beenelastieken mooi in de liezen vallen. Op die plek is de kans het grootst dat er lekkage ontstaat.

Wanneer de pants goed wordt opgetrokken en u trekt nog even aan de elastieken om zeker te weten dat ze strak tegen de huid zitten. Op dat moment heeft u openingen weggenomen en zal de pants u uitstekend beschermen.

Voorts is het belangrijk om in de gaten te houden in hoeverre een pants is verzadigd. Hierbij geldt: liever iets te vroeg vervangen, dan te laat. U kunt een pants uitrekken als een onderbroek, u kunt ook de zijnaden openscheuren en zo het broekje verwijderen.

Wanneer u een Absorin Comfort pants uit de verpakking haalt, is het goed om de pulpmat even in een bootje te vouwen. Zo komt het materiaal een beetje los en krijgt de ideale vorm.

Incontinentiematerialen zitten altijd strak opgevouwen in de verpakking. De watten zijn in elkaar gedrukt en de pulpmat bevat nauwelijks lucht. Dat is natuurlijk noodzakelijk om er meer van te kunnen vervoeren en om te voorkomen dat een pak vooral uit lucht bestaat. Het nadeel is echter, dat een te veel in elkaar gedrukt verband minder goed absorbeert. Met een beetje in model brengen, lost u dit al op.

 


 

Het assortiment Absorin Comfort Pants bestaat uit:

 

• Absorin Comfort Pants Fit


De Fit is een product voor zwaardere mensen. Het heeft een ander model dan de Super en de Plus. Vooral de band rond de buik is hoger, zodat u wat meer elastisch materiaal heeft om over de buik te trekken. Wanneer een pants net tot onder buik valt, kan het wat meer gaan afzakken.

 

• Absorin Comfort Pants Plus


Dit is een goed zittend absorberend broekje voor overdag. Het heeft een flinke absorptie en wordt gebruikt bij licht tot matig urineverlies en/of licht ontlastingsverlies.

 

• Absorin Comfort Pants Super


Dit is het product met de hoogste absorptie van alle pants van Absorin. Het wordt zowel voor overdag als ’s nachts gebruikt. De opname is voldoende voor matig urineverlies. Dat is het verlies van scheuten en meer. Voor het verlies van de gehele blaasinhoud en wat nog meer is het niet voldoende.