Shampoo cap

 1. Aqua Shampoo washandjes - 12 stuks
  Shampoo washandjes | 12 st.

  Geïmpregneerde Shampoo-washandjes is een nieuwe vor van haren wassen zonder water. Dit maakt het mogelijk om het haar van bedlegerige, zorgafhankelijke snel en zonder de traditionele douche of combinatie van wasbak en water te reinigen.

  De beschermende shampoo washandjes hebben een ondoordringbare binnenzijde en zorgen voor hygiëne en veiligheid.

  Het hoge gehalte aan reinigingslotion die niet hoeft te worden uitgespoeld, verrijkt met aloë vera, zorgen voor een zachte, snelle en efficiënte manier van haren wassen.

  Na het haren wassen zonder water kan de shampoo-handschoen gewoon bij het huisvuil.

   

  • Geschikt voor alle hoofdhuid- en haartypes

  • Bij kort haar gebruik je 1 washandje

  • Bij lang haar gebruik je 2 washandjes
  Meer informatie
  € 11,24

  Artikelnummer: ICSHAMP12

  Verpakking: 12 stuks

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Shampoo CapShampoo Cap

 


Dit leest u in dit artikel:

 

De belangrijkste voordelen van de Shampoo Cap

Gebruiksaanwijzing shampoo cap

Wie gebruikt een shampoo cap?

Soorten shampoo cap

Shampoo cap: net zo prettig als wassen in de douche?

 

Bij de verzorging van mensen is het wassen van het haar een lastige taak. Als je dit in het bed doet, is de kans groot dat het een knoeiboel wordt. Met een teiltje water aan de wandel gaan, is al spannend. De haren voldoende nat maken, zonder dat het kussen en de kleding nat wordt, blijkt helemaal een opgave. Daarom zijn er verschillende oplossingen voor mensen die wel de haren willen wassen, maar niet met water in de weer willen gaan.

Een oplossing zijn de shampoo caps van TENA en Abena. Beide zijn in feite een badmuts met aan de binnenzijde een speciale haarwaslotion, die zowel een reinigende als een verzorgende werking heeft.

Voor gebruik verwarmt u de shampoo cap in de magnetron (de TENA Shampoo Cap 30 seconden op 500 watt, de Abena Shampoo Cap 15-20 seconden op 800 watt. De cap mag niet warmer zijn dan 40 graden celcius). U zet de cap op en gaat het haar masseren. Doe dit gedurende enige minuten. Na het wassen hoeft u het haar niet uit te spoelen. Wel even drogen met een handdoek.

 

 


De belangrijkste voordelen van de Shampoo Cap:


• Verhoogt comfort voor de cliënt. Cliënten ervaren het gemak van haarwassen in een stoel of in bed zonder extra hulpmiddelen. Met de Shampoo Cap masseert u de hoofdhuid. Dit wordt door cliënten als zeer aangenaam ervaren.

• Betere hygiëne. De buitenkant van de Shampoo Cap is geplastificeerd, zo blijven uw handen droog.

• Minder fysieke belasting. Door deze manier van haar wassen worden de statische en de dynamische belasting voor de zorgverlener sterk gereduceerd.

 


 

Seni Care foam shampoo: wassen zonder water


Een andere “wassen zonder water”-oplossing voor het haar is de Seni Care foam shampoo. Ideaal wanneer het lastig of niet mogelijk is om de haren te wassen met gebruik van water, zoals bij bedlegerigheid of een verwonding aan het hoofd. Geschikt voor alle haartypen.

 


Gebruiksaanwijzing shampoo cap:

* Warm de shampoo cap op in de magnetron
* Masseer het haar en de hoofdhuid goed zodat het vuil loskomt
* Niet uitspoelen, het haar gewoon laten opdrogen.
* Het haar voorzichtig doorkammen wanneer het helemaal droog is

 


Wie gebruikt een shampoo cap?

Een shampoo cap is ideaal voor mensen die moeite hebben zich zelfstandig in de douche, het bad of aan de wastafel te wassen. Hierdoor zijn ze niet in staat zich voldoende vaak te wassen of douchen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die hierbij helpen.

Zo zijn er natte washandjes waarmee je het lichaam kunt reinigen en verzorgen. Deze zogenaamde wet wash gloves warm je op in de magnetron zodat ze aangenaam zijn in gebruik. Met een pakje van 8 washandjes kun je het gehele lichaam bewassen. Ze worden veel gebruikt in de zorg en door mantelzorgers.

Voor het reinigen van het haar en de hoofdhuid zijn er dus shampoo caps. Ook deze worden gebruikt in ziekenhuizen, zorginstellingen en bij mensen thuis, veelal door mantelzorgers.

Toch is een shampoo cap ook ideaal tijdens avontuurlijke vakanties waarbij je langere tijd niet in de buurt bent van een douche of bad. Ze kunnen worden gebruikt wanneer het door een verwonding beter is het hoofd niet nat te maken. Of wanneer door een verbouwing de douche tijdelijk niet bruikbaar is.

Een shampoo cap is gemakkelijk zelf te gebruiken. Bij een verminderde handfunctie kan het door iemand anders worden gedaan. Het is rustgevend om met de shampoo cap te worden gemasseerd.


Soorten shampoo cap

Wij verkopen twee soorten shampoo cap: die van TENA en van Abena. De producten lijken erg op elkaar en doen ongeveer hetzelfde. U zult in gebruik geen grote verschillen merken, al is er een klein verschil in geur.

De TENA Shampoo Cap heeft een frisse geur, richting citrus. De Abena Shampoo Cap ruikt wat chemischer, richting lijm.

Wanneer je ze goed bekijkt, valt op dat de TENA Shampoo Cap wat dunner is dan die van Abena. De TENA heeft een ribbelige, wat stroevere buitenzijde. Dat is prettig bij het masseren van het haar en de hoofdhuid. Die van Abena is glad aan de buitenzijde waardoor je wat sneller de grip verliest.

Beide hebben een elastiek waarmee de shampoo cap goed kunnen worden vastgezet rond het hoofd. Die van TENA is wat elastischer en kan dus iets verder uitrekken. Het elastiek van Abena is wat stugger. Beide caps hebben, wanneer ze plat worden neergelegd, een doorsnede van ongeveer 30 centimeter.

In de caps zit een zacht nonwoven met daarin de lotion. Ze zijn zeker niet drijfnat, maar als je erin drukt ontstaan we kleine belletjes. Beide caps zijn robuust en stevig. Je kunt hier niet doorheen steken met een vinger. Ze voelen erg zwaar voor een wegwerp product. Toch zijn ze echt niet gemaakt om meerdere keren te gebruiken.

De shampoo caps zijn heel gemakkelijk in gebruik. U plaatst een cap in de magnetron en warmt hem op tot een aangename temperatuur. Dan haalt u de shampoo cap uit de verpakking en plaatst deze op het hoofd. Vervolgens gaat u het haar en de hoofdhuid masseren met de shampoo cap ertussen. De lotion in de cap gaat nu het haar in en maakt het dit schoon. Het vuil blijft in de shampoo cap achter. U gooit deze na gebruik weer weg.

In essentie is de werking van elke shampoo cap hetzelfde. Bent u toch benieuwd naar de kleine verschillende tussen de TENA en Abena Shampoo Cap, dan raden we u aan ze beide te gebruiken. Zo kunt u het product ontdekken dat voor u het prettigst is.


Shampoo cap: net zo prettig als wassen in de douche?

Een shampoo cap is een hulpmiddel waarmee u in staat bent het haar en de hoofdhuid te wassen, ook als u niet in staat bent om te douchen of een bad te nemen. Het voelt na gebruik werkelijk schoon en fris. Maar het is natuurlijk niet zo schoon en hygiënisch als het spoelen onder de douche of lekker weken in een bad.

We moeten hier eerlijk in zijn: de shampoo cap kan een echte douche niet vervangen. Zo moet u het dus ook niet zien en zo moeten bijvoorbeeld verpleegkundigen en mantelzorgers het niet gebruiken. De shampoo cap is een aanvulling – een extra methode om te bewassen, reinigen en verzorgen. Het kan de plaatst van wassen met water nooit innemen.

Wat is shampoo cap?

Een shampoo cap is in feite een badmuts met daarin een lotion om het haar te bewassen. Dit gaat zonder water, dus naspoelen is niet nodig. De shampoo cap wordt veel gebruikt door mensen die bedlegerig zijn. Ook een vrachtwagenchauffeur die geen toegang heeft tot een douche kan ze gebruiken.

Welke soorten shampoo caps zijn er?

Verschillende merken hebben ze, de bekendste in Nederland zijn die van TENA en Abena. De verschillen zijn klein en zitten hem in het materiaal van de cap en de geur van de lotion. Een heel ander product voor het wassen van het haar zijn geïmpregneerde washandjes.

Wat zijn de voordelen van shampoo caps?

Je hoeft niet onder douche en er komt geen water aan te pas. Heel snel kun je het hoofd en haar op een prettige manier wassen. Ideaal voor mensen die bedlegerig zijn.

Hoe gebruik ik een shampoo cap?

Eerst legt u ze in de magnetron, zodat ze een aangename temperatuur krijgen. Dan zet u de cap op het hoofd en masseert het gedurende enkele minuten goed in. Dan haalt u het van het hoofd en gooit de cap weg. Naspoelen of drogen, hoeft niet.