Absorin Bed Onderleggers

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
 1. Absorin Absopad Twinco onderlegger
  Absorin Absopad Twinco onderlegger - 180 x 90 cm.

  Absorin Twinco is een wegwerp onderlegger met insteekflappen. Afmeting: 90 centimeter hoog. Breedte: een absorberend middendeel van 60 centimeter met daaraan twee insteekflappen van beide 60 centimeter. De totale breedte is dus 180 centimter. Te gebruiken in bed als extra bescherming van het bedlinnen, met een lichte tot matige absorptiecapaciteit. De instopstroken van 60 centimter kunnen ver onder het matras, zodat het absorberende middengedeelte (90 hoog en 60 cm over de breedte) goed op zijn plaats blijft liggen. Deze onderlegger heeft een geheel plastic onderzijde, zodat deze 100% beschermt tegen doorlekken.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 4136

  Verpakking: 20 stuks

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin bedmatjesAbsorin Bed Onderleggers

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Absorin bedmatjes: beschermt de matras

De opname van Absorin bedmatjes

Absorin Bed Onderleggers; ook voor andere doeleinden

Waar koop ik Absorin Bed Onderleggers?

 

Bijna iedereen die last heeft van ongewenst verlies van urine en/of ontlasting kent de angst dat er ’s nachts iets niet goed gaat, waardoor je in een nat bed wakker wordt. Of een incontinentiemateriaal raakt verzadigd, omdat je meer plast dan normaal. Het product raakt zo vol dat het gaat doorlekken. Of door het draaien en woelen zit de slip of pants niet meer mooi op zijn plaats. Er ontstaan ruimtes tussen het product en de huid, bijvoorbeeld in liezen. Wanneer er nu een flinke scheut urine in het product stroomt kan het gaan lekken.

Dit zijn de momenten die we allemaal vrezen. Eerst wordt de nachtkleding nat, dan de lakens en de matras. De lakens en de kleding zijn te wassen, maar voor dekbedden en de matras is dit een stuk lastiger. Vooral een matras kan tot diep in de kern nat worden. Het drogen gaat moeizaam en duurt lang. De geurtjes en vlekken zijn moeilijk te verwijderen. En bovenal is het een vervelend idee dat er urine in de matras blijft zitten. Iedereen wil toch in een fris bed liggen.

 


Absorin bedmatjes: beschermt de matras


Het is hierom dat Absorin bedmatjes zoveel worden gebruikt om het bed te beschermen. Deze matrasbeschermers zijn heel dunne matjes, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Het gaat om 60 x 40 cm, 60 x 60 cm en 60 x 90 cm. Vooral de laatste maat leent zich heel goed om op bed te leggen. Bedden zijn over het algemeen 90 centimeter breed. Daar past het precies op, u heeft dan de 60 cm om onder de billen te leggen.

Absorin bedmatjes hebben een niet waterdoorlatende onderzijde. Die geeft de zekerheid dat het bed droog blijft, ook als er een grotere hoeveelheid urine in de onderlegger zit. Nadeel is dat ook vocht van transpireren niet in de matras kan worden opgenomen. Het slapen op een onderlegger kan daardoor klam aanvoelen, vooral tijdens warme nachten. Gelukkig ligt slechts een deel van het lichaam op de onderlegger, waardoor de benen en het bovenlichaam hun warmte nog wel goed kwijt kunnen.

 


De opname van Absorin bedmatjes


Boven op de ondoordringbare laag ligt wattenpulp. Dit lijkt erg veel op de watten die u waarschijnlijk in de badkamer heeft. Watten kunnen vocht opnemen, maar helaas niet zo heel veel. Wanneer je in de watten drukt, komt het water er ook weer uit. Dat geldt in zekere maten ook voor de onderleggers: ze nemen een beetje op, maar onder druk laat het de urine weer los. U moet dus weten dat een onderlegger u niet droog de nacht door zal helpen. Het is primair een bescherming van de matras bij een ongelukje.

Fabrikanten van onderleggers claimen dat hun producten grote hoeveelheden urine kunnen opnemen. Het gaat om hoeveelheden tussen de halve en twee liter. Wij hebben dit voor veel matrasbeschermers getest en we zeggen het maar zoals het is: deze cijfers zijn onzin. Het is onmogelijk om comfortabel te liggen op een onderlegger waar een halve liter urine in zit. U zult dus bij een ongelukje het bed en de nachtkleding willen verschonen en de onderlegger direct verwisselen. Verwacht dus geen wondermiddel; het is een hulp om uw matras te beschermen.

 


Absorin Bed Onderleggers; ook voor andere doeleinden


Het lijkt nu of we alleen maar Absorin bedmatjes in de slaapkamer tegenkomen. Dat is zeker niet het geval. Ze worden ook gebruikt in de stoel, op de bank of in de rolstoel. Sommige mensen willen gewoon de zekerheid dat er niks mis kan gaan en zij leggen voor de zekerheid een onderlegger in de stoel. Meestal nemen ze daar de afmeting 60x40 voor. Deze afmeting past ook goed in de rolstoel of de auto.

We zien Absorin bedonderleggers ook veel in ziekenhuizen en instellingen. Ze worden bij operaties gebruikt wanneer er bloed, urine of wondvocht wordt verloren. Ze liggen bij bevallingen om vruchtwater op nemen. In de kinderopvang op de commode bij het verschonen van de kleintjes. Bij de tandarts, de huisarts en verpleeghuizen. Kortom: wegwerp onderleggers zijn een veelgebruikt product bij absorptie van urine en andere vloeistoffen.

 


Waar koop ik Absorin Bed Onderleggers?


Tot een aantal jaar geleden werden bedmatjes vergoed door de zorgverzekeraar. Mensen konden ze naar eigen inzicht inzetten op bed of op andere plekken in het huis. De zorgverzekeraars zijn gestopt met deze vergoeding, wat voor mensen met een krappe beurs een behoorlijke tegenvaller was.

Zorgverzekeraars vinden dat mensen met de juiste incontinentiematerialen deze matrasbescherming eigenlijk helemaal niet nodig zouden moeten hebben. Dat vinden mensen zelf natuurlijk ook, maar in de praktijk is helaas anders. Daarom kopen mensen hun Absorin Bed Onderleggers nu zelf, in veel gevallen gebeurt dit online. Daar kunt u ze veilig, snel, discreet en voordeling bestellen.