Absorin Slip

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin slipAbsorin Slip

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Absorin slip: de verschillen

Wat is een Absorin slip?

Wie gebruikt een Absorin slip?

Wat zijn de voordelen van een slip t.o.v. andere incontinentiematerialen?

Hoe kan een Absorin slip zoveel opnemen?

 

Een slip. Het klinkt als ondergoed voor dames en misschien heren. Maar dat is het zeker niet. In de wereld van incontinentiematerialen is een slip wat we van baby’s kennen: de luier. In feite is het dus een absorberend deel dat van voren naar achteren loopt. Daaraan vast zitten zijflappen die over de heupen vallen. Je zet een slip vast met plakstrips.

De slip is zeer veel gebruikt, zowel door mensen thuis, als in instellingen. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking heeft een slip veel voordelen. Slips kunnen veel opnemen, je kunt ze gemakkelijk aanbrengen en verwisselen en ze zijn een voordelige keuze, zeker in vergelijking met incontinentiebroekjes, “pants”genaamd.

Alle fabrikanten hebben wel een slip in het assortiment, en we moeten het eerlijk: ze verschillen nauwelijks van elkaar. In tegenstelling tot pants, zijn slips in principe altijd wit. Ze hebben 4 plakstrips. Het assortiment gaat van een lagere opname, tot een zeer hoge opname. Alle typen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ze hebben allemaal elastiek in de liezen, met speciale anti-lek barrières.

 

 


 

Absorin slip: de verschillen


De verschillen zitten in de details. Sommige fabrikanten hebben dubbele anti-lek randjes; het systeem van de plakstrips kan variëren, er kan een elastiekje op de rug zitten. Het enige dat echt verschil maakt: heeft een slip een volledig afgesloten buitenzijde of is deze ademend? Vroeger waren slips volledig van een afgesloten plastic. Het voordeel daarvan is dat er zeker geen urine doorheen kan lekken. Het nadeel is dat het binnenklimaat warm en broeierig kan worden. Daarom gingen fabrikanten op zoek naar een buitenzijde die frisse lucht kan toelaten.

De meeste slips hebben nu zo’n buitenzijde. Het assortiment van Absorin slip is ademend en dat heeft veel voordelen. De lucht tussen de huid en het materiaal is minder warm en nat. De kans op irritaties neemt hierdoor af. De huid blijft gezonder en heeft minder aandacht nodig. Toch zijn er ook mensen die zweren bij een slip met een plastic buitenzijde. Zij voelen zich hier veiliger mee, ondanks de nadelen. Deze slips zijn gladder en daarmee prettig om ’s nachts te dragen. Ze glijden over het laken.

 


 

Wat is een Absorin slip?


Absorin slip is een lijn van slips voor zowel mannen als vrouwen. De lijn loopt op in opname, tot aan de Absorin Comfort Slip Night Ultra. Deze heeft een extreem hoge opname van maar liefst 4.5 liter. Ter vergelijking: de opname van de Absorin Slip Day Night is ruim 3 liter. Hierover later meer.

 

Wij hebben van Absorin Slip in het assortiment:


•    Absorin Slip Day Night (in de maten M, L en XL)
•    Absorin Slip Night Heavy (in de maten S, M, L en XL)
•    Absorin Slip Night Ultra (in de maten M en L)

 


 

Wie gebruikt een Absorin slip?


Absorin slips worden gebruikt door mensen die urine en/of ontlasting verliezen. Bij het verlies van druppels, is het niet nodig een slip te gebruiken. Dan volstaat een inlegger. Dat is een strookje absorberend materiaal dat in het ondergoed wordt geplakt. Bij het verlies van druppels of iets meer kiezen mensen meestal voor deze oplossing.

Er zijn ook veel gebruikers die de voorkeur geven aan een broekje. Zij vervangen dan hun eigen ondergoed voor een speciaal incontinentiebroekje. Deze broekjes zijn zeer comfortabel en gebruiksvriendelijk. Ze hebben een grote opname en ze zijn er in kleuren voor heren en dames.

Ook belangrijk: de overstap van ondergoed naar een pants wordt over het algemeen als kleiner ervaren, dan naar het gebruik van een inlegger of slip. Dames zijn nog wel gewend om iets in het ondergoed te dragen, voor de meeste mannen is dit een vervreemdende ervaring.

Slips komen in beeld wanneer mensen meer gaan verliezen. Wanneer iemand de gehele blaasinhoud verliest, dan is een grote opname noodzakelijk. Dat heeft Absorin slip. Vervolgens is het zaak dat een product goed rond het lichaam zit en niet kan verschuiven. Ook dat biedt een slip. Dankzij de plakstrips kun je slips goed vastzetten. Wanneer dit nodig is, kun je ze los maken en opnieuw vastzetten. Dit is handig wanneer je zelf nog naar de wc gaat. Maar ook om de slip nog wat vaster rond het lichaam te zetten.

 


 

Wat zijn de voordelen van een slip t.o.v. andere incontinentiematerialen?


De belangrijkste voordelen van Absorin slips zijn de grote opname, de flexibiliteit in gebruik en de veiligheid en zekerheid die een goed aanlegde slip de gebruiker biedt. Overigens gelden deze voordelen deels ook voor een zwaardere inlegger en een pants.

Maar voor de opname geldt: de slip is het product dat tot de hoogste absorptie gaat. Zoals gezegd: de zwaarste slip heeft een opname van 4.5 liter. Een inlegger gaat tot ongeveer 3.5 liter en een pants tot 2.5.

Dat een pants niet tot de 4.5 liter gaat, komt door manier waarop je het vast moet zetten. Bij het incontinentiebroekje gaat dit met elastiek dat in het product is verwerkt. Ze zijn zeer elastisch en kunnen strak rond het lichaam worden geplaatst. Maar wanneer zich in het product veel urine verzamelt, bijvoorbeeld 2 liter, dan is dat een bal van 2 kilo die onderaan het broekje hangt. Bij iemand die bewegelijk is, zal het broekje hierdoor toch gaan afzakken.

Een Absorin slip kan strakker worden vastgezet dan een broekje. Zo nodig kun je er nog een fixatiebroekje overheen dragen om de slip op zijn plaats te houden. Een fixbroekjes is een broekje met zeer veel elastiek. Het wordt meestal gebruikt om een inlegger op zijn plaats te houden. Het fixbroekje is dan in feite het ondergoed. Maar het kan dus ook worden gebruikt om, bijvoorbeeld ’s nachts, een slip op zijn plaats te houden.

Dit is belangrijk om lekken tegen te gaan. Hoe beter een product is gefixeerd, hoe kleiner de kans op lekkage. Een goed aangelegde Absorin slip zit strak tegen het lichaam, de elastieken vallen in de liezen, de plakstrips komen mooi op het heupbot en de bovenste plakstrips zitten schuin naar beneden geplakt. Op dat moment ben je maximaal beschermd en profiteer je optimaal van de zekerheid die een Absorin slip kan bieden.

 


 

Hoe kan een Absorin slip zoveel opnemen?


Dit willen graag even toelichten. Want kan een Absorin Slip Night Ultra écht 4.5 liter urine opnemen? Ja en nee. Ja: als je dit product onderdompelt in een waterbadje, dan neemt het ongeveer deze hoeveelheid op. Maar dat is niet hoeveel je er bij normaal gebruik in zult hebben. Een slip is op dat moment zo nat dat het gegarandeerd lekkage zal veroorzaken. U zult bij 3 liter al de behoefte hebben een product te vervangen. En dat moet u dus zeker doen.

Het cijfer 4.5 liter wordt door fabrikanten zelf bepaald. Ze doen dit met bovengenoemde proef: ze dompelen het onder in een badje met water. Neem het dus met een korreltje zout. Of beter: als er staat 4.5 liter, weet dan dat u tot maximaal 70% van deze hoeveelheid zal komen. Bij 50% is het zeker veilig.