Anti-allergie matrashoes

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Anti-allergie matrashoes: de meest gestelde vragen

 

Dit leest u in dit artikel:

 

2. Welke klachten heb ik als ik allergisch ben voor de huisstofmijt?

3. Wat zijn huisstofmijten?

4. Op welke plaatsen in huis komen huisstofmijten voor?

5. Hoe kan de anti-allergie matrashoes helpen bij een huisstofmijtenallergie?

6. Kan ik de anti huisstofmijt matrashoes wassen?

7. Kan de allergie matrashoes in de wasdroger?

8. Beschermt de anti-allergie matrashoes ook tegen bacteriën?

9. Hoe belangrijk is de allergeenvrije werking van de anti-allergie matrashoes?

10. Houdt de anti-allergie matrashoes zijn antiallergische en antiallergene werking ook na het wassen?

11. Vergoedt mijn verzekering de allergeen matrashoes?

12. Is de allergeenvrije anti-allergie matrashoes ook geschikt voor volwassenen en kinderen die last hebben van nachtelijke incontinentie of bedplassen?

14. Hoe gebruik ik de anti allergie hoes?

15. Moet ik naar de huisarts als ik denk allergisch te zijn voor de huisstofmijt?

16. Hoe vaak komt allergie voor de huisstofmijt voor?

 


1. Wanneer kan ik beter een anti-allergie matrashoes kopen dan een gewone matrashoes?

De anti-allergiematrashoes is een speciale matrashoes die voorkomt dat huisstofmijten, schimmels en bacteriën in de matras terechtkomen. Als u allergisch bent voor de huisstofmijt, kan de anti-allergiematrashoes zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de klachten.

2. Welke klachten heb ik als ik allergisch ben voor de huisstofmijt?

Als u allergisch bent voor de huisstofmijt, kunnen tal van klachten optreden die veel lijken op hooikoortsklachten zoals: hoesten, niezen, loopneus, rode ogen, tranende ogen, een piepende ademhaling (in bed), jeuk en/of eczeem.

3. Wat zijn huisstofmijten?


huisstofmijt anti-allergie matrasbeschermer

De huisstofmijt is een onzichtbaar spinachtig beestje dat in huisstof leeft. Huisstof is de verzamelnaam voor vaste deeltjes die in de lucht van onze woning zweven. Hierbij moet u denken aan huidschilfers, haren, voedselafval, vezels, uitwerpselen van insecten en zand; eigenlijk alles wat door de lucht dwarrelt en zich uiteindelijk ergens ophoopt tot een stofnestje. De huisstofmijt voedt zich voornamelijk met huidschilfers van mensen en dieren, maar ook met pollen, vezels, schimmels en haren die in huisstof zitten. U bent overigens niet allergisch voor het beestje zelf, maar voor een allergeen dat in de uitwerpselen zit. Wanneer de allergenen in contact komen met de huid of worden ingeademd, kunnen klachten ontstaan.

4. Op welke plaatsen in huis komen huisstofmijten voor?

Elke woning zit vol huisstof en dus kan de huisstofmijt in het hele huis voorkomen. Aangezien de huisstofmijt zich het prettigst voelt in vochtige en warme omgevingen komt de mijt met name voor in hoofdkussens, matrassen, dekbedden, kledingkasten, knuffelbeesten en tapijten. Doordat huisstofmijten zich graag in en rondom het warme, vochtige bed begeven, is de allergische reactie ‘s nachts vaak heftiger dan overdag.

5. Hoe kan de anti-allergie matrashoes helpen bij een huisstofmijtenallergie?

De anti-allergie matrashoes is speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat huisstofmijten zich in de matras nestelen. De bovenlaag bestaat uit dermate dicht geweven badstof dat ook het kleinste stofje er niet doorheen kan.

 

6. Kan ik de anti huisstofmijt matrashoes wassen?

U kunt de anti-allergie matrashoes tot 90º C wassen in de wasmachine. Het is zelfs aan te raden om de matrashoes elke week of elke twee weken te wassen op minimaal 60 º C. Hiermee doodt u alle huisstofmijten die op de hoes zitten.

7. Kan de allergie matrashoes in de wasdroger?

Nee, de allergie matrashoes kan niet in de droogrommel. Dat hoeft ook niet, want de matrashoes is sneldrogend. Droog de anti-allergie matrashoes zo mogelijk in de buitenlucht. Wasgoed binnen drogen is niet aan te raden. In een warme, vochtige omgeving gedijt de huisstofmijt immers het beste.

8. Beschermt de anti-allergie matrashoes ook tegen bacteriën?

Ja, de anti-allergie matrashoes is ook antibacterieel. De matrashoes is niet alleen dicht geweven. De stof bevat antibacterieel zilvergaren. Dit biedt een grondige bescherming tegen een grote variëteit aan schimmels en bacteriën.


anti allergie matrasbeschermer

9. Hoe belangrijk is de allergeenvrije werking van de anti-allergie matrashoes?

We slapen elke nacht naast duizenden bacteriën en schimmels. Voor de meeste mensen is dat geen probleem. Heeft u daarentegen een zeer zwakke weerstand, dan kunt u van een ongezond bed ziek worden. In dat geval is het, ook als u de anti-allergie matrashoes gebruikt, van het grootste belang om uw beddengoed en matrasbeschermer elke week te verschonen. Ook als een gezinslid diarree heeft of de griep, is het goed om vaker een was te draaien.

10. Houdt de anti-allergie matrashoes zijn antiallergische en antiallergene werking ook na het wassen?

Ja, de anti-allergie matrashoes behoudt ook na het wassen zijn antiallergische en antibacteriële werking.

11. Vergoedt mijn verzekering de allergeen matrashoes?

Over het alleen vergoeden de Nederlandse zorgverzekeraars allergeenvrije en stofdichte hoezen zoals de anti-allergie matrashoes niet. Als u allergisch bent voor de huisstofmijt en veel last heeft van klachten, dan kunt u de allergeen matrashoes op eigen kosten aanschaffen.

12. Is de allergeenvrije anti-allergie matrashoes ook geschikt voor volwassenen en last hebben van nachtelijke incontinentie of bedplassen?


De anti-allergie matrashoes is niet alleen een probaat middel om allergische reacties op de huisstofmijt onder controle te houden. De matrashoes is ook volledig waterdicht en hiermee geschikt voor kinderen die bedplassen of mensen die last hebben van nachtelijke incontinentie. Bij correct gebruik blijft de matras zowel droog, als vrij van huisstofmijten en bacteriën.

14. Hoe gebruik ik de anti-allergie hoes?

U kunt de anti-allergie hoes het beste over de matras trekken. De hoes sluit het matras volledig af van het beddengoed zoals hoeslaken, kussen en dekbed. Het is overigens aan te bevelen om meer dan één anti-allergie matrashoes aan te schaffen in verband met regelmatig verschonen. Dat geldt zeker als de matrashoes regelmatig nat wordt door bedplassen of nachtelijke incontinentie.

15. Moet ik naar de huisarts als ik denk allergisch te zijn voor de huisstofmijt?

Als u denkt dat u allergisch bent voor de huisstofmijt, is het verstandig om zo snel mogelijk een bezoek te brengen aan uw huisarts. Hij of zij kan via onderzoek vaststellen of huismijt-allergie inderdaad de oorzaak is van uw klachten. Hoe langer u wacht, hoe erger de klachten worden. Kom bij voorkeur direct in actie.

16. Hoe vaak komt allergie voor de huisstofmijt voor?

Volgens schattingen komt allergie voor de huisstofmijt voor bij 5% tot 10% van de mensen.


17. Kun je de huisstofmijt volledig uitroeien?

Het is onmogelijk om de huisstofmijt volledig uit te roeien. Zelfs als u als u het complete huis ontsmet, is de kans groot dat de beestjes terugkomen.

 


18. Wat kan ik doen om de huisstofmijt tegen te gaan?

Als u allergisch bent voor de huisstofmijt kunt u tal van maatregelen treffen, waardoor u de huisstofmijt en daarmee ook uw allergieklachten onder controle kunt houden.

Verwijder en/of voorkom van stof...

- kies in het hele huis voor een gladde vloer (hout, laminaat, vinyl et cetera)
- vervang gestoffeerde meubelen door meubelen van harde materialen
- verwijder tapijten, vloerkleden, matten en matjes uit alle ruimten
- houd de slaapkamer zo leeg mogelijk; geen boekenkasten of planten en bij voorkeur ook geen kleerkast
- kleed u zo mogelijk om buiten de slaapkamer
- neem meubelen af met een vochtige doek
- stofzuig minimaal twee maal per week alle ruimten grondig, inclusief gordijnen, beddengoed en matras
- was bedlinnen en pyjama’s minstens elke twee weken op minimaal 60°C.
- stop ook de knuffels van uw kinderen regelmatig in de wasmachine en leg ze vervolgens twee dagen in een plastic zak in de vriezer
- vergeet vooral niet 1 of 2 maal per jaar uw hoofdkussen en (indien mogelijk) dekbed in de wasmachine te stoppen
- vervang een veren en/of donsdeken door een wollen of synthetisch exemplaar


Reguleer vocht en temperatuur in huis...

- zorg voor goede ventilatie in huis, en in het bijzonder in de slaapkamer. De huisstofmijt heeft het liefst een warm en vochtig klimaat.
- lucht huis en slaapkamer dagelijks
- droog wasgoed bij voorkeur buiten of in de wasdroger met een afvoer naar buiten
- houd de temperatuur op de slaapkamer onder de 22º C
- laat het bed open liggen zodat de warmte eruit kan

Gebruik allergeenvrije slaapproducten...

- gebruik een allergeendichte hoes om uw matras zoals de anti-allergie matrashoes. Deze laat wel lucht door, maar is dermate fijn geweven dat huisstof en dus ook de huisstofmijten buiten blijven. Als de mijt eenmaal in uw matras zit, is het erg lastig zo niet onmogelijk deze er weer uit te krijgen.
- hetzelfde geldt voor kussens en dekbedden. Deze zijn desgewenst ook te verkrijgen met een speciale anti-huisstofmijt tijk.