Absorin Fix

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Absorin Fix - fixatiebroekjesabsorin fix

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Wie gebruiken Absorin Fix?

Hoe gebruik je Absorin Fix?

Het assortiment van Absorin Fix

Eigenschappen Absorin Fix

 

Fixatiebroekjes, ook wel fix of netbroekjes genoemd, kennen we vooral uit ziekenhuizen. Daar worden ze bijvoorbeeld gebruikt rond de geboorte van baby’s. Vrouwen hebben na een zware bevalling vaak nog last van vocht-, urine en/of bloedverlies. Ze krijgen dan een inlegger met daaromheen een netbroekjes. Dit zijn zeer rekbare wegwerp broekjes die helpen om het verband op zijn plaats te houden.

Deze netbroekjes hebben grote gaten en zijn slecht van kwaliteit. De fixatiebroekjes van Absorin Fix zijn veel mooier, fijner en comfortabeler. Het zijn zeer elastische broekjes met pijpjes die het incontinentiemateriaal goed op hun plaats houden. Ze zijn ook meerdere keren te gebruiken. U kunt ze zonder problemen op 60 graden 20 keer wassen. Drogen in de machine kan niet.

 

 

Wie gebruiken Absorin Fix?


Absorin fixatiebroekjes worden vooral ingezet door mensen die inleggers gebruiken. De heel kleine inleggers hebben meestal geen fixatiemateriaal nodig. Die kunnen prima in het eigen ondergoed worden gedragen. Wel belangrijk is dat het ondergoed rekbaar is. De voorkeur heeft een boxershorts. Die geven nog meer steun, dankzij de pijpjes die rond de benen zijn geklemd.

Fixbroekjes worden dus bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met een grotere inlegger voor dames, zoals de Absorin Finette Super of Maxi. Maar meestal worden ze ingezet bij gebruikers van de Absorin Comfort Sanette. Deze grote inleggers hebben geen plakstrip om ze vast te zetten. Ze absorberen erg veel urine, waardoor ze zwaar gaan worden en dus naar beneden kunnen zakken. Dan is het van het grootste belang dat Absorin Fix de inlegger goed op zijn plaats houdt en tegen het onderlijf aandrukt.

Absorin Fix wordt ook gebruikt door mensen die een incontinentiebroekje of slip gebruiken. Zij kiezen er bijvoorbeeld tijdens de nacht voor om met een fixbroekje het product strak tegen het onderlijf te drukken. Zo blijft het op zijn plaats en zal het minder snel gaan lekken, bijvoorbeeld omdat de opstaande randjes niet meer mooi in de liezen vallen.

 

Hoe gebruik je Absorin Fix?

 

Fixatiebroekjes zijn zeer eenvoudig in gebruik. Ze vervangen het ondergoed en u gebruikt ze dus ook zo: precies als een normale onderbroek. Mensen die Absorin Fix inzetten, hebben op termijn vaak helemaal geen eigen ondergoed meer in de kast liggen.

U trekt de broekjes gewoon aan en dan omhoog. Zorg er wel voor dat u het broekje goed rond het incontinentiemateriaal plaatst. Trek het goed omhoog en controleer of alles mooi aansluit in de liezen, op de billen en de buik. Trek plooien in de liezen strak.

Wanneer u een fixatiebroekje een te medische uitstraling vindt hebben, dan moet u weten dat u met een zeer elastische boxershorts ook een uitstekend product heeft om een grote inlegger te fixeren. Dankzij de pijpjes die strak rond de benen zitten, heeft u voldoende steun om de zwaardere inlegger te ondersteunen. Wanneer u de dikste Absorin Sanette gebruikt, zult u waarschijnlijk wel een boxer in een grotere maat nodig hebben.

 


 

Het assortiment van Absorin Fix


Absorin heeft twee verschillende broekje: de Normal en de Extra Stretch. Deze laatste is iets mooier van kwaliteit en is nog iets rekbaarder. Dit broekje wordt vaak gekozen door mensen die gebruik maken van de zwaardere incontinentieproducten. Die zwellen meer op en worden zwaarder. Dan is het prettig als het broekje ook nog wat verder kan oprekken en steun geven.

De broekjes zijn er in verschillende maten, waarbij de heupomtrek duidelijk staat vermeld. Er is een behoorlijke overlap tussen de verschillende maten. Wanneer u twijfelt tussen twee maten van de Absorin Fix, neem dan de kleinste. Het gaat erom dat de broekjes strak zitten. Te groot kan leiden tot schuiven en lekkage.

 


 

Eigenschappen Absorin Fix


* Huidvriendelijk lycra broekje met optimaal draagcomfort (geen latex)
* Extra elastische draden zorgen voor zeer stevige fixatie van het inlegverband op het lichaam
* Wasbaar tot 60 graden, niet in de droogtrommel
* Verkrijgbaar in 5 maten voor een heupomvang van 45 cm tot 220 cm