Pants

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
 1. Tena Pants Plus XXS
  TENA Pants Plus XXS

  Discrete bescherming voor kinderen en volwassenen met een smalle lichaamsomvang. TENA Pants Plus XXS heeft een perfecte pasvorm door de unieke elastieken om middel en benen. Geschikt voor kinderen en volwassenen met een heupomvang van 40-70 cm en een lichaamsgewicht van 35-60 kg. De TENA Pants Plus XXS is een zeer comfortabel incontinentiebroekje met een grote absorptie en het biedt een maximale zekerheid. Geschikt voor zowel jongens als meisjes. Ook voor de nacht. Het heeft een opname van bijna 1,5 liter. Verkrijgbaar in de maten: XXS, XS, S M, L en XL.

  Meer informatie

  Artikelnummer: 792215

  Verpakking: 14 stuks

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

Producten 1-20 van 118

Van hoog naar laag sorteren

Incontinentiebroekjes - pants

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Waarom incontinentiebroekjes zo populair zijn?

En waarom zit een incontinentiebroekje prettig?

Welke soorten incontinentiebroekjes zijn er?

Wat zijn de verschillen tussen de incontinentiebroekjes van de verschillende merken?

Absorptie van incontinentiebroekjes

Waarom verschillende incontinentiebroekjes voor mannen en voor vrouwen?

Wie gebruiken pants?

Zijn pants ook geschikt bij het verlies van ontlasting?

Wat zijn de voordelen van incontinentiebroekjes?

Wat zijn de nadelen van pants?

Welke maat incontinentiebroekje moet ik hebben?

 Incontinentiebroekjes zijn dé populairste producten voor mensen die last hebben van licht, matig of zwaar verlies van urine en/of ontlasting. Alleen voor de aller zwaarste categorie van urineverlies - mensen die de gehele blaasinhoud in een keer verliezen - kunnen de broekjes onvoldoende opname hebben.

pants incontinentiebroekje
Pants zijn dus incontinentiebroekjes. Het is als een onderbroek, maar dan met wattenpulp en super absorberende polymeren (SAP) voor de opvang van de urine. Eerst even over deze SAP-korrels. Dit materiaal zit verspreid in het product. Het ligt in de wattenpulp die u voelt wanneer u in het product knijpt.


Met een eetlepel korrels kunt u wel een halve liter urine opnemen. De korrels worden een soort gel die droog aanvoelt. De urine kan hier niet meer uit en ook onaangename geurtjes worden erin opgesloten.


U draagt pants als gewoon ondergoed. U stapt er op dezelfde manier in, draagt het de hele dag en trekt het uit als u wilt vervangen. Dit uittrekken kan door eruit te stappen, maar ook door de naad op de heup los te scheuren. Eigenlijk alle pants hebben deze mogelijkheid.


Waarom incontinentiebroekjes zo populair zijn?


Omdat ze veel opnemen, prettig zitten en dus het meest lijken op het eigen ondergoed. Om met het laatste te beginnen: het is voor iedereen heel vervelend om last te krijgen van incontinentie.


Vanaf dat moment is het noodzakelijk om een absorberend product onder de kleding te gaan gebruiken. De belangrijkste eis is dat het incontinentiemateriaal in staat is alles op te vangen. De volgende eis is dat het niet te dik is en niet kraakt.


Vervolgens willen mensen natuurlijk het liefst dat het zoveel mogelijk lijkt op het eigen ondergoed. De overstap van een onderbroek naar een incontinentiebroekje dat voelt en zit als een normale onderbroek, is natuurlijk veel kleiner dan naar een luier met klittenband dat op de heup wordt vastgezet. Zeker nu er pants op de markt komen met mannelijke kleuren zoals grijs en blauw en perzikkleurige broekjes voor dames, helpt het mensen een klein beetje om het probleem te accepteren.


En waarom zit een incontinentiebroekje prettig?

tena lady pants night
We kunnen natuurlijk niet van alle pants in onze winkel zeggen dat ze door iedereen als prettig ervaren. We kunnen wel zeggen dat er voor iedereen een broekje gevonden kan worden dat goed aansluit, zacht is, niet knelt of schuurt en dat je vergeet dat je het draagt.


De reden dat broekjes goed zitten is de manier waarop ze worden gemaakt. De buitenlaag is van een zachte kunststof. Dit wordt “cotton feel” genoemd. Het voelt aan als katoen, maar het is een kunststof die extreem goed beschermd tegen doorlekken. Daarbij ademt dit materiaal. Zo blijft het klimaat op de huid veel gezonder dan zonder toevoer van frisse lucht.


In de broekjes zitten dus de watten die het product structuur geven. Daarbij zorgt het dat de SAP verspreid blijft niet ophoopt. Met mooi verspreide korrels zal ook de urine snel verspreiden. De bovenlaag, die tegen het lichaam zit, laat de urine door, maar blijft droog aanvoelen.


Door de pants lopen heel veel elastieken die zorgen dat het broekje goed gefixeerd rond benen, billen en buik zit. Vooral rond de benen, rug en buik is het heel belangrijk dat het nauw sluit en tegelijk niet knelt.


Om bij de benen extra zekerheid te geven, zitten daar randjes met elastiek die goed in de liezen vallen en het afsluiten voor urine. Wanneer iemand een heel flinke scheut verliest, heeft het incontinentiebroekje een paar seconden nodig om alles te absorberen. Dankzij de barrières krijgt het die tijd.


Welke soorten incontinentiebroekjes zijn er?


Heel erg veel… In onze winkel ziet u de pants van de bekendste merken: TENA Pants, Depend Pants, Attends Pull-Ons, Absorin Pants, Abena Abri-Flex, Hartmann Molicare Mobile en Seni Active Pants. Allemaal hebben ze hun eigen incontinentiebroekjes, die in grote lijnen toch erg veel op elkaar lijken. Alle pants hebben een ademende buitenzijde, wattenpulp met SAP, elastieken voor goede sluiting en opstaande randjes. Ook zijn bijna alle producten wit van kleur, al komen hier gelukkig steeds meer kleuren bij.


tena pantsattends pants    depend pants

 

Wat zijn dan de verschillen tussen de incontinentiebroekjes van de verschillende merken?


• Verschillende incontinentiebroekjes voor mannen en vrouwen
• Verschillen in pasvorm
• Verschillen in absorptievermogens
• Verschillende maten en maatvoering


Over de broekjes voor mannen en vrouwen komen we straks te spreken. Eerst de pasvorm. Dit is voor ons de lastigste om een goed advies te geven. Pasvorm gaat over hoe een broekje op uw lichaam valt. Zijn de beenopeningen net te groot of te klein voor u, of zit het juist perfect. Vindt u dat het broekje voldoende ver over de buik valt, of is het te hoog of te laag. Zit het mooi rond de billen, of heeft u daar te weinig materiaal of juist te veel.


Daarbij gaat het over dikte en stugheid. Oudere mensen willen nog vaak een wat dikker incontinentiebroekje. Ze associëren dik met een grote opname. Terwijl het juist de kleine korreltjes zijn die hiervoor zorgen. Overigens zie je wel dat producten met een heel grote opname vaak wat dikker zijn, om ze ook als er veel urine in zit, stevigheid en structuur te geven.


Dikte dus. Wilt u een dikker product of juist zo dun mogelijk? Wilt een maximaal soepel en zacht broekje of vindt u het toch prettiger om een iets steviger product te gebruiken. Al deze factoren spelen mee bij het vinden van het broekje dat voor het fijnst is. Het is voor ons daarom heel moeilijk om te zeggen welk broekje het best voor u is. Het is vaak een kwestie van uitproberen.


 

Absorptie van incontinentiebroekjes

tena men active fit pants


Pants zijn er met een verschillende opnames. Overigens staat bij alle producten in onze winkel de opnamecapaciteit, uitgedrukt in milliliters. We willen u wel nog even uitleggen hoe dit zit…


De opname van een broekje wordt gemeten door het onder te dompelen in een bad met water. Het product wordt voor en na het dompelen gewogen en het verschil is de opname.


U kunt zich voorstellen dat zo’n broekje helemaal doorweekt uit het water komt. Elke SAP-korrel is dan volledig verzadigd, het incontinentiebroekje kan niets meer opnemen. Zo vol zal uw broekje nooit zijn. U vervangt het zodra het vol begint te raken of hebt het idee dat het begint te stinken.


Houd daarom ongeveer de helft aan van de opname die een fabrikant meldt. Staat er 1 liter, dan kunt u er bij normaal gebruik gemakkelijk een halve liter in kwijt. Het zal in de praktijk zelfs 0.7 liter zijn, maar dan zit u wel aan de max.


Alle fabrikanten van incontinentiebroekjes hebben dus een range die oploopt in opname. Zo kan de TENA Pants Maxi 2.5 liter opnemen, terwijl de TENA Pants Normal 1 liter opneemt.


Wat u nodig heeft, hangt af van de hoeveelheid urine die u verliest. Gaat het om druppels en kleine scheutjes, dan is Normal voldoende. Verliest u de gehele blaasinhoud dan zult u bij een Maxi uitkomen.


Uiteraard zullen veel mensen kiezen voor een opname die ruim meer is dan ze nodig hebben. Het is heel begrijpelijk dat u hier geen enkel risico mee neemt. Maar broekjes met meer opname zijn ook duurder. Als u standaard 2 x per dag een broekje vervangt, is het goed om te kijken hoe vol de pants zit op het moment dat u verwisselt. Zit er altijd maar in, dan kunt u misschien met een dunner en goedkoper product af.


Ook is het mogelijk om voor verschillende gelegenheden verschillende incontinentiebroekjes te gebruiken. Bijvoorbeeld voor de nacht een TENA Pants Maxi, omdat u zeker wilt zijn dat u de nacht kunt doorslapen. Overdag neemt u dan de Normal en als u een dagje weg gaat, gebruikt u de Pants Super, die weer meer opneemt dan de Pants Normal.


Waarom verschillende incontinentiebroekjes voor mannen en voor vrouwen?


Omdat mannen en vrouwen verschillen wat betreft anatomie. Ze hebben een andere bouw en het belangrijkste: de urine komt er op een iets andere manier uit. Bij mannen is dat meer van voren, bij vrouwen aan de onderkant. Dus ligt het voor de hand om voor vrouwen de opname vooral daar te plaatsen en bij mannen aan de voorkant.

Het zijn tot nu toe alleen TENA en Depend die producten speciaal voor mannen en vrouwen op de markt hebben gebracht. De incontinentiebroekjes voor mannen zijn er in grijs en blauw. Die voor vrouwen in perzik en wit met een elegant paars dessin. Ook de vormgeving van de broekjes lijkt veel meer op het ondergoed van mannen en vrouwen. Het herenondergoed en de damesslip zijn er direct in te herkennen.


 

Wie gebruiken pants?

depend pants voor vrouwen


Incontinentiebroek kunnen worden gebruikt door bijna iedereen die last heeft van het ongewenst verlies van urine en/of ontlasting. Ze zijn geschikt voor het verlies van druppels en scheutjes, maar ook bij zwaardere incontinentie. En of iemand nu alleen darmvocht, slappe ontlasting of stevige ontlasting verliest, een broekje biedt uitkomst. Zelf voor baby’s en dreumesen zijn er pants in de handel.

Dus: van jong tot oud, voor alle soorten incontinentie, een pants is voor bijna iedereen een oplossing. Daarom zien wij dat veel klanten zo blij zijn met dit product. Talloze keren hoorden wij al aan de telefoon: “Nee, voor mij niks anders, ik wil alleen maar incontinentiebroekjes” of “de zorgverzekeraar van mijn moeder wil haar aan de inleggers hebben, maar ze weigert. Daarom willen wij het graag zelf voor haar kopen.” Kortom, geen product wat mensen zo moeilijk kunnen missen als pants.


Zijn pants ook geschikt bij het verlies van ontlasting?


Jazeker, een incontinentiebroekje is ook geschikt bij ontlastingsincontinentie. Het is natuurlijk belangrijk om te realiseren dat er, helaas, nog geen product op de markt is dat in staat is ontlasting op te nemen en eventueel de geur te neutraliseren. Een verband, wat een pants eigenlijk is, is in het beste geval niet tot meer in staat dan opvangen, zorgen dat er niks ontsnapt en de boel dichthouden voor ongewenste luchtjes.


Dat is dus wat een incontinentiebroekje voor u kan betekenen, zoals een slips en inlegger dat ook kunnen. De elastieken rond de buik en benen houden het goed dicht, mits u de juiste maat heeft. Hierover later mee. Het elastiek zorgt dus dat de opgevangen ontlasting niet naar buiten kan en geurtjes geen kans krijgen te ontsnappen.


U moet wel weten dat het gebruik van een pants bij het verlies van ontlasting een speciale techniek van uittrekken vergt. Een pants wordt normaal gesproken aan de zijkant opengescheurd om vervolgens te worden verwijderd. Wanneer er ontlasting in een broekje zit, zult u moeten zorgen dat u het goed vastheeft, wanneer u het openscheurt. Het incontinentiebroekje kan dan namelijk met de binnenkant tegen het been komen. Oefen het uittrekken dus eerst een keer, voordat u een broekje echt gaat gebruiken.


Wat zijn de voordelen van een incontinentiebroekje?


tena lady pants


• Het voelt en draagt als eigen ondergoed. Ze zijn ook nog verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals grijs, blauw, perzik en prints en motieven voor mannen en vrouwen.

• Gemakkelijk in gebruik. U trekt ze aan en uit als gewoon ondergoed. Na gebruik gooit u het incontinentiebroekje gewoon in de prullenbak.

• Gemakkelijk te verwisselen. Ook weer niet anders dan uw eigen ondergoed. Belangrijk voor mensen die moeilijk zelf het ondergoed aan kunnen trekken: dan is een pants waarschijnlijk niet de oplossing voor u.

• Er zijn incontinentiebroekjes speciaal voor mannen en vrouwen. Zo kiest u het product met de kleur en het comfort waar u zich prettig bij voelt.

• De producten gaan tot een grote opname. U kunt ze dus gebruiken bij het verlies van druppels maar ook bij zwaardere incontinentie.

• De producten zijn zacht en comfortabel. Door het ademen van de buitenlaag en de droge laag die tegen de huid zit, is de kans op irritatie mimimaal.


Wat zijn de nadelen van pants?


• Pants zijn relatief duur. Slips en inleggers zijn gemiddeld een stukje goedkoper. Dit komt door het intensieve productieproces en het duurdere materiaal waarvan de broekjes zijn gemaakt.

• Wanneer u last hebt van extreem groot verlies van urine, is een pants niet meer geschikt. Dan komt u bij slips en zeer grote inleggers.


 

Waarom incontinentiebroekjes minder kunnen opnemen?


Dat heeft te maken met de manier waarop zich rond het lichaam vastklemmen. Een slip ( een luier) zetten we zelf met plakstrips op de heup vast. Wanneer het materiaal een beetje uitrekt in de loop van de dag of het door de grote hoeveelheid urine die erin zit wat meer gaat hangen, kunt u hem opnieuw strak vastzetten.


Bij pants kan dat niet. Ze zitten vast met het elastiek dat in het broekje is verwerkt. Er zit veel elastiek in en het is zeer rekbaar, maar als u een broekje heeft met een of twee kilo aan urine erin, dan zal het toch gaan afzakken, zeker wanneer u veel beweegt. Daarom worden pants niet geproduceerd met een opname van veel meer dan 2 liter.


Welke maat incontinentiebroekje moet ik hebben?


heupomtrek meten

Pants zijn er verschillende maten van XS tot XL. Helaas zijn er weinig pants kleiner dan XS te vinden en ook is er behoefte aan XXL, maar die worden helaas weinig gemaakt. De grotere producten die er zijn, voldoen niet aan de eisen die wij stellen om ze te verkopen.

Om de juiste maat te vinden, raden wij u aan het volgende te doen. Meet uw heupomtrek en kijk even wat uw confectiemaat voor broeken is. Bij de producten in onze winkel vermelden we alle informatie over de maat die wij bij de fabrikanten hebben kunnen krijgen. Dat is eigenlijk altijd de heupomtrek en in veel gevallen ook de confectiemaat. Met die gegevens komt het meestal wel goed.Wanneer u nu tussen twee maten invalt en u twijfelt welke u moet nemen, dan kunt u twee dingen doen:


1. Neem de kleinste. Beter een incontinentiebroekje dat iets aan de kleine kant is, dan een pants die te groot is. Te groot vergroot de kans op lekken. Uiteraard is een broekje dat knelt ook niet geschikt.

2. U neemt contact met onze klantenservice. Wij kijken met alle liefde samen met u naar uw situatie en gaan voor u op zoek naar de juiste maat.Waarom wil de verzekering mijn pants niet vergoeden?


Incontinentiebroekjes zijn duurder dan andere producten, zoals slips en inleggers. Terwijl ze dezelfde functionaliteit hebben: het opvangen van urine en/ of ontlasting. Het is natuurlijk de opdracht van de zorgverzekeraar om de hand op de knip te houden en te vergoeden wat nodig is, maar te besparen waar dit kan. Daarom probeert men de broekjes te vervangen door slips of inleggers.


Hierdoor ontstaan heel vervelende situaties. Bijvoorbeeld mensen die al jarenlang de broekjes gebruiken en zich daar prettig bij voelen, die plotseling een inlegger in hun ondergoed moeten gaan dragen. Of iemand met een zeer krappe beurs die nu slechts nog slips krijgt toegewezen, maar die niet over de middelen beschikt om zelf de pants bij te kopen.


De verwachting is niet dat verzekeraars in de toekomst meer gebruik gaan maken van de pants. U moet er eerder rekening mee houden dat dit alleen maar minder gaat worden. Mensen die echt alleen maar pants willen gebruiken, zullen deze dus zelf moeten aanschaffen.

Wat zijn incontinentie pants?

Incontinentie pants is een veelgebruikt incontinentiemateriaal. Het zijn zachte, comfortabele broekjes met een verband met absorptie erin verwerkt. Ze gaan van een opname van 1 liter tot wel 2.5 liter. Incontinentie pants worden veelal zelf aangeschaft omdat zorgverzekeraars ze meestal niet vergoeden. Inco broekjes zijn in verschillende kleuren, speciaal voor mannen en vrouwen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van incontinentie pants?

Incontinentie pants zijn als ondergoed, als is het wat dikker. Dit komt door de watten die erin zijn verwerkt. Hierin liggen de korrels die in staat zijn heel grote hoeveelheden urine op te nemen. De incontinentie pants zijn daarmee een oplossing voor mensen die druppels, scheuten of nog meer verliezen.

Welke soorten incontinentie pants zijn er?

Er zijn witte incontinentie pants die door iedereen gebruikt worden. Alle fabrikanten van incontinentiemateriaal hebben ze in het assortiment. Dan zijn er broekjes speciaal voor mannen en voor vrouwen. De mannen-pants zijn er in kleuren als blauw en grijs. Broekjes voor dames zijn er met bloemetjes-dessins, in zalmroze en zwart.

Welke merken incontinentie pants zijn er?

Het bekendste merk voor incontinentie pants is TENA. Maar er zijn veel meer fabrikanten met goede producten, zoals Attends, Depend, Absorin, Molicare, Seni en Abena.

Welke incontinentie pants moet ik kiezen?

Dat is op de eerste plaats afhankelijk van de mate van verlies. Gaat het om druppels of iets meer, dan kunt u af met een broekje met een relatief lage absorptie. Verliest u veel meer, dan komt u bij producten met de aanduiding ‘Super’ of ‘Maxi’.

Wat zijn incontinentie broekjes?

Incontinentiebroekjes zijn broekjes waarin een absorberende mat is verwerkt. Het is dus ondergoed met een opname. Deze opname gaat maximaal tot 2,5 liter, de meeste incontinentie broekjes nemen beduidend minder op. Er zijn broekjes in verschillende kleuren voor mannen en vrouwen.