TENA Slip Original - plastic

Geen producten gevonden voor deze selectie.

TENA Slip Originaltena slip original

 


Dit leest u in dit artikel:

 

Tóch een TENA slip met plastic

TENA Slip Original met plastic folie

TENA zegt dit over de eigenschappen van de TENA Slip Original

 

De TENA Slip Original heeft een wat roerige ontstaansgeschiedenis. Het begon bij de ouderwetse plastic slip van TENA die een decennium geleden nog werd geproduceerd. Het was een product met een volledig plastic buitenzijde. Gebruikers waren over het algemeen blij met dit product. Het had een goede opname en de afgesloten buitenkant gaf een gevoel van veiligheid.

Tot er ontwikkelingen in de markt kwamen. Slips moesten ademen, want dat gaf veel voordelen, zo was de overtuiging van de producenten. De microgaatjes in de TENA Slip zorgen voor de toevoer van frisse lucht en het afvoeren van vocht. Daardoor blijft het binnenklimaat droger. En droger betekent: minder irritatie aan de huid.

Naast ademend werden de nieuwe slips ook aan de buitenzijde opgeruwd. Het plastic wordt bewerkt, zodat er kleine “haartjes” overeind gaan staan. Dit voelt zachter en wordt “cottonfeel” of “katoenzacht” genoemd.


Met katoen heeft het natuurlijk niks te maken, maar het voelt wel anders dan de ouderwetse plastic slips. Dat plastic is stroef en als het vochtig wordt, schuurt over de huid, wat irritaties kan geven.

Ademend en cottonfeel dus, dat zou de nieuwe norm worden, dachten producenten. TENA was ervan overtuigd dat niemand nog een plastic slip zou willen als ze de nieuwe generatie Slips hadden geprobeerd. Maar dat viel tegen. Een deel van de gebruiken was er inderdaad heel enthousiast over. Maar een ander deel miste de plastic slips.

 


 

Tóch een TENA slip met plastic


De gebruikers voelden zich onzeker met dit nieuwe product. Is het echt wel 100% waterdicht? Er zijn mensen die bijvoorbeeld tijdens het fietsen merkten dat er toch urine door de buitenzijde kon lekken. Dus: onder druk is het niet helemaal dicht.

Nee, zeiden fabrikanten, dat is vocht dat condenseert omdat de luier warm is. Het werd een lastige discussie, waar wij ons liever buiten houden.

Een ander argument tegen de cottonfeel slip, is het slaapcomfort. Er zijn mensen die tijdens de nacht alleen een slip dragen. Sommigen doen dit vooral in de zomer, anderen het hele jaar rond. Het gladde plastic van de plastic slip, maakt dat het heel soepel over een laken glijdt. Bij het draaien, draait de slip heel gemakkelijk mee.

Cottonfeel is wat stugger en draait wat lastiger. Hierdoor kan het product gaan verschuiven met lekkage tot gevolg.

Alles bij elkaar was dit voor TENA genoeg om terug te keren bij de plastic slip. Dit werd de TENA Slip Original, een product dat voor de “plastic slip-gebruikers” het beste van twee werelden moest gaan combineren. De gladde ondoordringbare plastic buitenkant en zijflappen die ademen, zodat er nog verse lucht wordt aangevoerd en vochtige lucht afgevoerd.

 

 


 

TENA Slip Original met plastic folie


Dit werd gerealiseerd door over het absorberende deel van de TENA Slip Original een rechthoekig, plastic folie te leggen. De zijflappen kregen de luchtgaatjes die ook aan de ademde TENA Slip ConfioAir zitten.

De eerste versie die op markt kwam, was echter slecht. Het folie zat los en kon er gemakkelijk vanaf vallen. De slip viel bij de minste weerstand uit elkaar. TENA haalde de Slip Original terug en ging aan de slag om hem te verbeteren. Een paar maanden later was hij weer, maar nu wel als kwalitatief goed product. Al had TENA wel imagoschade opgelopen en was het klanten kwijtgeraakt.

Iets later kwam TENA met de TENA Slip Active Fit, een geheel plastic slip, dus met één plastic folie over zowel de zijflappen als het absorberende deel. Dit is de winnaar geworden wat betreft aantal verkochte slips. Toch zijn er nog talloze gebruikers die de voorkeur geven aan de TENA Slip Original.

Het product heeft alle voordelen die u van een TENA Slip mag verwachten. Een goed gemaakt product, met een grote opname, comfortabel in gebruik, goede tapes om het product te fixeren, extra bescherming in de liezen dankzij opstaande randjes.

Kortom, de slip biedt alles waarmee TENA de grootste in de markt van Slips is geworden.

 


 

TENA zegt dit over de eigenschappen van de TENA Slip Original:


•    Zijkanten die ademen en zo lucht circuleren.  De nieuwe ademende zijkanten bevorderen een gezonde huidconditie.

•    Hersluitbare tapes verzekeren een comfortabele pasvorm. Het incontinentieproduct kan eenvoudig worden bevestigd en blijft goed op zijn plek.

•    Sterk absorberende kern biedt bescherming tegen doorlekken. De urine blijft opgenomen in de kern en weg van de huid, voor meer comfort.

•    Dermatologisch getest. Het volledige product is dermatologisch getest om een gezonde huidconditie te bevorderen.

•    De Odour Neutralizer vermindert het effect van ammoniakgeurtjes en zorgt zo voor een fris gevoel en meer zelfvertrouwen.

•    Een vochtindicator geeft aan wanneer het product moet worden vervangen. U hoeft het incontinentieproduct niet te openen om vast te stellen of vervanging noodzakelijk is. De vochtindicator aan de buitenkant van het product wordt blauw in plaats van geel, wanneer het tijd is om te vervangen. Eén blik op de vochtindicator is dus voldoende.

•    Easy Select kleurcodering geeft de absorptiecapaciteit aan. De absorptiecapaciteit van het incontinentieverband wordt aangegeven door een kleurcodering en de maat is duidelijk op het product en de verpakking gedrukt om de herkenbaarheid te vergroten.