Wat zijn til- en transferhulpmiddelen

De Transi

De Transi wordt gebruikt door mensen die niet meer kunnen lopen maar nog wel zelfstandig of met enige hulp, overeind kunnen komen. Het is alleen geschikt voor mensen die nog voldoende kracht in de benen hebben om zelfstandig te gaan staan en blijven staan.

Het is een behoorlijke inspanning om iemand die zelf nauwelijks kan lopen een draai te laten maken om bijvoorbeeld van de rolstoel in de auto te komen. De verzorger hangt naar voren, moet veel kracht hebben om iemand op te tillen en vervolgens te verplaatsen. We zien dan ook dat mensen in de loop van de tijd lichamelijke klachten krijgen die zijn toe te schrijven aan het aanwenden van veel kracht in onnatuurlijke posties.

De Transi voorkomt dat de verzorger erg veel moet tillen, dragen en ondersteunen. Het verlicht de verzorging en voorkomt grote belasting op heupen, rug, knieën, armen, schouders en rug. Er zitten wieltjes onder de Transi. Deze zijn om hem te verrijden zonder dat er iemand op zit. Voor het verrijden van mensen, zijn er andere hulpmiddelen.

Het apparaat heeft kniesteunen die op de juiste hoogte zijn te plaatsen. Hier zet men met de knieën tegenaan. De verzorgde trekt zich aan de handvaten overeind. De zorgverlener houdt de Transi goed op zijn plaats. Dit kan door de voet erop te zetten en de handgreep vast te houden. Het is belangrijk dat de Transi niet gaat kiepen. Degen die wordt verplaatst houdt zich vast aan het handvat en steunt tegen de kniesteun. Vervolgens wordt iemand gedraaid richting de stoel, rolstoel, bed et cetera om daar weer te gaan zitten.

Eigenschappen Transi transferhulpmiddel

• U kunt een draai van 360° maken.
• Door de unieke vormgeving past de Transi door alle deuren en is gemakkelijk op te bergen.
• De zachte kniesteun is in hoogte verstelbaar.
• Op de onderzijde zit antislip.
• Kleur: blauw
• De Transi is niet bedoeld als transportmiddel voor het verrijden van patiënten.
• De wieltjes aan de voorzijde vergemakkelijken het verplaatsen van het hulpmiddel zelf.


Wat is een tilkussen?

Een tilkussen verlaagt het risico op spier- en skeletletsel Door het unieke ontwerp kan een tilkussen eenvoudig meegenomen worden en is het geschikt voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. Het ELK tilkussen is bijzonder handig voor gebruik in kleine afgesloten ruimten, zoals een slaapkamer of badkamer waar andere tilhulpen veelal niet geschikt zijn.

De ELK is klein en weegt slechts 3,5 kg, maar kan personen tot 450 kg optillen.

Voor de patiënt kan het een onaangename en gênante ervaring zijn om verplaatst of opgetild te moeten worden. Bovendien leveren manuele tiltechnieken risico’s op voor de zorgverlener. De Mangar ELK is een tilkussen waarmee personen die zijn gevallen, op een veilige en respectvolle manier op de been kunnen worden geholpen. Het kussen is geschikt voor de meest uiteenlopende gewichten, van lichte, tengere personen tot obese en bariatrische patiënten.

De ELK wordt wereldwijd door spoeddiensten gebruikt en geniet als tilhulpmiddel de voorkeur van de meerderheid van ambulancediensten in het VK. Lees meer over het tilkussen


Bedsteun mobility

De Mobiliteitssteun voor bedden heeft een zwenkarm om extra ondersteuning te bieden als u zich van het bed naar een rolstoel begeeft. De poten van de steun staan op de grond en zorgen voor extra stabiliteit. Bovendien voorkomt de Mobiliteitssteun – die half zo lang is als het bed – een nachtelijke val (klik hier voor informatie over de beveiliging tegen vallen). Zoals al onze producten past dit toestel goed bij de andere meubelstukken in uw slaapkamer en geeft het een comfortabel gevoel aan uw huis.


Kenmerken & Voordelen bedsteun

• Beweegbare zwenkarm - Biedt extra ondersteuning bij het uit bed en in de rolstoel stappen.
• Poten voor stabiliteit - de poten van de Mobiliteitssteun staan op de grond en geven zo extra steun.
• Zachte handgrepen - Bieden extra ondersteuningsgemak bij het verlaten van het bed.
• Veilig slapen - De Mobiliteitssteun is half zo lang als het bed en beschermt tegen een nachtelijke val. (Klik hier voor informatie over de bescherming tegen vallen).
• Eenvoudige installatie – Geen gereedschap nodig!
• Opbergvoorziening met 4 vakken – Altijd de benodigde spullen bij de hand.
• Antislipbevestiging - Voor bevestiging van de Mobiliteitssteun tussen de matras en het bed-frame (geen veiligheidsband nodig).
• Op elke gewenste hoogte instelbaar - Geschikt voor bedden in ieder huis en ziekenhuis.
• Universeel ontwerp - Past goed bij het interieur van uw huis.
• Levenslange garantie - Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent repareren of vervangen wij uw product.

Meest gestelde vragen bedsteun:

bedsteun mobility

• Voorkomt het toestel een val uit bed?
Ja, maar het biedt natuurlijk niet zoveel bescherming als een bedrand over de volle lengte. Heeft u behoefte aan meer beveiliging tegen een mogelijke val uit bed? Bekijkt u dan de EZ Verstelbare Bedrand, en de 30 inch / 75 cm. Veiligheidsbedrand met zachte opbergvakken [EZ Adjust Bed Rail en de 30 inch Safety Bed Rail with Padded Pouch].

• Hoeveel gewicht kan de Mobiliteitssteun verdragen?
De Mobiliteitssteun kan gewichten tot 150 kg verdragen

• Wordt het toestel geleverd met een opbergvoorziening?
Ja, we leveren een opbergvoorziening met 4 vakken bij al onze bedsteunen. Hierdoor zullen uw spullen nooit door elkaar raken. De handige opbergvakken stellen u in staat om altijd de benodigde spullen bij de hand te hebben.

• Is het toestel helemaal op te vouwen als het niet in gebruik is?
Nee, als u na het gebruik uw toestel helemaal op wilt kunnen vouwen, bekijkt u dan de EZ Verstelbare Bedrand, en de 30 inch / 75 cm. Veiligheidsbedrand met zachte opbergvakken, of de Veiligheidsbedrand voor kinderen [Children's Safety Bed Rail].

• Heeft het toestel een handgreep voor gemak bij het uit bed komen?
Ja, de handgreep maakt het gemakkelijk om uw evenwicht te bewaren als u uit bed komt en de eerste stappen wilt gaan zetten. De handgreep bewijst ook goede diensten bij het in een rolstoel stappen en het bewaren van het evenwicht voordat u begint te lopen met een wandelstok.

• Is het toestel makkelijk te monteren?
Ja, er zijn geen gereedschappen nodig voor de montage. En omdat er geen veiligheidsgordel nodig is kunt u de betreffende delen gewoon onder uw matras schuiven waarna het toestel klaar is voor gebruik!

• Hoe maakt u het toestel aan het bed vast?
De Mobiliteitssteun bevat een "veiligheidsgordel" waarmee hij vastgezet kan worden aan elk bed-frame - daarmee blijft alles goed op zijn plaats zitten. Als de poten van de Mobiliteitssteun op de vloer steunen is de veiligheidsgordel niet nodig.

• Kan het toestel ook gebruikt worden bij bedden van Craftmatic of verstelbare bedden?
Ja, het kan bij verstelbare bedden gebruikt worden!

• Kan het toestel bij een ziekenhuisbed worden gebruikt?
Ja, al onze bedsteunen kunnen zowel bij bedden thuis als bij ziekenhuisbedden worden gebruikt.

• Is het toestel in hoogte verstelbaar?
Ja, en het past op de meeste bedden…


De Bedsteun Econorail

Lichtgewicht bedsteun voor transfers in en uit bed. Eenvoudig uit elkaar te halen en op te bergen in de bijgeleverde draagtas. Handig mee te nemen op reis. Inclusief handige opberghoes. Past op alle bedtypes. Met een dubbele veiligheidsriem is het bedhek aan het bed te bevestigen. In de stoffen hoes die over de buis wordt geschoven, zitten 4 vakjes waar u de afstandsbediening of een krantje kunt bewaren.

Ingepakt in een doosje ter grootte van een flinke laptoptas. Het is een super lichtgewicht product, maar zodra het is gemonteerd op een bed, is het een stevige en solide bedsteun.

Dit bedhek is heel goed om thuis te gebruiken, maar hij leent zich ook uitstekend om mee op reis te nemen. Hij is klein, licht en zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. Zo heeft u altijd uw steun en toeverlaat in uw koffer bij u.

Bedsteun voor op reis

Het is mooi en elegant ontwerp in zwart en grijs. Bij het bedhek krijgt u een band om het hek goed vast te zetten aan het bed. Het bandje gaat om de buis van het bedhek. Het wordt aan de andere kant aan de bedrand of de lattenbodem vastgeklikt. Zo staat het hek stevig en kunt u er gerust op leunen en aan vasthouden bij het in en uit bed gaan.

Alle onderdelen hebben cijfers zodat u het met de handleiding een keer goed kunt oefenen. Na één keer zult u het wel onder de knie hebben en kunt u het voortaan zelf snel en simpel in elkaar zetten.

Waar het vaak niet vanzelfsprekend is dat je een product terug weet te krijgen in een daarvoor bestemd hoesje, is dat bij deze bedsteun geen probleem. Hij gaat heel gemakkelijk in de hoes.


Bedsteun weegt maar 1.5 kilo

De Besteun Econorail is de meest draagbare bedsteun ter wereld! Hij is gemaakt om gemakkelijk op reis mee te nemen zodat u overal in en uit bed kunt stappen. Het sterke lichtgewicht ontwerp weegt slechts 1,5 kg. – maar kan tot 300 pond / 150 kg. verdragen! Klik de uiteinden simpelweg in elkaar voor een snelle en gemakkelijke montage – er is geen gereedschap nodig. En net zoals met al onze producten, past ook deze bedsteun goed bij het interieur van uw slaapkamer waardoor het comfortabele gevoel van uw huiselijke omgeving behouden blijft.

Kenmerken & Voordelen bedsteun

• Gemakkelijke bedsteun [Easy-Stand Bed Handle] - Een zacht handvat zorgt voor extra gemak bij het in en uit bed stappen.
• Draagbaar - De Econorail is de lichtste en meest draagbare bedsteun op de markt! (Inclusief reistas)
• Lichtgewicht en sterk - Weegt slechts 1,5 kg, maar kan tot 300 pond / 150 kg. verdagen.
• Opbergvoorziening met 4 vakken - Altijd alle benodigde spullen bij de hand.
• Antislip handgreep & veiligheidsband – Voor bevestiging van de Mobiliteitssteun tussen matras en bed-frame.
• Op elke hoogte instelbaar - Geschikt voor bedden in elk huis- en ziekenhuis.
• Universeel ontwerp - Past goed bij het interieur van uw huis.
• Levenslange garantie - Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent repareren of vervangen wij uw product.
• Gemakkelijke installatie - Klikt in seconden in elkaar - Geen gereedschap nodig.

bedsteun econorail

Meest gestelde vragen over bedsteun:

• Voorkomt het toestel een val uit bed?
Ja, maar het biedt natuurlijk niet zoveel bescherming als een bedrand over de volle lengte. Heeft u behoefte aan meer beveiliging tegen een mogelijke val uit bed? Bekijkt u dan de EZ Verstelbare Bedrand, en de 30 inch / 75 cm. Veiligheidsbedrand met zachte opbergvakken [EZ Adjust Bed Rail en de 30 inch Safety Bed Rail with Padded Pouch].

• Hoeveel gewicht kan de Econorail bedsteun verdragen?
Ondanks het feit dat de Bedside Econorail slechts 1,5 kilo weegt – hij is gemaakt van vliegtuig-aluminium – kan hij 300 pond / 150 kg. gewicht verdragen!?

• Wordt het toestel geleverd met een opbergvoorziening?
Ja, bij al onze bedsteunen leveren we een opbergvoorziening met vakken. Door de bedsteun wordt bovendien voorkomen dat u uit bed kunt vallen. De handige opbergvoorziening zorgt ervoor dat u uw spullen altijd bij de hand heeft.

• Is het toestel helemaal op te vouwen als het niet in gebruik is?
Nee, als u na het gebruik uw bedsteun helemaal op wilt kunnen vouwen bekijkt u dan de EZ Verstelbare Bedrand, en de 30 inch / 75 cm. Veiligheidsbedrand met zachte opbergvakken, of de Veiligheidsbedrand voor kinderen [Children's Safety Bed Rail].

• Is de Econorail bedsteun draagbaar? Kunt u ermee reizen?
Ja, de Bedside Econorail is de kleinste opklapbare bedsteun die er is! Hij weegt slechts 1,5 kilo en wordt geleverd met een handige reistas - de Econorail is dus gemakkelijk te vervoeren en te installeren...

• Heeft het toestel een beweegbare handgreep?
Nee, als u een toestel zoekt voor extra hulp bij het opstaan en overstappen naar een rolstoel of wandelstok, bekijkt u dan de Mobiliteitssteun [Mobility Bed Rail] eens.

• Is het toestel makkelijk te monteren?
Ja, en er zijn geen gereedschappen nodig. Klik de uiteinden van de bedsteun vast, bevestig hem aan het bed, en klaar is Kees!

• Hoe maakt u het toestel vast aan het bed?
De Econorail bevat een "veiligheidsgordel" waarmee hij vastgezet kan worden aan elk bed-frame - hiermee blijft alles goed op zijn plaats zitten.

• Kan het toestel ook gebruikt worden bij bedden van Craftmatic of verstelbare bedden?
Ja, hij kan bij verstelbare bedden gebruikt worden!

• Kan het toestel bij een ziekenhuisbed gebruikt worden?
Ja, al onze bedsteunen kunnen zowel bij bedden thuis als bij ziekenhuisbedden gebruikt worden.

• Is het toestel in hoogte verstelbaar?
Nee, maar de hoogte is universeel en het past op de meeste bedden.

• Wordt het toestel geleverd met een reistas?
Ja, en omdat het toestel ongeveer de grootte van een laptop heeft en slechts 1,5 kg. weegt was reizen met een veiligheidsbedsteun nog nooit zo gemakkelijk.

• Hoe lang krijg ik garantie?
Alle Stander-producten hebben een levenslange garantie! Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent repareren of vervangen wij uw product.


Bekijk ook andere hulpmiddelen:

Wat is een draaischijf?

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Alles wat u wilt weten over tilkussens...

Hulpmiddelen: wat is een wandbeugel...

Alles wat u wilt weten over toiletstoel / postoelen...

Wat zijn Etac hulpmiddelen, wc verhogers, wandbeugels, douchezitjes en de de Etac Raiser, een til- en transferhulp...

Alles wat u wilt weten over een badlift...

Wat zijn Drempelhulpen...

Wat is een Scootmobieltas?