Wat zijn Etac hulpmiddelen?

Wat is Etac?

Etac is in 1973 in Zweden ontstaan uit de revalidatiezorg. De producten die toen gebruikt werden, waren ergonomisch niet verantwoord en het waren vaak zware producten met veel staal. De oprichter van Etac was ervan overtuigd dat dit beter kon.

Het bedrijf ging producten ontwerpen in teams met revalidatietherapeuten en industrieel ontwerpers. Samen bekeken ze verschillende problemen die mensen in huis kunnen tegenkomen en bedachten hier oplossingen voor. Het uitgangspunt hierbij is altijd om de mensen zo goed mogelijk te helpen met hun ziekte, handicap of ouderdomskwaal, waarbij de ergonomie centraal staat.

Etac begon met producten voor de toilet en badkamer. Later kwam iemand in dienst van het bedrijf die zelf als gevolg van een ongeluk in een rolstoel zat. Dit was de aanleiding om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van rolstoelen en aanverwante hulpmiddelen. Hierin is Etac zeer succesvol geworden met een verschillende lijnen van rolstoelen.

Later kwamen hier nog transferhulpmiddelen en tal van andere producten bij. Inmiddels biedt Etac een complete lijn van hulpmiddelen voor alle ruimtes in huis en voor instellingen. Ze werken ook samen met bouwontwikkelaars die woningen maken voor doelgroepen die standaard een aantal hulpmiddelen in huis nodig hebben.

Uitgangspunt bij Etac is kwaliteit. Daarom zijn het niet de goedkoopste producten in de markt. Een uitgekiend ergonomisch ontwerp en een solide kwaliteit van prettige materialen, dat zijn de eisen die Etac aan haar producten stelt. En daarmee weet de klant dat het verzekerd is van de beste hulpmiddelen in de markt. Dit imago heeft het bedrijf nu in de markt, en dat wordt gekoesterd.

Om het vertrouwen in de kwaliteit van Etac uit te spreken, geeft de fabrikant 5 jaar garantie op alle Etac-producten. Dat maakt de keuze voor hulpmiddelen van Etac nog makkelijk, denken wij.De Hi-Loo met armsteunen is een ideale wc verhoger

De Hi-Loo met armsteunen is een ideale wc verhoger voor mensen die moeilijk weer omhoog komen na een toiletbezoek of die moeite hebben om zich diep te laten zakken. De oorzaak kan liggen in verminderde kracht in benen, armen en/of rug. Ook problemen met gewrichten kunnen een reden zijn om een toiletverhoger te gaan gebruiken. Met dit product hoeft u niet zo diep te zakken en komt u gemakkelijker weer omhoog. Zeker ook dankzij de armleuningen.

De Etac Hi-Loo kan op bijna alle toiletpotten worden gemonteerd. Hij zit extra stevig dankzij antislip stroken onder op de verhoogde bril. Wanneer iemand vanuit een rolstoel op de bril gaat zitten, kan de verhoger nog steviger worden vastgezet met montageklemmen. De armsteunen zijn heel gemakkelijk te verwijderen door ze even te draaien en eruit te trekken. Dit kan handig zijn op plekken waar weinig ruimte is.


De voordelen van de Hi-Loo op een rij:

• De vaste Hi-Loo toiletverhoger met armsteunen is de ideale oplossing voor veilig toiletgebruik.
• De Hi-Loo wordt bevestigd op de plaats van de normale toiletbril d.m.v. een kliksysteem.
• De opklapbare armsteunen kunnen zonder gereedschap worden gedemonteerd.
• Past op de meeste toiletpotten.
• De zitting kan via het kliksysteem makkelijk worden afgenomen en zo worden gereinigd.
• Verhoogt 6 cm, breedte tussen de armsteunen 49 cm.


Hoe monteer ik de Etac Hi-Loo met armsteunen?

U haalt de oude wc-bril van de pot. U maakt alles even goed schoon. U zet de Hi-Loo erop en zet hem aan de achterzijde vast. De bril is vervolgens heel gemakkelijk los te maken van het plaatje dat vast op de pot zit. U trek simpelweg aan beide zijden een palletje los en haalt zo heel gemakkelijk de toiletverhoger eraf om deze schoon te maken, bijvoorbeeld onder de douche.

De Hi-Loo blinkt op deze manier uit in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Alles is gemakkelijk te plaatsen en weer los te halen. De onderdelen zijn mooi en ergonomisch vormgegeven en alles is heel gemakkelijk schoon te maken. Kortom: dit is echt een product van Etac. Niet de goedkoopste in de markt, wel de beste. En altijd 5 jaar garantie, wat het risico van dit product heel klein maakt.


Eigenschappen Etac Hi-Loo met armsteunen:

- Ideale hulp voor het gaan zitten en opstaan van de wc
- De armsteunen kunnen een belasting van 150 kilo verdragen
- Schoonmaken tot 85 graden Celsius
- De armsteunen zijn wegklapbaar, afhankelijk van de positie van de wc
- Armsteunen kunnen worden geblokkeerd tegen opklappen
- Alle wc-potten zijn sterk genoeg voor de Etac Hi-Loo met armsteunen
- Voor en achter een uitsparing om het lichaam goed te kunnen reinigen


De Etac Flex wandbeugel

De Etac Flex wandbeugel is een beugel van 30 centimeter die u eindeloos kunt uitbreiden en plaatsen zoals dat het prettigst is voor u. Verkrijgbaar in de kleuren wit en antraciet.

De keuze in wandbeugels is welhaast oneindig. Wat onderscheidt deze beugel van alle andere?

• De manier waarop u ze kunt uitbreiden
• De vrijheid hoe u ze wilt plaatsen
• En het allerbelangrijkste: het ergonomisch design, waarmee het voor iedereen de meest stevige greep met de laagste belasting op de handen is.

Om met de ergonomische grip te beginnen. Mensen met reuma of artrose hebben steeds meer moeite om met de handen te grijpen en beet te pakken. Het krommen van de hand en vooral de duim, is een pijnlijke beweging die voorkomt dat ze iets stevig kunnen vastpakken. De Etac Flex wandbeugel is zo gevormd dat u geneigd bent de duim in rechte positie te laten en de vingers krachtig om de beugel te klemmen. Daarmee heeft u meer kracht en ontlast u de hand.


Uitbreiding wandbeugel

De meeste mensen beginnen met één beugel. Zij hebben wat ondersteuning nodig op een strategische plek, bijvoorbeeld bij het bad of douche, zodat men veilig in en uit het bad kan stappen. Ook worden ze geplaatst bij de trap, de wc of in de slaapkamer. Ze zijn natuurlijk ook heel prettig bij het aankleden of de persoonlijke verzorging.

Vaak willen mensen na verloop van tijd een uitbreiding van de beugel, omdat het uit bad stappen nog wat lastiger is geworden. Ze kopen een uitbreidingsbeugel van de Etac Relax. Je hoeft hiervoor maar 1 extra gaatje te boren. De ene kant van de nieuwe beugel wordt aan het uiteinde van de eerste beugel bevestigd en u positioneert de nieuwe precies zoals u dat wilt.

Als dit nodig is, kunt u later nog meer uitbreindingen bijplaatsen, om uw badkamer de maximale veiligheid te geven en u zo lang mogelijk van bijvoorbeeld de douche gebruik kunt maken.


Wat krijgt u met de Etac Flex wandbeugel?

U koopt een product van 30, 60 of 90 centimeter:

• 30 cm. Is één stuk met twee bevestigingspunten.
• 60 cm. Zijn twee delen die aan elkaar worden gezet en in elke gewenste hoek ten opzichte van elkaar kunnen worden geplaatst.
• 90 cm. Drie delen waarvan twee uitbreidingstukken. U kiest de vorm die u wilt hebben. U kunt de 3 delen ook in één lijn plaatsen.

Bij een uitbreiding draait u simpelweg de schroef uit de kant waar de uitbreiding komt. Het nieuwe stuks wordt erop gezet en bevestigd op de muur. De schroef gaat nu door de twee beugels heen. Met een dekseltje wordt het afgedicht.


Hoe stevig is de Etac wandbeugel?

Hij kan een gewicht aan van 100 kilo. Dat is veel, zeker wanneer u bedenkt dat het een ondersteuning is waarbij de gebruiker zelf met het grootste deel van het gewicht op de grond staat. Het gewicht van de kunststof beugel is 0.35 kilo. Het is gemaakt van polypropyleen.

Waarom kiezen voor de Etac Flex wandbeugel?

• Ergonomisch zeer goed gemaakt: met minimale inspanning heeft u maximale grip.

• Het is gemaakt van een prettig kunststof dat niet koud aanvoelt. De afwerking is fraai.

• Gemakkelijk uit te breiden en te plaatsen, precies zoals u dat wilt.


De wandbeugel: kunststof versus RVS

Bij het kiezen van een wandbeugel is het aantrekkelijk om een product te nemen dat in het interieur van de badkamer past en dat net zo makkelijk kan doorgaan als rekje voor de handdoek. Op dat moment kiezen menen vaak voor ronde, RVS wandbeugels. Bedenk voor u deze keuze maakt, dat de ronde producten veel minder grip geven wanneer de kracht in de handen afneemt of wanneer u last krijgt van reuma of artrose.

Wandbeugels ontwikkelt met oog voor ergonomie, zoals deze Etac Flex wandbeugel, zijn de beste wandbeugel voor nu én straks, wanneer u misschien meer moeite heeft om de hand te vormen bij het grijpen. Ook zijn ze natuurlijk altijd heel gemakkelijk te verplaatsen wanneer dat nodig is.


Etac Flex wandbeugel samengevat:

- Het modulaire systeem is naar wens samen te stellen
- Biedt een stabiele greep, ook als uw handen nat zijn
- Keuze uit twee modellen: te bevestigen met schroeven of met lijm
- Verkrijgbaar in twee kleuren wit en grijs
- Maximaal gebruikersgewicht 100 kgDe Etac Relax douchezitting

De Etac Relax douchezitting is een product waarvan verschillende varianten bestaan.


Het Etac Relax Douchezitje bestaat uit de onderdelen:

• Douchezitje
• Armsteunen
• Steunpoten
• Rugleuning


Het zitje is een fraai vormgegeven zitgedeelte met een uitsparing aan de voorzij, waardoor u zich heel prettig kunt wassen en het water snel wegloopt. Het zitje wordt aan de muur bevestigd, op de hoogte die u het prettigst vindt.

Is het voor u lastig om vanuit zitpositie overeind te komen? Daarvoor zijn de elegante en zeer stevige armleuningen. Deze worden aan de zijkant van de Etac Relax douchezitting bevestigd. U gebruikt ze om u rustig op het zitje te laten zakken en om daarna gemakkelijk weer overeind te komen.


Een douchezitje met of zonder steunpoten?

Wij adviseren om altijd de steunpoten bij het zitje te gebruiken. Deze worden onder aan het zitgedeelte bevestigd. Ze zijn in hoogte verstelbaar: u kunt ze 10 centimeter verlengen. De poten geven de Etac Relax een extra stevigheid, zowel bij het gaan zitten en opstaan als bij de bevestiging in de muur. Het laatste wat u wilt, is dat het zitje van de muur loskomt. Dankzij de poten stelt u de bevestiging van het douchezitje aan de muur veel minder op de proef. De kans op loskomen van de Etac Relax is hiermee geminimaliseerd.


Etac Relax douchezitting: voor maximale ondersteuning

Het zitje kan worden gebruikt tot een gewicht van 125 kilo. Nu moet u weten dat u anderhalf keer uw gewicht kunt ontwikkelen wanneer u zich snel laat vallen. Met de steunpoten is het zitje bestand tot een gewicht van 150 kilo. Om onnodige risico’s te vermijden, raden wij daarom aan om altijd de steunpoten te gebruiken.

De Etac Relax douchezitting heeft een rugleuning: een zacht kussen wat de rug extra ondersteunt en u een comfortabel gevoel geeft omdat het de warmte extra lang vasthoudt. Het is een stevig maar zacht kussen, zodat het niet zo koud is als wanneer u met uw rug tegen de muur aan zit.

Het kussen wordt tegen de muur geplakt. U kunt het altijd gemakkelijk weer weghalen om de muur schoon te maken. Daarna gaat het kussen er weer tegenaan. Het kussen is, net als de poten, los bij te bestellen.


Wie gebruiken dit douchezitje?

Alleen het zitje – zonder armsteun en rugleuning – wordt vaak gebruikt door mensen die graag lekker willen zitten onder de douche. Ze voelen zich niet meer helemaal comfortabel als ze staan, ze zijn bang dat ze weleens kunnen gaan vallen. Of het is vermoeiend om een uitgebreide douchebeurt staand te doen.

Mensen kiezen voor de armsteunen met de ergonomische handgrepen wanneer ze moeite hebben om zich rustig te laten zakken en daarna weer overeind te komen. Ze zijn heel goed vast te pakken, zodat u zich gemakkelijk omhoog drukt. Ook zijn de armsteun heel prettig om de armen te laten rusten tijdens het douchen. De schouders worden daarmee ontlast, wat tijdens het douchen nog meer ontspanning geeft.

• Het is een zeer stevig product. In combinatie de poten weet u zeker dat u veilig en comfortabel kunt douchen. De armleuningen zijn met een stalen buis in het product vastgezet. Ook die stevigheid verhoogt de veiligheid van het zitje.

 

Waarom zou u voor de Etac Relax Douchezitting kiezen?

• Het is het dunste douchezitje dat te koop is. Daarmee bedoelen we dat het zeer dicht tegen de muur aanzit. Wanneer u het opklapt zit het maar 8 centimeter van de muur. Het staat dus nooit in de weg. Heel handig wanneer u niet veel ruimte in de badkamer heeft.

• Het is een zeer stevig product. In combinatie de poten weet u zeker dat u veilig en comfortabel kunt douchen. De armleuningen zijn met een stalen buis in het product vastgezet. Ook die stevigheid verhoogt de veiligheid van het zitje.

• Etac ontwerpt met oog voor de gebruiker. Alle producten van dit Zweedse bedrijf zijn in teams met designers en ergonomen bedacht en gemaakt. U ziet het in de details:

- Zoals een handgreep die precies op de juiste hoogte zit en om de juiste insteek van de hand vraagt.

- Een materiaalgebruik dat de producten prettig in gebruik maakt.

- Een mooi en functioneel ontwerp.

- Een zorgvuldige afwerking.


Hoe bevestigt u de Etac Relax?

Wij adviseren om dit aan een professionele installateur over te laten. Iemand met verstand van zaken, weet hoe dit product zo veilig mogelijk moet worden aangebracht. Neem hier zelf geen onnodige risico’s mee.


Afmeting Etac Relax douchezitje:

• Breedte inclusief armsteunen: 53 cm.
• Diepte neergeklapt: 45 cm.
• Diepte opgeklapt: 8 cm.


 


Etac Raiser

De Etac Raiser brengt mensen op een comfortabele manier naar een andere positie. Hij wordt veel gebruikt bij het bed, in de badkamer, de wc, de woonkamer en van en naar de auto. Het maakt het leven voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen een stuk makkelijker en veiliger. Het apparaat stimuleert de gebruiker om op eigen kracht op te staan. De verzorger helpt hierbij. Maximaal gebruiksgewicht: 150 kg.

Voor een verzorgende is een transfer van iemand die nauwelijks mobiel is, een zware en belastende taak. Het optillen vanuit lastige posities zoals een diepe stoel, het ondersteunen bij verplaatsingen en het laten zakken van iemand, leidt vaak tot pijn in handen, armen, schouders, rug en heupen. Het draaien, keren en bukken met relatief veel gewicht in de handen geeft in veel gevallen een te grote belasting op het lichaam.

Dan is het heel prettig wanneer er hulpmiddelen zijn die hierbij helpen. De Etac Raiser is zo’n hulpmiddel. Het is een behoorlijke investering, maar u krijgt er een hulp voor terug die veel tijd, energie en ergernis bespaart. En het belangrijkste: het voorkomt (blijvende) schade aan het lichaam van de verzorgende. Maar ook de verzorgde hoeft niet meer alle inspanningen te leveren om op te staan en naar de andere positie te schuifelen, met alle risico’s van dien.

Kortom, de Etac Raiser is een hulpmiddel dat het leven zal veraangenamen en verlichten. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. U neemt hem mee in de auto als u dat wilt. Dan heeft u altijd en overal de mogelijkheid om gemakkelijk en veilig een verplaatsing te doen. De drempel om een uitje te maken of op vakantie te gaan wordt hiermee verlaagd.

Voor extra veiligheid heeft de Etac Raiser een parkeerrem die beide wielen blokkeert. Het apparaat staat daarmee stil tijdens het afstappen, wat zorgt voor een stabiele verplaatsing. De steun waartegen de knie van de verzorgde rust, kan op de juiste hoogte worden gezet. Er is genoeg ruimte om de handen te plaatsen waar u het prettig vindt en de meeste steun ervaart.


Afmetingen Etac Raiser:

Breedte x Lengte x Hoogte: 58 x 63 x 120 cm
Gewicht: 14.2 kg
Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
Materiaal: Staal, kunststof, aluminium, thermoplastisch rubber, TPR


De Etac Raiser samengevat:

• De Etac Raiser is een til- en transferhulp die zowel voor de gebruiker als de verzorger het tillen en verplaatsen van een zittende naar een andere positie vereenvoudigt.
• Voor gebruikers die in staat zijn de instructies te begrijpen, die voldoende kracht hebben om het eigen gewicht te verplaatsen, maar die steun of hulp nodig hebben bij het gaan staan of bij een transfer.
• De Etac Raiser is ontworpen voor gebruik op een vlakke ondergrond en voor korte transfers, zoals tussen een rolstoel en een toilet.
• De raiser is ontworpen voor eenvoudig manoeuvreren en voor gebruik zelfs in zeer kleine ruimten.

LET OP:
- De Etac Raiser is bedoeld voor gebruik binnen en mag niet buiten worden opgeslagen.
- Tilsessies en transfers met de Etac Raiser moeten altijd door verzorgers worden uitgevoerd.
- Drempel van maximaal 8 mm.
- Max. gewicht gebruiker (veilige belasting): 150 kg
- Schakel de remmen niet in wanneer het product niet wordt gebruikt.
- Als de Etac Raiser opnieuw door een nieuwe gebruiker moet worden gebruikt, zorg er dan voor dat alle technische documentatie bij het product wordt geleverd.
- De Etac Raiser moet door geautoriseerd personeel worden nagekeken, gereinigd en naar de originele toestand worden hersteld voordat de Etac Raiser opnieuw mag worden gebruikt.
- Bij het reviseren of vervangen van onderdelen, alleen originele Etac-onderdelen gebruiken.
- Etac aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade of letsel veroorzaakt door het gebruik van niet-originele onderdelen

Specs Etac Raiser:

  • Totaalgewicht: 14,2 kg
  • Frame: 8,6 kg
  • Framehandgreep met onderbeensteun: 5,6 kg
  • Materiaal: Staal, plastic, aluminium, TPR. Corrosiegevoelige
  • onderdelen zijn voorzien van ED of poedercoating
  • Instaphoogte: 47 mm
  • Hoogte onderbeensteun vanaf voetplaat, min-max: 145-510 mm
  • Heeft een draaicirkel van 72 cm
  • Voor eenvoudig transport kunt u de Etac Raiser in twee delen ontmantelen. Het frame en de framehandgreep kunnen apart worden vervoerd.


Onderhoud
Voor een maximale levensduur raden wij aan de Etac Raiser regelmatig te reinigen. Reinigen met een zachte doek en een standaard schoonmaakmiddel zonder oplosmiddelen. Zo nodig met 70% alcohol desinfecteren. Eventueel aanwezige haren of pluizen van de wielen verwijderen en controleren of de wielen vrij lopen.

Garantie/levensduur
5 jaar garantie tegen materiaal- en fabricagefouten. De verwachte levensduur bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud is ongeveer 10 jaar.

Montage
De Etac Raiser wordt ongemonteerd in een doos geleverd. Wij bevelen aan de montage door een gekwalificeerd technicus te laten uitvoeren.

Reinigen
Reinig met een zachte doek en een standaard schoonmaakmiddel zonder oplosmiddelen. Zo nodig met 70% alcohol desinfecteren.


Hoe gebruikt u de Etac Raiser?

1. Frame met voetplaat
2. Onderbeensteun
3. Wiel
4. Zwenkwiel
5. Rem
6. Framehandgreep


 

A1. Schuif de meegeleverde borgmoer vast op de framehandgreep.

A2. Plaats de framehandgreep met de onder beensteun in de houder in het frame.

A3. Controleer of borgmoer uitgelijnd is met het gat in de framehandgreep. Plaats de handgrepen en zet ze vast.

A4. Controleer of de handgrepen stevig zijn vastgezet voordat u het product gebruikt Instructie voor gebruik. Zie het instructieschema op pagina 5.

Het is belangrijk dat de Etac Raiser is getest met de individuele gebruiker en voor de bedoelde transfer. Evalueer de risico’s en maak notities. Evalueer het vermogen van de gebruiker om het product te gebruiken en gebruik waar nodig geschikte accessoires. Als verzorger bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de gebruiker.

We raden aan bij alle transfers gebruik te maken van de veiligheidsbanden.

 


B1. De voeten van de gebruiker op de voetplaat plaatsen.

B2. Stel de hoogte van de onderbeensteun zodanig in dat de bovenkant van de steun onder de knie van de gebruiker valt.

B3. Vergrendel beide wielen door de rem aan één kant omlaag te duwen. Beide wielen zijn dan vergrendeld, ongeacht de kant waar u de rem hebt vergrendeld.

NB! De wielen altijd vergrendelden als de gebruiker gaat staan of gaat zitten.

B4. Zet een voet op de rand van de voetplaat. Pak de handgreep vast op een positie die zowel voor de gebruiker als de verzorger prettig is.

B5. Moedig de gebruiker aan om te gaan staan terwijl u tegelijkertijd het gewicht van de gebruiker opvangt met behulp van uw voet en uw handen (gebruik uw lichaamsgewicht door achterover te leunen). Houd oogcontact met de gebruiker.

B6. Zet met een voet de rem los.

B7. Trek de Raiser naar achteren en stuur deze naar de nieuwe zitpositie. Zorg dat alle eventuele wielen van de nieuwe zitplek vergrendeld zijn. De transfer gaat het beste als de gebruiker naar de verplaatsingsrichting toegekeerd is.

B8. Vergrendel beide wielen. Zet een voet op de rand van de voetplaat voordat de gebruiker gaat zitten. Vang het gewicht op terwijl de gebruiker gaat zitten. Zorg dat u gedurende het gehele transferproces oogcontact houdt met de gebruiker.

OPMERKING! De verzorger moet altijd het gewicht van de gebruiker opvangen wanneer de gebruiker gaat staan of zitten.

Gebruik de veiligheidsbanden met de schuifvoorziening, veiligheidsbanden en hefgreep.C1. Veiligheidsband met schuifvoorziening. Een verzorger kan een gebruiker waar nodig bij het opstaan helpen. De veiligheidsband wordt aan de bevestiging bevestigd en de antislipkant van de schuifvoorziening wordt onder het achterste van de gebruiker geplaatst. De verzorger kan de gebruiker stimuleren/ helpen om zelf omhoog te komen door aan de andere kant aan de veiligheidsband te trekken. Als de gebruiker rechtstaat, wordt de veiligheidsband ook aan de andere kant bevestigd.

C2. Twee verzorgers kunnen de gebruiker helpen als hij of zij meer hulp nodig heeft bij het opstaan.

OPMERKING: Gebruik de BEVESTIGDE grepen op de schuifvoorziening als u tilsessies uitvoert. Bevestig de veiligheidsband aan beide kanten.

 

 

D1. Veiligheidsband. Schuif de band om de rug van de gebruiker.

D2. Maak de veiligheidsband vast aan de bevestigingspunten op de framehandgreep.

E1. Hefgreep. Zet de hefgreep op de juiste hoogte op het handgreepframe door de band door zichzelf terug te voeren.

E2. De hefgreep helpt gebruikers die moeite hebben om bij de handgreep te komen, bijvoorbeeld door verminderde mobiliteit in de schouders.De Etac swift douchestoel

De Swift bestaat al heel lang. Het is een klassieker die zoveel voordelen heeft, dat hij nog altijd zeer populair is. Etac loopt altijd voor in de ontwikkeling van hulpmiddelen. Hierdoor zie je in de markt vaak dat concurrenten de producten namaken in de hoop mee te kunnen profiteren van het succes. Bij veel producten lukt het om een – weliswaar kwalitatief mindere – versie te maken. Bij de Etac Swift lukt dit, omdat het product een aantal slimmigheden heeft die zo ingenieus zijn, dat concurrenten er niet in slagen ze na te maken.


De slimmigheden van Etac Swift:

- Het is in essentie een douchekruk. Heel eenvoudig zet u er ook nog armsteunen op. Deze zijn handig wanneer iemand moeite heeft met opstaan van de kruk. De Swift is vervolgens uit te breiden met een rugleuning – dan is het een stoel.

- U kunt de rugleuning zowel aan de voor- als achterzijde van de kruk plaatsen. Zo kiest u of u de uitsparing in het zitgedeelte voor of achter heeft.

- De stoel is heel eenvoudig uit elkaar te halen. Gaat u op reis of uit logeren, dan trekt u simpelweg de poten eruit en neemt de stoel gemakkelijk mee. U bent daarmee niet afhankelijk van de voorzieningen, bijvoorbeeld in een hotel. Dat geeft vrijheid bij het reizen.

- De poten zijn eenvoudig hoger en lager te zetten. Door een slim mechanisme kan de stoel alleen worden verhoogd, wanneer er geen druk op de poot staat. Zittend kan de poot dus nooit in hoogte verspringen. De zithoogte is overigens in te stellen van 45 tot 57 centimeter.

- De poten kunnen er maar op één manier in gezet worden. U kunt ze er dus alleen op de juiste manier inzetten.


Etac Swift - douchekruk en douchestoel

Het aller slimst aan de Etac Swift is de stabiliteit van de douchekruk/stoel. Wanneer je de stoel vastpakt en hem beweegt, zie je dat hij een beetje rammelt en niet helemaal vast lijkt te staan. Dit is geen fout; hier is over nagedacht.

Douchestoelen staan op oppervlakten die vaak niet helemaal recht zijn, omdat het water er weg moet lopen. De vloer loopt dus richting een putje. Een normale stoel zou op die ondergrond scheef staan en niet alle pootjes zouden de vloer raken. De Swift heeft de flexibiliteit om zich naar de ondergrond te vormen. Een hoogteverschil van bijvoorbeeld 1,5 centimeter is geen probleem. De 4 pootjes staan ook bij die afwijking stevig op de grond. Schrik dus niet van de speling die op de stoel zit: alle verbindingen zitten muurvast en zodra u op de Etac Swift gaat zitten, is de kruk/stoel zeer stevig.

De rubberen doppen aan de onderkant van poten zijn natuurlijk antislip. Ze hebben aan de onderzijde een reliëf dat het water kan afvoeren. Hierin kan in de loop van de tijd een beetje aanslag ontstaan. Dit is meestal vrij gemakkelijk te verwijderen. Ook zijn de doppen los verkrijgbaar.

 


Eigenschappen Etac douchestoel / douchekruk

• Een lichtgewicht aluminium douchekruk met antislip zitting.
• De Swift is een robuust ontwerp, dat gemakkelijk aan verschillende behoeften kan worden aangepast.
• Eenvoudig uit elkaar te halen en op te bergen. In hoogte verstelbaar.
• Verkrijgbaar als kruk, met armsteunen en als complete douchestoel.
• Kleuren: grijs, groen en.
• In hoogte verstelbaar van 42 -57 cm. B 54 x D 50 cm.


Specs:

Diepte: 46.5 cm
Hoogte: 80–95 cm
Lage versie: 72.5–80 cm
Zitoppervlak: 54x41 cm
Zithoogte: 42–57 cm
Breedte: 54 cm
Breedte met armsteunen: 54.5 cm
Breedte tussen de armsteunen: 45 cm
Kleuren: Grijs, Groen, Blauw
Ontwerp: A&E Design
Gewicht: Douchekruk: 3.1 kg
Douchekruk met armsteunen: 3.9 kg
Douchestoel met armsteunen en rugleuning: 4.7 kg
Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
Materiaal: Polypropyleen, aluminium


Bekijk ook andere hulpmiddelen:

Wat is een draaischijf?

Alles wat u wilt weten over til- en transferhulpmiddelen...

Alles wat u wilt weten over tilkussens...

Alles wat u wilt weten over wandbeugels...

Alles wat u wilt weten over bedsteunen en bedhekken...

Alles over toiletverhogers...