Fix

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer
  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

17 Items

Aflopend sorteren

Fix - fixatiebroekjesFix - fixatiebroekjes

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Fixatiebroekje: voor optimale stevigheid

Verschillende merken: vergelijkbare fixbroekjes

Wie gebruiken fix broekjes?

 

Fixatiebroekjes, ook wel fixbroekjes of netbroekjes genoemd, zijn zeer elastische broekjes om een incontinentiemateriaal strak tegen het lichaam te houden. Zo blijft het goed op zijn plaats, waardoor de kans op lekken afneemt. Ze worden gebruikt bij grotere inleggers, maar ook als extra slot op de deur voor een incontinentiebroekje of slip (luier voor volwassenen). Dat maakt fixbroekjes de ideale oplossing voor mensen die soms last hebben lekkage of een afzakkend product.

Fix wordt dus meestal gebruikt door mensen die zwaardere inleggers nodig hebben. Deze inleggers kunnen bij een groot verlies aan urine zwaar worden, waardoor ze de neiging hebben om af te zakken. Ook is het belangrijk dat de inlegger helemaal bedekt wordt en op alle plaatsen tegen het lichaam zit. Dit kan met nauwsluitend ondergoed, bijvoorbeeld een boxershorts. Die zijn ideaal om alles op zijn plaats houden, de pijpjes dragen hieraan bij. Het kan ook met ander ondergoed, maar vaak geeft dit te weinig stevigheid of het zit te los.

 

 


 

Fixatiebroekje: voor optimale stevigheid


Dan kiezen mensen voor een fixatiebroekje. Ze kennen deze producten vaak uit het ziekenhuis. Daar worden ze bijvoorbeeld bij een bevalling gebruikt. Ook dan moet een vrouw meestal een verband dragen om het bloed en/of de urine op te vangen. Ze krijgen een netbroekje, dat stevigheid geeft en snel en gemakkelijk vervangen kan worden. Deze netbroekjes hebben een zeer open structuur. Dat hebben de fixbroekjes waar we het hier over hebben niet.

Deze fix zijn er verschillende kwaliteiten. De duurste zijn de beste en mooiste broekjes. De goedkopere doen misschien nog iets denken aan netbroekjes, maar de structuur is veel dichter. Ook het model is beter. In het ziekenhuis zijn het vaak vierkante broekjes die “van de rol” worden geknipt. Onze fixbroekjes zijn mooie, meestal witte, broekjes die goed zijn afgewerkt. Ze bestaan deels uit katoen en deels uit elastiek. Ze zijn soms wel tot 100 x te wassen. Dan raken ze de grip kwijt en verliezen hun vorm.

 


 

Verschillende merken: vergelijkbare fixbroekjes


Alle belangrijke merken voor incontinentiematerialen hebben allemaal fixbroekjes in het assortiment. En het moet gezegd: als ze er geen merknaam op zouden zetten, zie je het verschil nauwelijks. Uiteraard zie je wel het verschil tussen de meer eenvoudige broekje en de duurdere (zacht als katoen, zeer elastisch, mooi afgewerkt en heel vaak wasbaar). Maar of dit dan een TENA Fix, Absorin Fix of Attends Fix is; je ziet het niet als er geen merknaampje in de zoom was geprint.

De enige fabrikant met écht een ander product is Seni. Dit is de eerste die fixbroekjes in andere kleuren dan wit/crème is gaan maken. Het is natuurlijk het gemakkelijkst en goedkoopst om broekjes gewoon in wit te maken. Tot een jaar geleden wisten we niet beter of fix was wit. Seni kwam toen met broekjes voor vrouwen in de kleur “peach” (dit is de elegante term voor “vleeskleurig”). Voor mannen zijn zwarte broekjes in de handel gebracht.

 


 

Eigenschappen Absorin Fixatie Broekjes


Fix wordt gebruikt door mensen die 100% zeker willen weten dat hun incontinentiemateriaal goed vast en stevig rond het lichaam zit, zodat de kans op lekken minimaal wordt. Andere mensen willen gewoon hun eigen ondergoed gebruiken. Dat kan in sommige gevallen prima, zeker wanneer ze strakke boxershorts dragen. Andere kiezen voor de voordelen van fix. Dit kan zowel overdag als ’s nachts. Mensen zijn er vaak zo tevreden over dat ze na verloop van tijd zelfs helemaal geen ondergoed meer in de kast hebben liggen.

Zoals gezegd moet een inlegger goed tegen het lichaam aan zitten. Dit product moet mooi uitgevouwen zijn, geen ruimtes open laten en de elastieken moeten exact in de liezen liggen. Op die manier is alles afgedekt en dichtgemaakt. Bijvoorbeeld bij het verlies van ontlasting is het van levensbelang dat alles goed dicht is. Om te voorkomen dat ontlasting erlangs gaat, maar ook om ongewenste luchtjes binnen te houden. Een fixbroekje kunt u optrekken, zodat het de elastieken goed in de liezen houdt. En het zorgt dat de voor- en achterzijde strak tegen het lichaam blijven.

Wat zijn fixatiebroekjes?

Dat zijn broekjes die gebruikt worden om, meestal, een grote inlegger op zijn plaats te houden. Bij al het incontinentiemateriaal is het cruciaal dat een product strak tegen het lichaam aanzit en niet verschuift. Fixatiebroekjes zijn speciaal gemaakt om dit te doen.

Welke soorten fixatiebroekjes zijn er?

De bekendste zijn de netbroekjes die in het ziekenhuis worden gebruikt. Maar dit zijn niet de fixatiebroekjes die wij adviseren te gebruiken. Wij raden aan te kiezen voor mooie, katoenzachte broekjes met uitstekende elasticiteit. Deze broekjes zijn tietallen keren te wassen.

Hoe gebruik je fixatiebroekjes?

Je gebruikt fixatiebroekjes als normaal ondergoed. Het is wel belangrijk de broekjes goed op te trekken, zodat het incontinentiemateriaal mooi in de liezen valt en daar goed afsluit. Het is wenselijk ze elke dag te verschonen.

Welke fixatiebroekjes moet ik kiezen?

Het belangrijkste is om de juiste maat te kiezen. Daarnaast hebben de verschillende fabrikanten overwegend twee soorten: een eenvoudige en een broekje van iets mooiere kwaliteit. Als u de broekjes langere tijd moet gebruiken, adviseren wij de broekjes van hogere kwaliteit.

Wat zijn de beste fixatiebroekjes?

Dat is moeilijk te zeggen. De fixatiebroekjes van de verschillende fabrikanten lijken erg op elkaar. De duurdere zijn over het algemeen wat comfortabeler en gaan langer mee.