Incontinentiemateriaal in grote maten

Het is soms moeilijk te begrijpen waarom fabrikanten zo weinig luiers in grote maten in hun assortiment opnemen. Pants met de grootste opname waren lange tijd alleen in Medium en Large verkrijgbaar. Gelukkig is daar de XL bijgekomen. En voor grotere dames met zeer licht uriverlies is het lastig om inleggers te vinden die wat langer zijn en zo hoger op de buik en de billen vallen.

Gelukkig komen de verschillende merken de laatste jaren met steeds meer grote luiers. Maar we horen ook dat mensen die deze grotere maten zoeken, hier niet altijd van op de hoogte zijn.

Daarom zetten we een aantal soorten incontinentiemateriaal in grote maten op een rij. Gewoon om u te helpen met het vinden van deze producten.

 

Luiers grote maten

Het is wel belanrgijk om te vertellen dat u geen luiers in grote maten moet kiezen omdat u een product zoekt met een hogere opame. Het allerbelangrijkste is dat u een luier kiest die u past. Dat geeft de zekerheid die u nodig heeft.

Te grote luiers zullen eerder gaan lekken. Het verschil in opname tussen grotere en kleinere producten is daarbij ook heel klein. Bij de meeste fabrikanten is de opname van grote maten luiers gelijk aan de kleinere. Het heeft dus geen zin om luiers in grote maten te kopen, wanneer u zelf een kleinere maat nodig heeft.

Als u nog vragen heeft, bel ons gerust!

 

Alle grote luiers op een rij


Grote slips

Sinds kort heeft TENA twee heel grote luiers in het assortiment opgenomen, de TENA Bariatric Slip.


De XX-Large heeft deze maatvoering:
Heupomvang: 163 -178 cm
Opnamecapaciteit (ml): 2650


De XXX-Large:
Heupomvang: 175 - 244 cm
Opnamecapaciteit (ml): 3080

 

 

 

 

incontinentiemateriaal grote maten
Grote inleggers

De allergrootste inlegger komt van Abena, de Abena Abri-San Premium 11 XXL. Het product meet 84 x 46 cm en heeft een superieure opname.

Ook voor de lichte inleggers hebben wat grotere mensen behoefte aan iets langere producten. De Attends Soft Mini Long 1 is zo'n inlegger: 27.5 centimeter lang, slechts 2,5 mm dik.


Grote pants

Er zijn verschillende merken met grote pants. Zo zijn er die van TENA, Absorin, Attends en Seni.

Abena heeft zelfs een XXL die geschikt is voor een heupomvang van 173 - 204 cm.


Grote fixatiebroekjes

Absorin heeft een serie XXL-fixatie broekjes, die geschikt zijn voor een heupomvang van 150 tot 220 cm.

Als u vragen heeft of u kent grote luiers die wij niet in het assortiment hebben, neem vooral contact op. Wij speuren doorlopend de markt af naar producten die een verbetering voor onze klant kunnen betekenen. En daar kunnen we uw kennis en ervaring goed bij gebruiken!


Bekijk ook:

Waarom Incontinentiebroekjes Het Veiligste Gevoel Geven (5 Redenen)

Huidverzorging bij incontinentie

Feiten en fabels over incontinentie en producten...

Psychosociale problemen bij incontinentie...


Wat is incontinentiemateriaal in grote maten?

Incontinentiemateriaal wordt overwegend gemaakt in ‘gangbare’ maten: de small, medium en large. Gelukkig is er steeds meer verkrijgbaar in de maat extra large, maar veel populaire producten moeten het nog altijd zonder stellen. Een maat XXL voor pants bijvoorbeeld, is nog nauwelijks te vinden.

Hoe weet ik welke maat incontinentiemateriaal heeft?

Bij de producten in de winkel en op het pak van het incontinentiemateriaal staat de maat. Ook staat er vaak binnen welke heupomvang het product valt. Sommige fabrikanten melden ook de confectiemaat voor dames en heren. Bij inleggers ziet u de lengte- en breedtemaat.

Waarom is er zo weinig incontinentiemateriaal in grote maten?

Fabrikanten hebben een minimale afname nodig om het optuigen van een productielijn voor een bepaalde maat rendabel te krijgen. Het kost veel tijd om een lijn om te bouwen. Economisch begrijpen, maar heel vervelend voor mensen die een maatje meer nodig hebben.

Neemt incontinentiemateriaal in grote maten ook meer op?

Veel fabrikanten laten de maten in eenzelfde lijn niet meer opnemen. Bij anderen zijn er kleine verschillen, waarbij groter iets meer opneemt. Dit is overigens nooit een reden om een groter product aan te schaffen. Als incontinentiemateriaal te groot is, is de kans op lekken ook groter.