Er zijn verschillende Luiers voor Volwassenen.

 

 

De pants, ook wel luierbroekje genoemd.                       De slip, dit is de luier die u zelf vastplakt.                De inlegger, ook wel inlegluier genoemd.

luiers voor volwassenen - pants 2luiers voor volwassenen slip 2luiers voor volwassenen inlegger 1

Kijk hier naar TENA Pants in onze winkel.               Kijk hier naar TENA Slips in onze winkel.                 Kijk hier naar TENA Inleggers in onze winkel.

 

 

Pants zijn dus broekjes waar je simpelweg in- en uitstapt. Het heeft veel weg van normaal ondergoed, het is alleen een stukje dikker door de watten die erin zijn verwerkt. De broekjes zijn wat duurder dan bijvoorbeeld slips en inleggers, maar ze hebben ook grote voordelen.

• Ze vangen de urine en/of ontlasting uitstekend op.
• U bent goed bedekt door het product.
• U kunt ze na gebruik in zijn geheel weggooien.
• U ziet ze onder kleding nauwelijks zitten.

 

Slips lijken het meest op de luier die we van baby’s kennen. Ze worden met plakstrips op de heup vastgezet. Na gebruik gaan ze de prullenbak in. Een voordeel van een slip is dat je ze zo strak kan doen als nodig, waardoor de kans op doorlekken minimaal is.


• Slips hebben een superieure absorptie. Slips gaan tot de hoogste opvang van alle producten, samen met inleggers.
• Waar pants gaan afzakken wanneer ze te veel urine opnemen, speelt dit bij slips veel minder. U kunt ze ook opnieuw vastzetten zodat ze weer goed gefixeerd zijn.
• Ook voor mindervalide mensen is de slip een product dat gemakkelijk is te gebruiken.

 

Inleggers zijn stroken vocht opnemend materiaal. Ze kunnen los in een goed aansluitende onderbroek of in een speciale fixatiebroek worden gebruikt. Inleggers kunnen flinke hoeveelheden urine opnemen, de grootste wel tot 4 liter.

Er zijn veel verschillende inleggers op de markt. Ze verschillen in het materiaal waarvan ze zijn vervaardigd, de hoeveelheid vocht die ze kunnen opnemen of het model. Verwar inleggers overigens niet met een inlegkruisje. Dat is een zeer dun maandverband, vooral bedoeld om lichte menstruatie en vochtafscheiding op te vangen. In maandverband zit alleen wattenpulp dat nauwelijks in staat is vocht op te vangen en vast te houden. Het zijn juist de vocht opnemende SAP-korrels in incomaterialen die ervoor zorgen dat urine wordt opgenomen en omgezet in een gel die geen vocht meer loslaat. In maandverband zitten deze korrels niet.