Merken voor incontinentiematerialen

Er zijn tal van merken voor incontinentiematerialen. De namen Tena en Depend zijn heel bekend. Maar er zijn ook uitstekende merken als Abena, Absorin en Attends. Een overzicht van de merken die u bij ons kunt kopen.


TENA


Met meer dan 40 jaar ervaring is TENA de wereldleider op het gebied van incontinentiezorg. Het bedrijf leert producten en diensten aan consumenten en gezondheidszorginstellingen in negentig landen.


Met een marktaandeel van 40% is TENA marktleider in Europa, maar het merk groeit ook in de VS en Midden- en Zuid-Amerika, het Verre Oosten, India en andere ontwikkelingsgebieden.


TENA is eigendom van SCA, dat naast TENA andere bekende merken bezit zoals Libresse, Libero, Plenty en Edet. SCA is in 1929 in Zweden opgericht door Ivar Kreuger heeft ongeveer 50.000 mensen in dienst. De jaaromzet van SCA bedraagt €11,5 miljard. De onderneming is genoteerd aan de beurs van Stockholm, Londen en New York.


Bekijk het assortiment van Tena.

 


 

Abenaabena

Abena heeft een breed scala aan conventionele incontinentieproducten. Daarnaast biedt het bedrijf gespecialiseerde, innovatieve oplossingen voor de behoeften van de eindgebruiker. De ambitie van Abena is om de kwaliteit van leven voor de gebruiker te verbeteren.

Dat betekent: in staat zijn het leven voort te zetten zoals voorheen, comfortabel te voelen en geen zorgen te maken over lekkage. Abena's productspecialisten werken nauw samen met een team van verpleegkundigen om tot producten te komen die maximaal voldoen aan de wensen van de gebruikers.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het assortiment van Abena.

 


 

Attends

attends


Attends streeft er naar om oplossingen te bieden voor iedere vorm van incontinentie door producten aan te bieden waarbij u zich veilig, droog en comfortabel voelt en welke bovendien rekening houden met het behouden van een gezonde huid. Attends maakt: Licht inlegverband; Inlegverbanden voor matig en zwaar urineverlies; Inlegverband voor mannen; Absorberende slips; Absorberende broekjes; Onderleggers; Fixatiematerialen.


Attends producten zijn tevens voorzien van een Quick Dry-tussenlaag. De speciale spiraalvormige vezels, direct onder de zachte bovenlaag, nemen de vloeistof snel op en voeren deze naar de kern van de inlegger. Hier wordt de vloeistof omgezet in gel, de vezels sluiten zich weer en de bovenlaag blijft altijd droog, zelfs onder druk. Dit Quick-Dry systeem van Attends heeft zich ontwikkeld tot een van de beste oplossingen voor het behouden van een droge en gezonde huid.


Bekijk het assortiment van Attends.

 


 

absorinAbsorin


Absorin werd in 1999 ontwikkeld door Medeco. Absorin is gespecialiseerd in absorberende incontinentiematerialen. Medeco is partner voor ziekenhuizen, zorginstellingen, apotheken, thuiszorg, (farmaceutische) groothandels, bandagisten, orthopedisch instrumentmakerijen en medisch speciaalzaken.


Als dienstverlener wil Medeco substantieel bijdragen aan het waarborgen van efficiëntere en kwalitatief hoogwaardige zorg tegen de laagst mogelijke integrale kosten. Bij Medeco, actief in Nederland en België, werken circa 175 medewerkers.


Bekijk het assortiment van Absorin.

 
Depend

 

Depend is een merk dat deel uitmaakt van Kimberly-Clark, een marktleider op het gebied van algemene gezondheid en hygiëne. In meer dan 150 landen gebruiken mensen dagelijks de overbekende merken van Kimberly-Clark, zoals Kleenex, Page, Huggies, Kotex en Depend.

 

Bekijk het assortiment van Depend.

 seniSeni


Seni is een Poolse fabrikant. Seni incontinentieproducten zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 50 landen. Het Seni assortiment is innovatief en bestaat uit premium kwaliteitsproducten. Voor de onderneming is het welzijn van de cliënten en hun verzorgers erg belangrijk. In meerdere landen zijn activiteiten opgestart die tot doel hebben de kwaliteit van het leven te verbeteren en de samenleving te informeren over incontinentie en aanverwante problemen.


Bekijk hier het assortiment van Seni.

 


 

Verschillen tussen merken

 

De verschillende merken voor incontinentiematerialen hebben vooral veel overeenkomsten. Allemaal hebben ze een serie inleggers. Bijna allemaal bieden ze een lijn voor mannen. Ze hebben luiers voor mensen die dubbel incontinent zijn (zowel urine verlies als fecaliën). Alle merken hebben een broekje, een slip en een flex.

Vrijwel alle merken hebben:


• Pants
• Slip
• Comfort-lijn bij dubbele incontinentie
• Flex-lijn voor minder mobielen
• Inleggers
• For Man (lijn voor mannen)
• Onderleggers
• Fixatiebroekjes


Verschillend zijn wel de namen die merken voor de verschillende producten gebruiken, al ziet u termen als Pants en Slip bij iedereen terugkomen.

 


 

AbsorptiecapaciteitOok een belangrijk verschil is de manier waarop de absorptiecapaciteit door de merken wordt aangegeven.

• Tena doet dit met het aantal druppels op een schaal van 8. 1 staat voor het verliezen van enkele druppels urine, 8 voor het volledig legen van de blaas.

• Absorin heeft een schaal van 10 druppels, waarbij 1 staat voor het verliezen van enkele druppels urine en 10 voor het legen van de volledige blaasinhoud.

• Attends werkt met cijfers, van 0 tot en met 10. Bij lichte incontinentie gebruikt men producten met de cijfers 0 tot en met 3. Bij matige incontinentie 4 en 5. Voor zware incontinentie is er de absorptiecapaciteit 6 tot en met 10.


Verder hebben merken natuurlijk hun eigen pasvorm en materiaalgebruik. Ook heeft elk merk bijzondere eigenschappen waarmee het de concurrentie wil verslaan. Zoals Attends met de Quick Dry-tussenlaag. Dankzij speciale spiraalvormige vezels die onder de toplaag liggen, nemen naar eigen zeggen de vloeistof snel op en voeren deze naar de kern van de inlegger. Hier wordt de vloeistof omgezet in gel, de vezels sluiten zich weer en de bovenlaag blijft altijd droog, zelfs onder druk.


Bekijk ook:

Het kiezen van het juiste incontinentiemateriaal...

Hoe moet je incontinentiemateriaal gebruiken: aanleginstructies...

Hoeveel urine verlies ik? Over absorptievermogen van incontinentiemateriaal...

Incontinentiemateriaal Wordt Broeierig Tijdens Zomerse Nachten – Hoe Hou Je Het Dragelijk?

Wel Of Geen Plastic Broekjes Gebruiken? (Kom Zelf Tot De Beste Keuze!)...


 

 

Welke merken incontinentiemateriaal zijn er?

Er zijn in Nederland tientallen merken voor incontinentiemateriaal verkrijgbaar. De bekendste is TENA, maar u kunt ook producten tegenkomen van Attends, Absorin, Abena, Seni, Molicare, et cetera. De meeste fabrikanten voeren een compleet gamma van inleggers, slips, pants en vaak een flex-product.

Wat zijn de verschillen tussen de merken?

De meeste producten lijken op het eerste oog erg veel op elkaar. De verschillende zitten hem in de details. Hoeveel neemt een product op? Van welk materiaal is het? Hoe zit de absorberende mat in elkaar? Hoe lopen barrières om lekken tegen te gaan? Hoe is de plakstrip gemaakt?

Welk merk incontinentiemateriaal moet ik kiezen?

Er is een handvol fabrikanten die allemaal hoogwaardige producten maken. Er is er niet één die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het ene merk maakt zachtere producten, het andere maakt ze iets dunner en een derde besteedt veel aandacht aan de vormgeving van de verpakking.