Wasbaar incontinentie ondergoed - Jongens

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Wasbaar incontinentie ondergoed - jongensWasbaar incontinentie ondergoed - jongens

 

De meeste kinderen zijn rond het 4e levensjaar zindelijk. Dit is deels cultureel bepaald: sinds de wegwerpluier is de leeftijd wat verschoven. Dit komt vermoedelijk omdat je nauwelijks nog voelt dat je “een plas in de broek” hebt. Het is niet meer lastig en daardoor is er minder noodzaak om het onder controle te krijgen.

Een deel van de kinderen heeft moeite met het zindelijk worden. Vanaf dat moment spreekt men van incontinentie. Het grootste deel van de kinderen met incontinentie verliest ’s nachts ongewild urine: 75%. 10 % verliest overdag en 15% zowel overdag als ’s nachts.

Er zijn verschillende oorzaken voor ongewild urineverlies overdag. Kinderen krijgen bijvoorbeeld te laat een signaal dat hun blaas vol zit, waardoor ze niet op tijd bij de wc komen. Of kinderen houden hun plas op, tot de blaas overstroomt. Pas dan komt het kind in actie en gaat naar de wc. Of kinderen die als ze lachen de controle over hun plas verliezen en een scheutje in hun broek krijgen.

Het is natuurlijk heel vervelend voor kinderen wanneer ze in hun broek plassen. Ouders en kind zullen dan ook snel kiezen voor een bescherming in de vorm van een luier of incontinentiebroekje. De plas wordt daarmee zeker opgevangen en het kind blijft droog. Voor kinderen die grote hoeveelheden urine verliezen, is dit de meest logische oplossing, en eigenlijk ook de enige.

Voor kinderen die af en toe druppels verliezen, is er een alternatief voor de luier of het luierbroekje: wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens.

 


 

Wat is wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens?


Wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens is ondergoed zoals u dat kent. Broekjes van katoen, in verschillende kleuren, eventueel met een leuke print. Deze broekjes draag je net als normaal ondergoed en het kan gewoon mee in de was. Het enige verschil is dat dit ondergoed in het kruis een verdikking heeft die urine kan opvangen en opslaan.

Een speciaal materiaal zorgt ervoor dat de urine wordt vastgehouden en niet kan doorlekken. Deze broekjes kunnen, afhankelijk van het merk en type, tot 75 milliliter opnemen. Deze hoeveelheid kan worden gehaald wanneer het er over een periode van enkele uren in druppelt. Wanneer er ineens 75 milliliter in wordt gedaan, kan het broekje dit niet verwerken en zal het aan de zijkanten gaan lekken. Ze zijn dus geschikt voor jongens die druppels of kleine scheutjes verliezen.

 


 

Waarom kiezen ouders en jongens voor wasbaar incontinentie ondergoed?


De belangrijkste reden is dat je geen gebruik hoeft te maken van een luier. Het is gewoon vervelend om aan de incontinentiematerialen te moeten gaan. Het is schaamtevol, het is vervelend om het in huis te hebben en het is lastig om er altijd aan te moeten denken voldoende producten bij je te hebben.

Met dit incontinentieondergoed heeft uw kind daar geen last van. U trekt het ondergoed aan en heeft er verder geen omkijken naar. U heeft ook niet het afval dat u met luiers wel heeft.

Veel jongens die dit ondergoed gebruiken, vinden het heel fijn dat ze niet de associatie hebben met incontinentie. Andere kinderen herkennen dit ondergoed niet als een product dat wordt gebruikt bij incontinentie, daarvoor zien ze er te ‘gewoon’ uit. Ook de verdikking aan de voorzijde is niet of nauwelijks zichtbaar. Het leven gaat dus door zoals u gewend was, alleen nu met speciaal ondergoed.

Een andere reden om wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens te gaan gebruiken is dat het veel duurzamer is dan luiers. Die geven veel afval dat moeilijk te verwerken is. Wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens gaat heel erg lang mee en wordt gewoon met de normale was mee gewassen. Dat maakt het duurzaam en voordeling. De broekjes zijn gemiddeld duurder dan normaal ondergoed, maar nog altijd veel voordeliger dan wanneer u in het eigen ondergoed inleggers zou gebruiken.

 


 

Wie gebruiken wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens?


Het zijn dus vooral kinderen die druppels en eventueel iets meer verliezen. Deze jongens willen niet dagelijks geconfronteerd te worden met hun incontinentie. Ze vinden het heel vervelend om luiers te gebruiken.

Wij leveren broekjes van verschillende fabrikanten en in verschillende types. Jongens die gewend zijn een onderbroek te dragen, kunnen bij ons mooie broekjes vinden. Ook voor de jongens die een boxershort prefereren, hebben wij uitstekende modellen. De broekjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

 


 

Hoe gebruik ik wasbaar incontinentie ondergoed voor jongens?


U gebruikt ze zoals u het eigen ondergoed ook gebruikt. Het is alleen zaak om ze elke dag te verwisselen. Sommige jongens kiezen ervoor om 2 x per dag een schone onderbroek aan te trekken. Bij de producten krijgt u de wasvoorschriften. Het is belangrijk deze goed te volgen. Daarmee zorgt u voor de juiste hygiëne voor uw kind. En u verlengt de levensduur van de broekjes.