Attends Stretch Pants

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Attends Stretch PantsAttends Stretch Pants

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Attends Stretch Pants fixeert

Wie gebruikt Attends Stretch Pants?

Wanneer gebruik je Attends Stretch Pants?

Hoe gebruik je Attends Stretch Pants?

Het assortiment van Attends Stretch Pants

Extra informatie Attends Stretch Pants

 

Het allerbelangrijkste wanneer u incontinentiematerialen gebruikt, is het voorkomen van doorlekken. Lekkage kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld omdat een product verzadigd is. In dat geval moet er eerder worden verwisseld of is er een product met een grotere opname nodig. Andere lekkages ontstaan als gevolg van verschuivende producten. In die situaties kan een Attends Stretch Pants uitkomst bieden.

Een Stretch Pants, ook wel fixatiebroekje genoemd, is een zeer elastisch broekje dat over een incontinentieproduct wordt gedragen. Meestal wordt het gebruikt bij inleggers, maar ze kunnen ook helpen bij een incontinentieslip of broekje (pants). Stretchbroekjes hebben als doel om het incoproduct op zijn plaats te houden, zodat het goed aangesloten zit op de buik, billen en in de liezen (bij slips en pants geldt dit ook voor de heupen).

 

 


 

Attends Stretch Pants fixeert


Dit vastzetten wordt “fixeren” genoemd: het strak tegen het lichaam houden en voorkomen dat het verschuift. Wanneer een product niet mooi tegen het lichaam zit, kunnen er ruimtes ontstaan tussen de huid en het product. Door die openingetjes kan urine lekken. Dit risico is groot op plekken waar veel urine komt, zoals in de liezen en tijdens het slapen op de billen.

Fixatiebroekjes worden dus vaak tijdens de nacht ingezet. Tijdens de uren in bed is het risico op het verschuiven van materiaal groot. Door woelen en draaien kan het verplaatsen. Het deel met de grootste opname zit dan niet meer waar het hoort. De randjes met elastiek vallen niet meer strak in de liezen en er ontstaan openingen.

Attends Stretch Pants kunnen voorkomen dat deze problemen ontstaan. Een goed fixatiebroekje in de juiste maat, houdt de producten op hun plek en sluit alles goed af.

 


 

Wie gebruikt Attends Stretch Pants?


Zoals gezegd worden fixatiebroekjes gebruikt door mensen die zeker willen weten dat incontinentiematerialen goed op hun plaats blijven. Dat geldt voor actieve mensen die veel wandelen, fietsen of sporten. Maar ook mensen die in een rolstoel zitten, kiezen voor zo’n broekje. Wanneer zij gaan verzitten en dit lastig gaat, kan een inlegger gaan verschuiven.

Maar dus ook mensen die een slip of een pants gebruiken, kunnen er voor de zekerheid een Attends Stretch Pants overheen dragen. Die zorgt ervoor dat het broekje niet gaat verschuiven. Hetzelfde geldt voor de slip. Ook die kan beter op zijn plek blijven dankzij een fixatiebroekje. Het materiaal aan de achterzijde wordt dichter tegen de rug gedrukt.

 


 

Wanneer gebruik je Attends Stretch Pants?


Attends Stretch Pants kunnen altijd worden ingezet wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een incontinentiemateriaal, meestal een grotere inlegger. Attends Stretch Pants kan dus worden gebruikt tijdens de nacht, overdag en bij het sporten.

Mensen die druppels verliezen, kunnen hun product meestal prima in hun eigen ondergoed dragen. Ook dan is het belangrijk dat een product niet gaat schuiven, maar omdat het relatief klein en licht is, geeft het eigen ondergoed voldoende steun. Overigens is het in alle gevallen aan te raden ondergoed te gebruiken dat iets van pijpjes heeft, zodat het minder gaat schuiven. Eigenlijk voor bijna alle situaties is een elastische boxershorts de ideale oplossing.

 


 

Hoe gebruik je Attends Stretch Pants?


Attends Stretch Pants is een broekje dat nauwelijks is te onderscheiden van normaal wit ondergoed. En we gebruiken het ook als normaal ondergoed. U stapt er gewoon in. U kunt het ver uitrekken om uw inlegger er goed in te plaatsen. Vervolgens trekt u het op en zorgt dat het mooi om het lichaam zit.

De broekjes zijn er in verschillende maten. Die heten Small, Medium, Large, et cetera. Maar ook vermelden we de heupomvang van het broekje. Wanneer u uw heupomvang meet, heeft u een goede indicatie van de maat. Ook geven we de beenomvang. Die is van belang omdat rond de benen steun wordt gevonden. Als het daar te los zit, kan een incomateriaal toch gaan verschuiven.

 


 

Het assortiment van Attends Stretch Pants


Er zijn twee soorten Attends Stretch Pants. De gewone en de Comfort. Het woord zegt het al: de Comfort is wat mooier van kwaliteit. Het is een zachter en nog elastischer broekje. De kwaliteit van de stof is beter. Dit uit zich ook in het feit dat je de Comfort tot 50 keer kunt wassen. De normale broekjes kunt u 25 keer wassen. Mensen die permanent gebruik maken van stretchbroekjes kiezen bijna altijd voor de Comfort. Deze is wel iets duurder: ongeveer 3 euro per stuk, tegen 1 euro voor de normale broekjes.

 


 

Extra informatie Attends Stretch Pants


Voor optimaal draagcomfort is het belangrijk de juiste maat te kiezen. U kunt dit doen door de heupomvang en taille op te meten en aan de hand van de grootste omtrek de juiste maat te kiezen:

[ 40-80cm - Small
[ 70-100cm - Medium
[ 90-120cm - Large
[ 110-135cm - Extra Large
[ >130cm - Extra Extra Large


1. Alle Attends Pants zijn discreet wit van kleur.

2. Zacht en elastisch materiaal voor een prettig draagcomfort en goede aansluitende pasvorm.

3. De broekjes zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke kleurcode voor de maataanduiding.

4. De naden van de broekjes zitten aan de buitenzijde zodat er geen nadelig effect is voor de huid vanwege onprettige drukpunten.

5. De fixatiebroekjes zijn voorzien van een kort pijpje voor extra comfort en een nog betere pasvorm die helpt om het risico op doorlekken te verminderen.

6. Was-instructie: wasbaar tot 25 keer in 60°C. Kan ook in de droogtrommel op lage temperatuur.