Abena

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Abenaabena

Abena is een Deens familiebedrijf opgericht in 1953. Het bedrijf levert meer dan 25.000 verschillende producten en is actief in meer dan 60 landen wereldwijd.

Abena is een belangrijke Europese speler op het gebied van incontinentiematerialen. Het biedt een volledig assortiment, waarin alle bestaande producttypen zijn opgenomen. Abena streeft naar een plek in het topsegment. Gebruikers herkennen dit en kiezen dan ook vaak de producten van deze fabrikant. Abena is sterk vertegenwoordigd in de intramurale zorg, veel professionals kiezen voor deze producten.

De incontinentieproducten van Abena zijn gemaakt met de nieuwste medische kennis. Het doel van Abena is hierbij om: “Oplossingen te bieden die mensen veiligheid, comfort en controle over hun eigen leven geven.”

De productinnovaties die het bedrijf doet, worden altijd uitgevoerd in samenwerking met zorgprofessionals en eindgebruikers. De producten zijn dus ontwikkeld op basis van een gedegen kennis van hoe ze in de praktijk worden gebruikt.

Het assortiment van Abena bestrijkt het hele spectrum van lichte tot zeer zware materialen.


De belangrijkste Abena incontinentiematerialen zijn:


Abena Abri-Flex


Abri-Flex is een luierbroekje dat als normaal ondergoed kan worden gedragen. In tegenstelling tot sommige andere merken gebruikt Abena meer elastiek in de broekjes, waardoor ze beter op hun plaats blijven. Ook lijken ze daardoor meer op een gewone onderbroek.

Het zijn heel zachte en comfortabele broekjes, die gaan van een lichte opname tot een zeer grote opname van ruim 2 liter. Ook heeft Abena een extra groot broekje, de XXL, voor een heupomvang van 173 tot 204 centimeter.

De broekjes hebben een urine-indicator die aangeeft wanneer het product verzadigd is. De gele lijnen aan de buitenzijde gaan verkleuren naar blauwig. Hoe blauwer, hoe meer een broekje heeft opgenomen. In het begin is het misschien niet helemaal duidelijk hoe vol een product is, maar daar krijgt u in de loop van de tijd steeds meer grip op.


Abena Abri-Form


Abri-Form is compleet assortiment van slips (ook wel luier of luierslip genoemd) voor matige tot zware incontinentie. Ze zijn ontworpen om optimale bescherming tegen lekken. Tegelijk bieden ze een discrete en comfortabele oplossing. Dit product geeft een gevoel van katoen, heeft een buitenkant van textiel en het is ademend.

De Abri-Form begint bij een opname van 1400 ml en gaat voor de grootste maten tot 4 liter. Zo is het een product dat voor iedereen met last van zware incontinentie van dienst kan zijn. Ook bij het verlies van ontlasting kan deze slip worden ingezet.


Abri-Form Junior


Abri-Form Junior is een wegwerpluier voor tieners en kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Deze luiers hebben een smallere kern en zijn voor dunnere benen gemaakt. Want dit is vaak het probleem bij luiers voor jongeren: de materialen voor volwassenen zitten niet prettig tussen de benen en zijn rond de benen te groot. Abena was de eerste fabrikant die dit probleem heeft opgelost.

De Junior heeft sterk elastische randen en flexibele tapes. Dit maakt hem ook de beste oplossing voor gehandicapte kinderen. Het product is gemaakt van sterk ademend materiaal en het heeft een snel absorberende onderlaag die de vloeistof verspreidt, waardoor de luier altijd droog aanvoelt, ook al is er in geplast.


Abena Light


Abena Light is een volledig gamma van dunne inleggers voor lichte tot matige incontinentie. Alle Abena Light-producten hebben afsluitende barrières die geen vocht doorlaten en zorgen voor een perfecte pasvorm. De incontinentieproducten van Abena hebben een TopDry laag waarmee de gebruiker zich droog en comfortabel voelt, terwijl de huid kan blijven ademen. Verder wordt Abena Light incontinentiemateriaal ontworpen met een special systeem dat onaangename geurtjes minimaliseert.


Abena Man


Abena Man is een range voor mannen. De incontinentieproducten zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de mannelijke vormen. Het ontwerp van de Abena Man maakt het mogelijk dat de gebruiker een normaal en actief leven leidt.

Abena heeft de Zero voor het verlies van druppels. Dit is een zeer dun en klein product dat voor in het ondergoed wordt geplakt en daar de druppels die worden verloren opvangt. Dan volgen de Formula 1 en 2. Die laatste heeft een iets grotere opname. Ze hebben een model “zadel” en worden ook aan de voorzijde in de onderbroek geplakt.

De Slipguard is een ander type. Het is op te vouwen tot een soort zakje, waar de penis in is opgeborgen. Die is dan goed opgesloten, wat de kans op lekken heel klein maakt. Het is opvallend dat deze producten weinig worden gebruikt, terwijl ze zeer prettig in gebruik zijn. In dit geval maakt onbekend onbemind.

Dan heeft Abena ook nog de Man Special, een van de weinige zeer grote inleggers speciaal voor mannen. Het is een inlegger met de afmeting 36 x 70 centimeter. Het heeft elastieken om hem goed te laten aansluiten. Aan de buitenzijde zit een gele lijn die gaat verkleuren als de inlegger verzadigd raakt. Wanneer hij blauw is, moet het product vervangen worden. De Abena Man Special is er voor zeer zware incontinentie. Het product heeft een opname van maar liefst 2900 milliliter. In de praktijk zal er ruim 2 liter in kunnen.


Abena Abri-San


Abri-San is het assortiment van anatomisch gevormde inleggers, ontworpen voor alle vormen van incontinentie. Het assortiment omvat zowel producten voor urine-incontinentie (Abri-San), als producten voor ontlasting incontinentie (Abri-San Special).

Abri-San in de maten 5 tot 11 moeten altijd worden gebruikt met speciaal fixatieondergoed of nauwsluitend ondergoed, bij voorkeur een boxershorts. Dit houdt de inleggers goed op zijn plaats, wat zorgt voor een goede pasvorm en het voorkomt lekkage.

De lijn loopt op van de 5 (1200 ml, 28x54 centimeter) tot aan de 11 XXL (3400 liter, 84x46 cm). Het loopt dus op in opname en afmeting. Zo kunt u heel gemakkelijk ontdekken welk product voor u de juiste maat heeft en indien nodig een groter of kleiner product kiezen.


Abena Abri-Wing *


Abri-Wing is Abena’s assortiment van heupsystemen voor matige tot zware urine-incontinentie. Abri-Wing incontinentieproducten hebben unieke eigenschappen om ze met een band om het middel vast te zetten. Dit is een mooie oplossing voor mensen die moeite hebben normale slips aan te doen en die hun materialen vaker open en dicht doen. De Abri-Wing slips zijn verkrijgbaar in 4 maten en 3 absorptielevels.

Abri-Wing Special behoort tot de categorie van incontinentieproducten die kunnen worden aangepast door de gebruiker zelf. Dit materiaal heeft extra tapes om het product mee vast te zetten. Die extra plakkers zorgen voor een beter pasvorm in de liezen en rond de benen. De kans op lekken wordt zo nog kleiner. Dit product is iets dunner en heeft meer sap-korrels voor extra absorptie.

* De Abena Abri-Wing hebben wij niet in het assortiment


Abena Abri-Soft


Abena heeft een uitgebreide lijn van matrasbeschermers. Zo zijn er wegwerp onderleggers en wasbare varianten, met of zonder instopstrook. Abena maakt goede, betaalbare onderleggers. Sinds dit product niet meer de door de zorgverzekeraar wordt vergoed, is het een van de meest verkochte producten online. De Abena Abri-Soft neemt in deze verkopen een belangrijk deel voor hun rekening.