Handycup

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Hulpmiddel HandyCup

De truc van deze beker is dus dat hij schuin is. U hoeft hem maar een klein stukje te kantelen om er gemakkelijk uit te kunnen drinken en hem volledig leeg te maken. Bij een normale beker moet je het hoofd ver naar achter brengen. Dat is bij de HandyCup niet nodig.

Hier ziet u goed hoe scheef de HandyCup is:

handycup


De HandyCup is een zeer stevige beker die tegen een stootje kan. De beker heeft een deksel met een drinktuit. Ook zitten er gaatjes in, zodat er voldoende lucht bijkomt wanneer u drinkt. Zo zuigt de beker niet vacuüm en gaat hij niet borrelen. Hij sluit goed af en lekt niet zo snel.

Hij is overigens niet 100% lek-proof: wanneer je hem op zijn kop houdt, zouden er druppels uit kunnen lekken. Maar zoals gezegd is het helemaal niet nodig om de beker volledig te kantelen.

De inhoud van de HandyCup is 200 milliliter, maar dan zit de vloeistof nog een stuk onder de rand. Uiteraard om te voorkomen dat mensen die moeite hebben de beker vast te pakken en stil te houden ermee zouden gaan knoeien. Bij 200 milliliter is de beker nog heel gemakkelijk zonder deksel te gebruiken.


Wie gebruiken de HandyCup?

Vooral mensen met een lichte lichamelijke beperking. Bijvoorbeeld mensen die hun hoofd niet goed achterover kunnen doen. Dit is lastig wanneer je in rolstoel zit of in bed ligt. De HandyCup is ook geschikt voor mensen die moeite hebben om een glas vast te houden, omdat ze stroeve handen hebben of minder krachtig zijn, bijvoorbeeld bij reuma of artrose. Het is kortom een universele beker die bij heel veel problemen geschikt is.


De rode HandyCup bij dementie

De rode beker is meer geschikt voor dementerenden. Het is nog niet onomstotelijk wetenschappelijk bewezen, maar er is een aantal studies waaruit blijkt dat de kleur rood een activerende werking heeft op mensen met dementie. Vooral bij het eten en drinken, kun je met rode border en bekers mensen aanzetten om te eten.

Er is ook een HandyCup met een maatvoering. Wanneer mensen een bepaald aantal milliliters moeten drinken, kunnen ze dit in de beker zien. Ook is het handig wanneer u een tablet in een vaststaande hoeveelheid water moet oplossen.


HandyCup met deksel Institution 12 stuks

Dit is het model van de ‘normale’ HandyCup, maar hij is van een iets ander materiaal waardoor hij beter geschikt is voor instellingen. Het belangrijkste verschil is dat hij gebruikt kan worden in vaatwassers die spoelen met water van 80°C. Een normale vaatwasser gaat tot ongeveer 60°C. Deze HandyCup wordt verkocht per 12 stuks.


Waarom zou u kiezen voor de HandyCup?

Het is een heel universele drinkbeker geschikt voor allerlei mensen met allerlei vormen van beperking. Hij is geschikt voor kinderen en volwassenen. Voor mensen die bedlegerig zijn of in een rolstoel zitten. Ze hebben een makkelijke greep en zijn duurzaam in gebruik.

Knoeien behoort tot het verleden!


Eigenschappen HandyCup:

- Geschikt voor kinderen en volwassenen met coördinatieproblemen
- Makkelijk vast te houden door zijn stevige handgrepen
- Transparant, dus u kunt zien hoeveel vloeistof er in de beker zit
- Ideaal voor personen met beperkte grip
- Geschikt voor de magnetron
- Inclusief tuitdeksel
- Verkrijgbaar in verschillende kleuren
- Niet geschikt voor kokend heet water!

• De HandyCup met deksel is geschikt voor hete dranken tot 65°C. Tevens geschikt voor de vaatwasser.
• De HandyCup Institution is geschikt voor hete dranken tot 80°C. En geschikt voor de industriële vaatwasser (worden gebruikt in zorginstellingen): 3 minuten op 80°C.