Depend Luiers

 1. Depend Slip Super Plus - Small
  Depend Slip Super Plus - Small
  Depend Slip Super Plus Small heeft een zeer hoog absorptievermogen en te gebruiken bij volledig verlies van urine en/of ontlasting. De slip heeft een superabsorberende kern waardoor vocht goed vast gehouden wordt, geurtjes geneutraliseerd worden en een droog en veilig gevoel geeft. Daarnaast is de Depend Slip Super plus ook zeer geschikt voor gebruik gedurende de nacht.
  Meer informatie

  Artikelnummer: 1742

  Verpakking: 15 stuks

1 item

Aflopend sorteren

Depend luiers voor volwassenenDepend luiers voor volwassenen

 

 

Dit leest u in dit artikel:

 

Depend luiers: welke zijn er?

Opname Depend luiers

Depend pants

Depend inlegluiers

Zware Depend Luiers: de Depend Anatomic

Depend Luiers: een compleet assortiment

 

De term “luiers” is het meest bekend, waar het gaat om incontinentiematerialen. We kennen het woord vooral van baby’s, die direct na de geboorte hun eerste luier om krijgen en hem, als het goed is, tussen het derde en vijfde levensjaar voor het laatst uit doen. Het product dat we voor baby’s gebruiken, heet in de wereld van incontinentiematerialen voor volwassen een “slip”, ook wel “luierslip” genoemd.

Maar wat is een luier nu precies? Eigenlijk is het een product dat de eigenschap heeft om urine en/of ontlasting op te vangen. De incontinentieslip is dus een luier, maar ook een pants (luierbroekje), inlegger en een flex (heupbandsysteem) behoren hiertoe. Het is dus een verzamelnaam voor alle absorberende materialen. Meestal worden er wegwerpproducten mee bedoeld.

 

 


 

Depend luiers: welke zijn er?


Depend is een fabrikant van incontinentiematerialen. Het is van het bedrijf Kimberley-Clark, dat de hoofdzetel heeft in Texas, in de VS. Het bedrijf maakt vooral consumentenproducten die papier als grondstof hebben. Zo produceert KC zakdoekjes, wc-papier, et cetera. Wij kennen het bedrijf ondermeer van de merken Kleenex en Cotex. Depend Luiers passen natuurlijk uitstekend binnen dit gamma. Ook produceert KC Huggies: incontinentiematerialen voor baby’s en kinderen.

Depend heeft dus tal van producten die je kunt scharen onder de term “luier”. Te beginnen bij de Depend Slip. Dit is een lijn van kwalitatief hoogwaardige slips met een hoge opname. Wij leveren de Depend Slip Super en de Super Plus. Het verschil tussen deze twee is de opname. De Super Plus heeft een nog hogere opname dan de Super.

 


 

Opname Depend luiers


Over deze opname willen we u graag wat vertellen. Want het is nauwelijks voor te stellen dat een slip bijvoorbeeld 3,5 liter urine opneemt. Deze opname wordt door fabrikanten aan ons verstrekt. Het is goed om te weten hoe ze hieraan komen.

Ze berekenen dit door een Depend luier in een bak met water onder te dompelen. De slip, pants of inlegger zuigt zich zo helemaal vol. Het wordt voor en na het badje gewogen. 1 liter = 1 kilo, en zo wordt de opname vastgesteld.

U begrijpt wel dat dit ondergedompelde product helemaal verzadigd is. Het zit vol water en komt druipend uit het badje. Zelf zal u een luier nooit zo doorweekt laten worden. Houd dus als vuistregel aan: als de fabrikant vermeldt dat een product 3 liter kan opnemen, zult u zelf maximaal tot de 2 liter komen. Neem dus tussen de 50 en 70 procent van de opname.

 


 

Depend pants


Een zeer populaire lijn van Depend zijn de pants. Dit zijn misschien wel de meest verkochte Depend luiers. Ze zijn er voor mannen (Depend Pants For Men) en voor vrouwen (Depend Pants Vrouw). De mannenbroekjes zijn grijs en lijken al behoorlijk op het ondergoed dat mannen gewend zijn te dragen. De broekjes zijn er in verschillende opnames en maten.

Sinds een jaar is er de Depend Pants For Men Maximum bijgekomen. Maximum slaat op de opname. Deze is bijna 2 liter. De grote opname en het draagcomfort hebben van deze broekjes een groot succes gemaakt.

Ook vrouwen hebben een eigen broekje in de kleur “peach”. Vrouwen zijn heel blij dat ze een broekje voor zichzelf hebben dat in design, kleur en pasvorm aansluit op wat een deel van de vrouwen zoekt. De broekjes zitten wat hoger op de heupen en zijn bij de benen iets hoger uitgesneden, dan u van reguliere incontinentiepants gewend bent.

Ook veel vrouwen waren heel blij dat de Maximum in het assortiment werd opgenomen. Een hogere opname neemt onzekerheid weg en maakt het mogelijk een product soms wat langer te dragen, bijvoorbeeld wanneer u onderweg bent of wanneer u meer plast dan normaal.

 


 

Depend inlegluiers


Depend heeft drie lijnen van inleggers, ook wel inlegluiers genoemd. Er is de dameslijn, in het Nederlands Depend Verband genoemd. In het Engels wordt de term “Depend Pads” gebruikt. Het is een lijn die oploopt in opname en afmeting. Zo meet de kleinste, de Depend Verband Ultra Mini slechts 7.5 bij 19 centimeter. Het heeft een opnamen van 80 milliliter. Dit product is geschikt voor het verlies van druppels.

Aan de andere kant van het spectrum staat de Depend Verband Maxi met een afmeting van 13 x 40 centimeter en een opnamen van bijna een liter. Dit verband is ook een stuk dikker. De Maxi is geschikt voor het verlies van scheuten.

Voor de heren is er de Depend For Men. Het zijn twee inleggers: de Shield en de Guard. De Shield is een heel dun en mooi inleggertje voor mannen die druppels verliezen. Het heeft een plakstrip om het voor in het ondergoed vast te zetten. De Guard heeft een opname van bijna een halve liter en is daarmee in staat druppels en scheutjes op te vangen.

Vooral de Shield is erg populair, voor de Guard zijn blijkbaar meerdere goede alternatieven, dit product wordt een stuk minder gebruikt. De Depend For Men Guard heeft de afmeting: 32 x 15 centimeter. De Shield meet 12,8 x 19,5 cm. Zoals gezegd is de opname een stuk lager: bijna 100 milliliter. Voor veel heren die druppels verliezen is dit ruim voldoende.

 


 

Zware Depend Luiers: de Depend Anatomic


Depend heeft met de Anatomic een lijn van inleggers voor mensen die grotere hoeveelheden urine verliezen en/of die incontinent zijn voor ontlasting. De lijn loopt op in opname:


•   Depend Anatomic Normaal (1400 ml)
•   Depend Anatomic Extra  (2000 ml)
•   Depend Anatomic Super Plus (3350 ml)

 

Ook de afmeting loopt op:


•    Normal: 58 x 32cm, middenbreedte 24cm
•    Extra: 65 x 32cm, middenbreedte 24cm
•    Super Plus: 68 x 32cm, middenbreedte 24cm

 


 

Depend Luiers: een compleet assortiment


Depend luiers is een volledig gamma en dit betekent dat er altijd een incontinentiemateriaal is dat aansluit op uw persoonlijke behoeften, zoals de Depend Slip, Pants, Inleggers, Verband et cetera. Luiers voor volwassenen worden gebruikt door mensen met lichte, matige of zware incontinentie. Het moet echter worden benadrukt dat luiers tegenwoordig veel beter zijn dan in het verleden. De producten van tegenwoordig zijn:


• Efficiënt en compact. Dit betekent dat mensen die Depend luiers voor volwassenen gebruiken bij incontinentie hun actieve levensstijl kunnen voortzetten. Er hoeven geen logge luiers worden meegezeuld, want de luiers van tegenwoordig zijn discreet en passen in een tas of zelfs een jaszak.

• Minder log en gemaakt van glad materiaal. Dit betekent dat mensen die Depend luiers voor volwassenen gebruiken bij incontinentie, deze onder hun normale kleding kunnen dragen. U hoeft uw kleding niet aan te passen aan uw luier en u hoeft zich geen zorgen te maken om een “ruisend geluid” bij het bewegen.

• Zeer absorberend. Nog niet al te lang geleden waren luiers voor volwassenen enigszins onbetrouwbaar op het gebied van absorptie. Tegenwoordig zijn er luiers met een hoog beschermingsniveau en veel comfort.

• Geur bestrijdend. Fabrikanten van incontinentieproducten voorzien luiers tegenwoordig van geurbestrijding, dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken om in verlegenheid te worden gebracht door geurtjes veroorzaakt door uw incontinentie.

• In diverse maten verkrijgbaar. Ooit was het zeer lastig om een luier voor volwassenen te vinden voor zeer kleine of grote mensen. Tegenwoordig vindt iedereen een luier voor volwassenen in een passende maat. Dit is belangrijk, want de pasvorm speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de zekerheid van de bescherming tegen incontinentie.