Bambo Luiers

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Bambo luiers: alles wat u moet weten...

1. Wat zijn Bambo Nature luiers?

bambo nature

Bambo Nature babyluiers zijn milieuvriendelijke babyluiers met Nordic Ecolabel. De luiers hebben een uitstekende en comfortabele pasvorm, een hoog absorptievermogen en zijn dermatologisch getest.

2. Wat is het verschil tussen een Bambo Nature luier en een gewone luier?

Bambo Nature babyluiers nemen dankzij de unieke samenstelling tussen fluff en superabsorberende korrels meer op dan gewone babyluiers. Alle Bambo Nature babyluiers hebben bovendien het Nordic Ecolabel en het Europees Ecolabel. Dit wil zeggen dat de luiers op de meest milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn. Er wordt géén gebruik gemaakt van parfum of kleurstoffen, lotions, pvc en witmakers. De fluff die gebruikt wordt in de luiers is afkomstig uit FSC-gecertificeerde bosbouw.

3. Hoe comfortabel zijn Bambo Nature luiers in het dragen?

De babyluiers hebben een comfortabele pasvorm en zijn voorzien van flexibele, hersluitbare tapes zodat de luier goed aansluit rondom de benen. Alle Bambo Nature babyluiers hebben een speciale TopDrylaag voor een snelle opname van de urine, zodat de babyhuid snel droog aanvoelt. Bovendien zijn de luiers uitgevoerd met een maximaal ademende beschermfolie ter voorkoming van huidirritatie.

4. Zijn Bambo Nature luiers voorzien van hersluitbare klittenband?

Ja, de klittenband is flexibel en hersluitbaar.

5. Hoe dik zijn Bambo Nature luiers?

Bambo Nature babyluiers zijn ultradun dankzij de speciale samenstelling van de absorberende mat.


6. Irriteren Bambo Nature luiers de kbambo luiersinderhuid meer of minder dan gewone luiers?

De Bambo Nature babyluiers irriteren minder dan gewone babyluiers. Bambo Nature babyluiers zijn dermatologisch getest. Bovendien bevatten de luiers geen geur- en kleurstoffen, lotions, pvc en weekmakers. De luiers zijn daarnaast voorzien van een maximaal ademende beschermfolie die de urine tegenhoudt maar de huid wel laat ademen. De babyluiers bevatten geen latex en de gebruikte elastieken zijn van lycra.


7. Voor welke kinderen zijn Bambo Nature luiers geschikt?

Bambo Nature babyluiers zijn geschikt voor alle baby’s, peuters en kleuters, van prematuur geboren baby’s tot het moment het kind zindelijk wordt. Bambo Nature babyluiers zijn bovendien uitermate geschikt voor baby’s of kinderen met een kwetsbare huid.


8. Nemen Bambo Nature luiers evenveel vocht op als gewone luiers?

Bambo Nature babyluiers nemen dankzij de unieke samenstelling tussen fluff en superabsorberende korrels meer op dan gewone babyluiers. Dankzij het hoge absorptievermogen komen deze babyluiers dan ook in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars, mits hiervoor een medische indicatie is.


9. In welke maten zijn Bambo Nature luiers verkrijgbaar?

De Bambo Nature babyluiers zijn geschikt voor prematuur geboren baby’s tot en met peuters tot 30 kg.


10. Zijn Bambo Nature luiers duurder dan gewone luiers?

Nee, Bambo Nature babyluiers zijn in gebruik niet duurder dan gewone babyluiers. Eén van de voorwaarden voor het verkrijgen van het Nordic Ecolabel is zelfs dat de producten niet duurder mogen zijn dan vergelijkbare producten.


11. Vergoedt de ziektekostenverzekeraar Bambo Nature Luiers?

Bambo Nature babyluiers zijn opgenomen in de zogenoemde Z-index en komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars, mede dankzij de hoge absorptie. Voorwaarde is wel dat u een medisch indicatie heeft van uw (huis)arts.


12. Waarom dragen Bambo luiers de toevoeging Nature?

bambo 4Bambo Nature babyluiers zijn de meest milieuvriendelijke babyluiers die er verkrijgbaar zijn. Alle babyluiers zijn voorzien van het Nordic Ecolabel, het Europees Ecolabel en het FSC-milieukeurmerk. Vandaar de toevoeging “Nature”.


13. Zijn Bambo Nature luiers milieuvriendelijk?

Alle Bambo Nature babyluiers zijn voorzien van het Nordic Ecolabel en het Europees Ecolabel. De grondstoffen die gebruikt worden zijn afkomstig uit FSC-gecertificeerde bosbouw. Abena is hiermee uniek in Europa.


14. Hoe is het mogelijk dat een Bambo wegwerpluier milieuvriendelijk is?

Voor toekenning van het Nordic en Europees Ecolabel moeten de producten voldoen aan zorgvuldig vastgestelde en strenge gezondheids,- kwaliteits- en milieueisen. Deze criteria gelden voor de volledige levensduur van het product: van grondstoffen, productie, verpakking en transport tot verbruik en afvalverwerking.

- Tijdens de productie wordt minder gebruikt gemaakt van chemicaliën
- Optische witmakers worden achterwege gelaten.
- Het afval dat bij de productie ontstaat wordt zoveel mogelijk hergebruikt.
- De CO2-uitstoot wordt beperkt door een energiezuinig productieproces.
- De producten bevatten geen parfum of andere geurstoffen, lotions, pvc en weekmakers.


15. Welke natuurlijke materialen bevatten Bambo Nature luiers?

Abena gebruikt enkel fluff – houtvezels – afkomstig uit FSC-gecertificeerde bosbouw. Daarnaast wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen en worden er geen parfum, lotion, pvc of weekmakers toegevoegd aan de producten.


16. Het gebruik van natuurlijk materialen kan ook het milieu schaden. Hoe zit dat bij Bambo Nature luiers?

Abena gebruikt enkel fluff – houtvezels – dat afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bosbouw. Hier worden voor iedere boom die gekapt wordt, drie nieuwe bomen geplant. Bambo Nature babyluiers hebben het Nordic Ecolabel, het Europees Ecolabel én het FSC-milieukeurmerk.

 

17. Is de milieuvriendelijkheid van Bambo Nature luiers gegarandeerd met een certificaat?

Bambo Nature babyluiers hebben het Nordic Ecolabel, het Europees Ecolabel én het FSC-milieukeurmerk.


18. Zijn er meer luiermerken op de markt die dit certificaat mogen voeren?

In Europa is Abena de enige fabrikant van babyluiers die het Nordic Ecolabel mag voeren.


19. Waarom is het belangrijk om milieuvriendelijke luiers zoals Bambo Nature te gebruiken?

Dankzij het gebruik van milieuvriendelijke materialen en het achterwege laten van onnodige toevoegingen zoals latex, parfum of kleurstoffen, is de kans op huidirritatie uitermate klein. Daarnaast is het gebruik van Bambo Nature babyluiers veel beter voor het milieu. 


Bent u als ouder bezorgd om de giftige chemicalieën die worden gebruikt bij de productie van kinderluiers? Of over het afval dat ze opleveren en de aanslag op met milieu? Of bent u simpelweg op zoek naar een luier van uitstekende kwaliteit voor uw baby of kind?

In dat geval is Bambo luiers een product waar u zeker eens naar moet kijken. Op de eerste plaats zijn het kwalitatieve luiers met een grote opname en een uitstekenden pasvorm. Daarbij worden bij het produceren geen schadelijke stoffen gebruikt die een gevaar vormen voor de huid van uw kind of het milieu. Uw kind zal ook geen ellergische reactie hebben op dit product.
 

Met Bambo luiers wordt uw kind niet blootgesteld aan stoffen als:

• Latex
• Kleurstoffen
• Chloor
• Formaldehyde

Er is absoluut niks toegevoegd dat niet nodig is in een veilige luier. Alle ingrediënten zijn dermatologisch getest door de Astma en Allergie Associatie. Zij hebben dan ook geen irriterende stoffen ontdekt.

Met Bambo levert u tegelijk een bijdrage aan duurzaamheid.

 

 

Bambo luiers en het milieu

 

Het omgaan met milieuproblematiek heeft een hoge prioriteit bij Bambo Nature. Het bedrijf ziet het rekening houden met milieubelasting niet als last, maar beschouwt het als een verantwoordelijkheid en een voorwaarde voor het uitvoeren van haar werkzaamheden.

Wat betekent milieubewust voor Bambo luiers? Vooral om bij het produceren van de luiers de effecten voor het milieu en onze gezondheid zoveel mogelijk te beperken. Daarom kiest Abena - de fabrikant van Bambo - voor de meest strikte en strenge milieueisen voor haar producten. Hierbij wordt gekeken naar de effecten gedurende de hele levenscyclus: de hele weg van grondstof tot productie en van gebruik tot afval.

Dit betekent dat alle leveranciers van grondstoffen, zakelijke partners, distributeurs en dochterondernemingen deze principes moeten omarmen en ze actief toepassen in hun bedrijfsvoering.

Abena en haar leveranciers van grondstoffen zijn door een onafhankelijke partij getest en voldoen aan een aantal strikte voorwaarden met betrekking tot de milieubelasting van haar producten.

Bambo Nature is een van de weinige merken voor babyluiers in de wereld met een gecertificeerd eco-label: het Nordic Ecolabel - ook wel Nordic Swan genoemd. Dit is een het milieukeurmerk van de Scandinavische landen, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken en Ijsland.

 

bambo babyluiersbambo kinderluiersbambo kinderluiers  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast voert Abena een allesomvattend beleid: Total Quality Management ISO-certificaten, OHSAS-certificaten, andere gezondheidscertificaten, en is lid van de Verenigde Naties Global Compact.

Bambo Natures inzet voor de bescherming van het milieu op lange termijn, heeft als doel huidige en toekomstige generaties in staat te stellen in harmonie met de natuur te leven.

 

Daarvoor doet Abena het volgende:

• Abena gebruikt in haar producten een hoog percentage hernieuwbare grondstoffen.
• Het hout dat wordt gebruikt voor pulp is afkomstig van duurzame bosbouw; waar meer bomen worden aangeplant dan gekapt. De houtpulp is FSC gecertificeerd.
• Er wordt geen chloor gebruikt of toegevoegd in het productieproces van Abena.
• Geen chemicaliën of verbindingen uit SVHC (REACH artikel 33 (2) worden toegevoegd of worden gebruikt tijdens de productie.
• Geen stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu, worden gebruikt of toegevoegd tijdens de productie. Abena is zo ver gegaan om gebruik van elke chemische stof of verbinding die bekend staat als irriterend te voorkomen.
• Abena houdt zich aan strenge eisen tijdens de productie.
• Abena vereist een vermindering van het energieverbruik. Bambo Nature luiers worden geproduceerd de nieuwste en meest efficiënte luiermachines.
• Abena voldoet aan wettelijke eisen op het verbruik van hulpbronnen.
• Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt of toegevoegd tijdens de productie: geen optische bleekmiddelen, geen huidverzorgingslotions, geen parfum of essentiële oliën, geen geurverminderaars.
• Abena heeft al het afval vrijwel volledig gereduceerd tijdens de productie. Zelfs poeder en stof van de plant wordt afgefiltreerd, verzameld en verkocht voor verder gebruik.
• De verpakking en distributie is doorlopend bezig met het verminderen van afval en het reduceren van het gebruik van brandstoffen
• De producten en verpakkingsmaterialen kunnen worden afgevoerd door middel van recycling, verbranding of compostering.
• Stora Enso, de leverancier van houtpulp aan Abena is lid van het Clean Shipping Project.

 

Abena stelt strengen milieueisen aan zichzelf, om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Meer dan 80% van het wereldwijde gebruik van luiers bestaat uit wegwerpproducten. Dat zijn meer dan 18 miljard luiers per jaar. Daarom is het noodzakelijk dat bedrijven investeren in onderzoek en technologische ontwikkeling om hun producten milieuvriendelijk en duurzaam te maken. Abena erkent dat alle verbruik van invloed is op het milieu. Echter, hun producten hebben een beduidend lagere impact op het milieu dan andere merken.