Mannenverband

  • Morgen in huis?
   Op werkdagen vóór 23.30 besteld =
   Morgen in huis
   Onze klanten geven ons een 9 - via
   Kiyoh
   Gratis bezorgd
   Bij besteding van 20 euro of meer

3 Items

Aflopend sorteren


Dit leest u in dit artikel:

 

Mannenverband met SAP

Welke soorten mannenverband zijn er?

Mannenverband: de inlegger

Mannenverband: de envelop

Incontinentiebroekjes

De Slip: ook een soort mannenverband

Welk mannenverband moet ik kiezen?

 

Mannenverband zijn producten die door heren worden gebruikt voor de opvang van urine en/of ontlasting. We kennen deze verbanden vooral voor dames, maar in de laatste 15 jaar is een uitbereide range van mannenverbanden ontwikkeld. Omdat mannen een ander lichaam hebben dan vrouwen, hebben ze andere verbanden nodig. We vertellen u welke mannenverbanden er zijn en welke u in welke situatie moet gebruiken.mannenverband van TENA

Vaak gaan mannen die last krijgen van ongewenst urineverlies de verbanden voor dames gebruiken. Ze nemen een TENA Lady of erger: een maandverband dat ze in de badkamer vinden. Een TENA Lady zou nog een oplossing kunnen zijn, een maandverband echter helemaal niet. Deze producten zijn gemaakt om enkele keren per maand te gebruiken. Ze bevatten ingrediënten die bij langer gebruik irritaties aan de huid kunnen veroorzaken.

Mannenverband met SAP

Ook bevatten maandverbanden geen absorberende korrels. Deze korrels heten SAP: super absorberend polymeer. De polymeren die in incontinentiemateriaal worden gebruikt zijn kunststoffen met de eigenschap dat ze vele keren hun eigen gewicht aan urine kunnen opnemen, tot wel 1000 keer. Zo kan een handjevol van de witte korrels zomaar een liter water opnemen en omzetten in een gel die de vloeistof inkapselt en vasthoudt. Je krijgt het er niet meer uit, ook niet door erin te drukken. Ongewenste geurtjes worden erin opgenomen.

Deze korrels staan aan de basis van al het absorbeerde incontinentiemateriaal, ook bij het mannenverband. Mannenverband is daarmee in staat urine op te nemen en netjes vast te houden. Ongewenste geurtjes worden opgesloten en het oppervlak van het product blijft droog. Deze eigenschappen hebben alle mannenverbanden van de verschillende merken.

mannenverband: het zadelmodelWelke soorten mannenverband zijn er?

Eerst even over de term ‘verband’. Decennia geleden was een verband een stuk watten in een hoesje. Ze waren meestal rechthoekig en werden in het ondergoed gelegd. Ze namen zoveel op als watten kunnen opnemen en wanneer je in een gebruikt verband drukte, liep de urine er zo uit. Dat gebeurt nu dus niet meer, dankzij de absorberende korrels. Maar ook de vorm is in de loop van de tijd sterk veranderd. Dames hebben verbanden die tussen de benen wat dunner zijn en de vorm van een kommetje of bootje hebben. Daarmee sluiten de ze mooi aan tussen de benen. Mannenverband heeft eveneens de vormen die aansluiten op het lichaam van de man.

Ook zijn er tegenwoordig tal van andere producten die je ‘mannenverband’ zou kunnen noemen, zoals de incontinentiebroekjes. Dat is in feite een verband waar een broekje aan vastgemaakt is. Of een slip: een verband met een broekje dat je zelf dicht moet plakken. Allemaal mannenverband, en daarom vertellen we hier straks ook meer over. Want er zijn ook broekjes speciaal voor mannen.

Mannenverband: de inlegger

Het bekendste mannenverband is de inlegger: een verband dat aan de voorkant van het ondergoed wordt gedragen. Ze zijn er van heel klein, voor het verlies van druppels, tot iets groter voor het verlies van scheutjes en heel groot en met een extreem hoge opname. Zo is er voor elke vorm van incontinentie een mannenverband dat aansluit op de mate van verlies.

Het meest gebruikte mannenverband is het zogenaamde zadelmodel. Deze is smal tussen de benen en loopt breed uit. Het is gevormd als een kommetje, zodat het goed tegen het lichaam blijft zitten. De bekendste fabrikant voor dit product is TENA dat met zijn TENA Men-lijn een oplossing heeft voor het verlies van druppels tot aan het verlies van scheuten.mannenverband: het kommetje


TENA Men Level 0 100 ml.
TENA For men Level 1 250 ml.
TENA For men Level 2 450 ml.
TENA For men Level 1 710 ml.


Dan zijn er de driehoekige kommetjes. Deze worden ook in het ondergoed geplakt en vormen zich rondom het kruis. De producten nemen de gelekte urine op en slaan het op in het de korrels.

Voorbeelden hiervan zijn:

Attends For Men 1 120 ml.
Attends For Men 2 220 ml.

Maar u vindt beide modellen ook bij fabrikanten als Abena, Depend, Molicare, en andere.

mannenverband: het zakjeMannenverband: de envelop

Echt afwijkend is het envelopje, zoals wij verkopen van Absorin, Seni en Molicare. Deze producten sluiten zich helemaal rond de uitgang van de plasbuis en geven op die manier veel veiligheid en zekerheid. Dit product wordt relatief weinig gebruikt, maar wij denken dat dit een gevolg is van het gebrek aan bekendheid. De meeste mannen weten niet dat ze bestaan en kiezen daarom voor de driehoekjes of het zadelmodel.

Incontinentiebroekjes

Incontinentiebroekjes horen zeker bij het mannenverband. Ze bestaan uit een verband waar met elastiek een broekje omheen gemaakt is. De basis is het absorberende mannenverband met alle positieve eigenschappen. De broekjes kunnen meestal zelfs nog meer opnemen dan de losse mannenverbandjes. De opname zit zo rond de liter. Bekende fabrikanten van incontinentiebroekjes voor mannen zijn TENA en Depend.

In het verleden waren er alleen broekjes voor zowel mannen als vrouwen. Deze zogenaamde pants waren spierwit, een kleur die erg medisch aan doet. In de periode dat ook de mannenverbanden werden ontwikkeld, besloten de eerste fabrikanten broekjes voor mannen te gaan maken. Daarbij zijn twee zaken belangrijk: de plek waar de urine wordt opgenomen en de kleur van het broekje.

De opname moet bij een man voorin het broekjes woorden geconcentreerd. Het heeft altijd op alle plekken wat absorptie, maar het meeste daar waar je plast. Bij dames moet de concentratie in het midden onder zitten. Wat de kleur betreft kan een man kiezen uit grijs en blauw. In de toekomst komen daar vast nog meer kleuren bij.

De Slip: ook een soort mannenverband

Een incontinentieslip is een absorberende mat waaraan panelen zijn bevestigd die je over de heup slaat. Het product wordt vervolgens met plakstrips vastgezet. Dat heeft grote voordelen, aangezien het zo strak kan worden gefixeerd dat de kans op lekken zeer klein is. Voor mannen die druppels verliezen is de slip overigens geen oplossing, daarvoor is de opname te groot. In dat geval zal een mannen kiezen voor een heel klein mannenverband dat in het ondergoed wordt geplakt.

Welk mannenverband moet ik kiezen?mannenverband: het broekje

Op de eerste plaats is het goed om vast te stellen hoeveel u verliest. De termen “veel of weinig”, helpen daar niet bij. Iedereen die voor het eerst ongewenst urine verliest, vindt dat er veel wordt verloren. U moet vaststellen of het gaat om enkele druppels, scheutjes, flinke scheuten of de gehele blaasinhoud.

Voor elke hoeveelheid is er een oplossing. Het is verstandig om altijd wat meer opname te nemen dan u nodig heeft. Mocht zich een situatie voordoen dat u meer verliest, dan heeft het product de absorptie om dat te verwerken. U moet tenslotte koste wat het kost voorkomen dat u met een natte kleding zit.

Vervolgens moet u bedenken bij welk product u zich prettig voelt. Er zijn mensen met een voorkeur voor een inlegger, er zijn er die zweren bij een pants. Bij groter verlies kan een slip uitkomst bieden en voor mensen die verzorgd worden kan een Flex de oplossing zijn. Het is heel verstandig om bij deze keuze uw gevoel te volgen. Een product dat u tegenstaat, kan de acceptatie van het probleem in de weg staan. Wij adviseren om gewoon een paar verschillende producten te kopen en een weekje te proberen. Zo komt erachter welk product voor u het best werkt.

 

 

Wat is een mannenverband?

Mannenverband is een verband dat wordt gebruikt bij ongewenst verlies van urine. Mannenverband zijn de verbanden die speciaal zijn ontwikkeld voor mannen. De bekendste is het verband dat voor in het ondergoed wordt geplakt, de bekendste fabrikant is TENA.

Hoe gebruik je een mannenverband?

Het mannenverband wordt voor in het ondergoed geplakt en neemt daar de urine op. Wanneer een product verzadigd raakt, wordt het vervangen. Er zijn product voor het verlies van druppels, voor het verlies van scheuten en voor het verlies van de gehele blaasinhoud.

Welke soorten mannenverband zijn er?

Het bekendste mannenverband is het type dat voor in het ondergoed wordt geplakt. Het heeft het model van een zadel, waarbij de smalle kant tussen de benen wordt geplaatst. Dan zijn er ook envelopjes: producten die als een zakje worden gebruikt. Het omsluit de plek waar de urine uit stroomt. Voorts zijn er heel grote inleggers voor het verlies van de gehele blaasinhoud.

Wat is het beste mannenverband?

Dat is afhankelijk van de mate van verlies. Bij het verlies van druppels kan men af met een heel klein en discreet (zwart) verbandje dat voor in het ondergoed wordt geplakt. Verliest iemand meer, dan is een dikker product nodig. Er zijn ook mannen die kiezen voor een mannenverband dat geheel omsluit en zo een heel veilig gevoel geeft. Het beste verband is het mannenverband dat u helpt op een discrete wijze droog te blijven en waarbij u zich het veiligst voelt.

Welke merk mannenverband moet ik kiezen?

Welk mannenverband u nodig heeft, is de op eerste plaats afhankelijk van de mate van verlies. Verliest u druppels dan kunt u af met een heel klein, discreet verbandje dat voor in het ondergoed wordt geplakt. Verliest u meer, dan zult u kiezen voor een iets groter verband. Moet u de gehele blaasinhoud opvangen dan zijn er grote producten met een excellente absorptie. Er is altijd een mannenverband dat uw probleem kan oplossen.

Hoeveel kan een mannenverband opnemen?

Het kleinste mannenverband neemt maximaal 100 milliliter op, het grootste kan zelfs 3,5 liter opnemen, en alles wat daar tussen zit. Houd er rekening mee dat het opnamecijfer dat de fabrikant verstrekken de maximale absorptie van een product is. Bij 60% van die hoeveelheid zult u de behoefte hebben om het te verwisselen.

Waar kan ik mannenverband kopen?

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om mannenverband te kopen. In supermarkten liggen ze zelfs. Het internet is ideaal voor de aankoop van mannenverband, omdat u het dan zeer voordelig en discreet thuis kunt laten bezorgen.

Hoeveel kost mannenverband?

Dat is afhankelijk van het product dat u gebruikt. De kleinste producten kosten een paar dubbeltjes per stuk, de grotere iets meer. Wanneer u meer pakjes ineens koopt, komt u vaak veel voordeliger uit.

Hoeveel mannen gebruiken mannenverband?

Dat is moeilijk te zeggen, maar vermoedelijk zijn het enkele honderdduizenden. Mannen kopen veel anoniem online, wat het moeilijk maakt om precies te achterhalen hoeveel het er zijn. Vaak is de oorzaak bij mannen een probleem met de prostaat. Een groot deel van de mannen krijgt hier vroeg of laat last van.